Päivitetty 25.03.2019

Kodin saanut koira: LIANNA


Syntymäaika: 1/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

21.2.2018

One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Cosoba sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Siellä työskentelee eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat viettävät jonkin aikaa tämän tarhan yhteydessä olevalla klinikalla, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Kuluneen talven aikana tarhalle on taas perinteisesti hylätty ja tuotu valtava määrä kodittomia koiria. Lisäksi eläinrakkaat hoitajat ja eläinlääkärit eivät aina kykene kääntämään selkäänsä kaduilla ja pelloilla apua tarvitseville karvakorville, vaikka resursseja ei olisi enää ottaa yhtäkään uutta koiraa vastaan. Myös lähialueen naapurit ovat huomanneet, että voivat tuoda kadulta löytämiään koiria tarhalle, ja niinpä koiria tulee jatkuvasti lisää.

Näin myös pieni Lianna päätyi tarhalle. Kukaan ei tiedä, mitä tytölle on tapahtunut ennen tarhalle päätymistä, eikä sillä ole pikkuiselle enää mitään väliä: sillä on nyt kaikki hyvin, paitsi että se tärkein eli oma koti omine ihmisineen puuttuu. Lianna on kultainen ja kiltti tyttö, joka tulee hienosti toimeen muiden koirien ja kissojen kanssa. Ihmisetkään eivät ole erityisen jännittäviä, vaan pikkuinen tulee kutsuttaessa luo, tietenkin häntä heiluen. Lianna on perusreipas, iloinen ja ystävällinen kaikille, ja sopisikin varmasti ihanaksi ilopilleriksi monenlaiseen kotiin.

Lianna on nuori koira, jolla on edessään vielä pitkä elämä, joten otathan yhteyttä vasta tarkkaan harkittuasi sitoutumista koiraan sen koko elinkaaren eli 10-15 vuoden ajaksi.

Lianna on pitkäjalkainen ja sopusuhtainen pieni tyttö, ja painaa tällä hetkellä noin 8 kg. Sen ei odoteta enää juuri kasvavan.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

23.3.2019

Ihana pikkuinen Lianna lensi tänään ikioman perheensä luo. Kotona odottelivat omien ihmisten lisäksi myös romanialainen koiraisosisko-Roosa sekä Sami-kissa.  Pitkää yhteistä matkaa teille, Lianna ja perhe! <3

7.3.2019

Lianna on varattu ikiomaan kotiinsa!

21.2.2019

Lianna aloitti oman kotinsa etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

______________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaimmillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lianna saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lianna on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Maiju Lanki

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.