Päivitetty 07.03.2019

Kodin saanut koira: SANNI


Syntymäaika: 9/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
ei steriloitu

Perustiedot ja tausta

24.1.2019

 

M.G. Rescue on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelijan Mihai Grigorien perustama taho, jonka huostassa on useita erilaisia eläimiä. Mihai on toiminut kodittomien eläinten kanssa pitkään ja tehnyt yhteistyötä Kulkureille tuttujen tahojen, kuten OneVetin, Carmen Mandescun ja Alina Murgun kanssa. Kulkurit ovat jo pidempään auttaneet Mihaita koirien adoptioiden saralla, mutta vuonna 2017 yhteistyö laajeni myös sterilointeihin. M.G. Rescue valmistelee omaa tarhaa Bukarestin lähistölle, noin 30 km kaupungista. Valmistuttuaan se tarjoaa suojaa noin 80 koiralle sekä muille eläimille. Yhteistökumppaneinaan Mihailla on Kulkureiden ohella saksalainen Helping Paws ja ruotsalainen ryhmä Romanian Heart.

Mihain pelastamia koiria on myös suloinen Sanni, Kulkureiden adoptio-ohjelmassa olevan Jamien sisko. Sanni on varsin suloinen, aluksi hieman ujo ja leikkisä pentu. Kissatestin Sanni selvitti puhtain paperein. Sannista kasvaa kooltaan keskikokoinen koira. Koska se on vielä pieni pentu, ja elämänkokemusta on vain tarhaoloista, onkin pitkäjännitteinen ja kärsivällinen, rakastava kouluttaminen tarpeen. Voisi olla suotavaa, että kodissa on toinen koira auttamassa Sanninn sopeutumista. Käytökseltään Sannin on positiivinen ja iloinen, haukkuu leikkiessä ja epävarmuutta kokiessaan, kuten pennun kuuluukin. Se tulee hienosti toimeen ihmisten, koirien ja kissojen kanssa.

Kooltaan Sanni on tällä hetkellä noin 8 kiloa ja säkäkorkeudeltaan 30-35 cm. Aikuisena se tullee olemaan emonsa kokoluokkaa, noin 40 senttinen ja 17-18 kiloinen.

 

Päivitykset

2.3. 2019

Sanni sai lentää tänään kotiin yhdessä Jamie-veljen kanssa.

31.1. 2019

Sanni sai hyviä uutisia, tyttö varattiin omaan kotiin yhdessä Jamie-veljen kanssa!

 

24.1.2019

Sanni aloitti kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

___________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Sanni tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Sanni saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sanni on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Antti Silvola  

 

 

 

 

https://www.facebook.com/mgrescueromania/videos/2229009154023145/

 

Minnie Maus Sunny and little superboy Jamie are happy…… they got her mommy Blondie back ❤

Publiée par M.G. Rescue sur Dimanche 16 décembre 2018

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.