Päivitetty 23.09.2016

Kodin saanut koira: JAYDEN


Syntymäaika: 8/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
Kastroitu

 

19.4.2016
Romaniassa syntyy lukematon määrä ei toivottuja pentuja, joiden kohtalo ei yleensä ole kovin valoisa. Tuntemattomasta syystä myös pikkuinen Jayden-poika löytyi 5 siskonsa kanssa hylättynä Rosiorin kaupungin kadulta. Vaihtoehtona olisi ollut pentueen päätyminen kunnalliselle koiratarhalle. Rosiorin tarha on karu paikka, eikä sovellu millään muota pentukoirien asuinpaikaksi. Niinpä paikallinen eläinsuojelija Cornelia Stan päätti sijoittaa pentueen eläinlääkäriasema OneVetin Cosoban kylässä sijaitsevalle koirasuojalle. Kulkureiden aktiivit vierailivat Cosobassa maaliskuussa 2016 jolloin he tapasivat ensi kerran Jaydenin sisaruksineen. Yksi pennuista on jo adoptoitu, mutta muiden (Elaine, Evelyn, Jayden, Summer, Amelia) on aika aloittaa kodinetsintä Suomesta osana Kulkurien adoptio-ohjelmaa.

Jayden on luonteeltaan iloinen ja avoin koiralapsi, kuten normaalin pennun kuuluukin. Se on pentueen rohkein ja toimii kehitystasonsa mukaisesti. Vieraiden ihmisten Jayden antaa hyvin käsitellä itseään. Vieraidenkin ihmisten sylissä sen häntä heiluu ja poika jakelee miellellään pusuja kaikille. Jayden on pentueen korkein, maaliskuussa se painoi 9.9kg.  Aikuisena sen arvioidaan painvan noin 15kg.

26.5.2016
Aktiivimme tapasivat Jaydenin sisaruksineen toukokuun matkallaan Romaniaan. Jayden on normaali sosiaalinen sekä rauhallinen pentu, joka heiluttelee häntäänsä vieraillekin. Sen pitäisi päästä pian opettelemaan kotikoiran tapoja omaan kotiinsa.

12.7.2016
Aktiivimme tapasivat Jaydenin heinäkuun reissullaan Romaniaan, eikä poika ole menettänyt positiivista otetta elämään,  leikkisä puoli löytyy yhä ja poika tulee moikkaamaan iloisesti häntä heiluen, hyppelehtien ja valmiina leikkimään hänen luokseen tulevan ihmisen kanssa. Jayden on kohtelias nuorukainen, vaikka rakastaakin huomiota ja ihmisen läheisyyttä, ei hän kumminkaan ole tungetteleva, vaan odottaa omaa vuoroaan kauniisti hieman taka-alalla. Jayden on myös kastroitu. Lisätty uusia kuvia.

6.9.2016
Jayden on tänään varattu ikiomaan kotiin.

22.9.2016
Jayden saapui omaan rakastavaan kotiin, koti onnea!

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Jayden saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi se on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Jaydenin yhteyshenkilö: Anne Huhtala

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.