Kodin saanut koira: AMBRE

Syntymäaika: 8/2014
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
Kokoarvio:

 

24.8.2016
Ambre ja Kulkurien kautta Suomesta jo kodin saanut Clover hylättiin OneVetin klinikan portille kuluvan vuoden heinäkuun alussa. OneVet on bukarestilainen eläinlääkäräriasema ja eläinklinikka, jonka kanssa Kulkurit on tehnyt pitkään menestyksekkäästi yhteistyötä ja jonka kautta kaikki Suomeen adoptoidut koirat tulevat koteihinsa. Ambre ja Clover oli mitä ilmeisemmin tarkoituksella hylätty lähelle klinikkaa, jotta joku työntekijöistä poimisi ne mukaansa. Ambren nisissä oli vielä maitoa, joten se oli hiljaittain synnyttänyt. Voi olla, että tämä koirakaksikko sai lähtöpassit kodistaan pentujen syntymän myötä. Romaniassa valitettavan yleinen tapa hankkiutua koirasta eroon on hylätä se kadulle. Pentujen kohtalosta ei ole tietoa ja voi olla, että ne eivät olleet yhtä onnekkaita kuin tämä kaksikko.

Se oli ilmeisesti joutunut auton töytäisemäksi ja loukannut tässä yhteydessä reisiluun pään. Tältä suloiselta hörökorvalta on nyt klinikalla ollessa leikattu vahingoittuneesta takajalasta reisiluun pää. Se on toipunut erinomaisesti. Ambre ontuu vielä aavistuksen verran, mutta sekin jäänee pois, kun se saa säännöllistä liikuntaa ja sen myötä lisää lihaskuntoa. Reisiluun pään poisto on suhteellisen yleinen ja harmiton leikkaus ja etenkin näin pienellä koiralla tuskin tulee vaikuttamaan sen elämään mitenkään.

Ambre on samassa häkissä kolmen muun koiran kanssa, sen kaverina on uroksia ja narttuja ja se tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Muille koirille Ambre mieluummin alistuu, kuin lähtee laittamaan hanttiin. Se pussailee ihmistä sylissä ollessaan ja vaikuttaa muutenkin rennolta ja iloiselta. Ambre on reipas, mutta ei mitenkään ylettömän vilkas, joten sitä voisi ajatella monenlaiseen kokoonpanoon. Se on sosiaalinen ja reipas eikä jännitä vieraitakaan. Ambre on iloinen ja utelias pieni touhottaja, kaikin puolin tasapainoisen oloinen tyttö, joka on reipas, mutta silti kohtelias.

Ambre on noin kolmekymmensenttinen ja painaa noin viisi kiloa.

8.9.2016
Hyväntuulinen pikkukoira sai juuri mahtavia uutisia: sitä odottaa Suomessa vaaleanpunainen ruokakippo ihan ikiomassa kodissa, jonne se pääsee pian matkustamaan.

23.9.2016
Tänään oli Ambrelle suuren suuri päivä, kun se laskeutui Suomeen ja pääsi omistajansa käsivarsille. Pikkuinen on nyt kotona. Onnea matkaanne, Ambre ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ambre saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ambre on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ambren yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Elokuu 2016:

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: