Päivitetty 22.09.2016

Kodin saanut koira: VALLE


Syntymäaika: 3/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
kastroitu

 

24.3.2016
Rosiori De Veden, tuttavallisemmin Rosiorin kunnallisella koiratarhalla elää miltei kolmesataa koiraa. Osa niistä elää isommissa, monen koiran häkeissä, joissa stressaantuneet koirat tappelevat ja osa metrin pituisissa ketjuissa tarhan pihalla olevissa kopeissa. Rosiorin tarhalla ollessaan on äärimmäisen vaikea ymmärtää, miksi kukaan voi kohdella ihmisen parasta ystävää niin. Ja silti, kaikesta huolimatta suurin osa Rosiorin koirista edelleen luottaa ihmiseen ja hakeutuu ihmisen luokse hetkellistä hellyyttä vastaanottamaan.

Valle on yksi Rosiorin “ketjukoirista”. Sillä on oma koppi ja sen myötä myös pieni oma alueensa, mutta se elää jokaikisen olemassaolon hetkensä ketjun päässä. Valle on vallaton pojanveitikka, jonka elämäniloa ja positiivisuutta tarhaelämä ei ole kyennyt nujertamaan.Se on ylenpalttisen sosiaalinen ja ihmisrakas poika, joka innostuessaan hammastelee, eli käyttää hampaitaan pentumaisella tavalla. Vallea ei tarvitse houkutella leikkiin, vaan se ryhtyy sen spontaanisti ja täysillä.

Valle on varsin hoikassa kunnossa ja varmasti saa painoa kotiolosuhteissa, kun se pääsee kasvattamaan lihasmassaansa. Nyt Valle on noin 65 senttiä korkea ja painaa noin 25 kiloa.

25.6.2016
Valle on saanut kodin Romaniasta paikallisen taksikuskin luona ja tarina kertoo, että Vallesta pidetään hyvää huolta. Onnea matkaasi, ihana Valle.

16.7.2016
Valle osoittautui kelvottomaksi koiraksi ja taksikuski palautti sen pettyneenä tarhalla. Taksikuski kertoi, että Vallesta ei ole vahtikoiraksi, sillä se ei hauku, joten se on tarpeeton. No, palautti edes tarhalle, josta käsin se voi jatkaa kodin etsimistä Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Ehkäpä se siten löytää kodin, joka haluaa sen juuri sellaisena kuin se on.

5.9.2016
Kohtalo on heitellyt Vallea sinne sun tänne. Mutta nyt se loppuu, sillä Valle on varattu omaan kotiin Suomeen. Se löysi vihdoin omansa.

22.9.2016
Valle on tänään jättänyt Romanian lopullisesti taakseen ja lentänyt Suomeen. Nyt se saa loppuelämänsä nukkua ihan oman ihmisen vierellä. Onnea matkaanne Valle ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Valle saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Valle on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Valle yhteyshenkilö: Maarit Auranen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.