Päivitetty 20.12.2021

Kodin saanut koira: JOAKIM (nyk. VEXI VAUHTIVEIKKO)


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan


Joakim on hurmannut monta ja kotitarjouksia on useita. Joakimista ei enää oteta kyselyitä vastaan, kiitos kiinnostuneille!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
4.11.2021
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa, normaalisti maksimissaan 150, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä on kuitenkin lisääntynyt ja tarhalla voi olla tällä hetkellä jopa parisen sataa koiraa.

Kultaistakin kultaisemman Joakimin entinen omistaja oli syystä tai toisesta jättänyt tarhalle keväällä 2021. Kenellekään ei ole selvinnyt miksi ihmeessä joku ihminen on raaskinut tästä kultakimpaleesta luopua: Joakim on hurmaava sydäntensulattaja, ystävällisyyden perikuva! Joakin rakastaa kaikkea ja kaikkia, kaikki koirat on Joakimista oikein jees juttu ja ihmisiin hän suhtautuu intohimoisella riemulla. Joakim menee ihan mutkalle onnesta saadessaan ihmisvieraita, eikä iloisilta pusuilta tai haleilta säästy yksikään Joakimin häkkiin eksyvä. Joakimia saa käsitellä ongelmitta, eikä näytä olevan väliä kuka käsittelee, Joakimille kaikenlainen ystävällinen kosketus kelpaa mielihyvin. Menoa ja meininkiä Joakimissa riittää, eli tekemistä ja liikuntaa ilopilleri kyllä kaipaisi keskivertokoiraa enemmän. Joakim ei hauku tarhalla.

Joakim on mutkaton ja sosiaalinen koira, josta joku onnekas saa upean perheenjäsenen. Joakim saattaa hyvinkin soveltua ensimmäiseksi koiraksi, toisen koiran kaveriksi tai ainoaksikin koiraksi. Joakim etsii ymmärtäväistä ja kärsivällistä perhettä, joka hyväksyy sen, että huolimatta avoimesta luonteestaan Joakim saattaa uudessa ympäristössä olla alkuun varovainen ja stressaantunut. Tärkeää on, että tuleva koti sitoutuu koiralähtöisyyden periaatteisiin ja on valmis tarjoamaan Joakimille sen kaipaamaa, oikeaa koiran elämää, eli rakkauden, lämmön ja ravinnon lisäksi riittävästi lajityypillistä tekemistä ja liikuntaa.

Joakim on kutakuinkin 47 cm korkea ja painaa noin 18 kg.

Päivitykset

20.12.2021
Joakim saapui omaan kotiin 18.12.2021 ja sai uudeksi nimekseen kuvaavasti Vexi Vauhtiveikko.

7.11.2021
Joakim on varattu omaan kotiin Suomeen.

4.11.2021
Veikeä Joakim on nyt Kulkurien adoptio-ohjelmassa ja oman kodin etsintä voi alkaa.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Joakim saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Joakim on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.