Kodin saanut koira: APTEEKKARI (nyk. TOIVO)

Syntymäaika: 2019-2020
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
4.11.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Apteekkari päätyi Cosoban tarhalle keväällä 2021. Entinen omistaja halusi hylätä sen koska se oli “tuhonnut” pihaa, eli todennäköisesti juossut ja ehkä kaivanut kuoppia pihassa ollessaan. Ehkäpä oli Apteekkarin onni, että se pääsi etsimään uutta kotia itselleen.
Nyt tarhalla Apteekkari asuu vapaana suurella piha-alueella kymmenien muiden koirien kanssa. Joukossa on kaikenlaisia koiria, niin uroksia kuin narttujakin, pieniä, suuria, pentuja ja aikusia koiria. Apteekkari pärjää isossakin porukassa upeasti. Se puhuu hyvin koiraa ja on sosiaalinen, ei provosoidu eikä haasta riitaa, mutta vastaa kyllä jos sille ärähdetään.

Muutenkin Apteekkari on todella tasapainoisen oloinen koira. Se on niin tuttuja kuin vieraitakin ihmisiä kohtaan ystävällinen, utelias, avoin ja rakastaa seuraa, mutta ei kuitenkaan roiku ihmisissä kiinni. Apteekkari seurailee pihalla ihmisten tekemisiä ja on usein ensimmäisten joukossa tervehtimässä rauhallisesti, mutta hän myös viihtyy muiden koirien kanssa sivummallakin.

Olisi mielenkiintoista tietää, mitä kaikkia rotuja Apteekkarissa virtaa. Veikkaamme, että rotuperimässä on ainakin vinttikoiraa, mahdollisesti myös jotain raskasrakenteisempaa rotua. Kooltaan Apteekkari on komeat 60 + cm ja noin 30 kg.

Apteekkari voisi sopia monenlaiseen kotiin, mutta nuorena ja aktiivisena koirana se tarvitsee ehdottomasti kodin, jossa liikutaan ja ulkoillaan paljon ja jossa ollaan motivoituneita tarjoamaan Apteekkarille myös muunlaista toimintaa ja virikkeitä. Tarhaoloissa Apteekkari ei ole kova haukkumaan. Apteekkari voisi viihtyä ainoanakin koirana, mutta varmasti tykkäisi myös koirakaverista tulevassa kodissaan.

 

Päivitykset

20.12.2021
Apteekkari saapui omaan kotiin 18.12.2021 ja sai uudeksi nimekseen Toivo.

4.11.2021
Apteekkari aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

5.11.2021
Joskus asiat loksahtavat paikoilleen kerrasta. Apteekkari on varattu rescuekokeneeseen kotiin Suomeen.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Apteekkari saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Apteekkari on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Apteekkarin yhteyshenkilönä toimii Salla Honkapää (ensitiedustelut sähköpostitse)

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: