Päivitetty 09.10.2022

Kodin saanut koira: JOIDOI (nyk. Irma)


Syntymäaika: 4/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Joidoi on herättänyt paljon kiinnostusta, eikä siitä oteta enää hakemuksia vastaan.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
29.6.2022
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Joidoi on pelastetty kylästä Bukarestin ulkopuolelta alueelta, jossa ihmiset tunnetusti tappavat paljon koiria.
Nyt Joidoi asustaa Carpen tarhalla samassa häkissä yhdessä Rodolphuksen, Lady Gayan ja vielä toisteiseksi adoptio-ohjelman ulkopuolella olevan narttukoiran kanssa. Koiraporukka tulee pääsääntöisesti hyvin toimeen toistensa kanssa, pieniä kinasteluja lukuunottamatta.

Koiraporukassa Joidoi on enemmänki alistuva kuin muita pomottava. Joidoi on erittäin reipas ja ihmisystävällinen tyttönen, joka antaa silitellä ja rapsutella itseään. Namit maistuvat Joidoille ja se onkin hieman pulskahkossa kunnossa. Paksuudestaan ja töppöjaloistaan huolimatta Joidoi on ketterä koira, jonka tömöpäntä heiluu lakkaamatta.

Joidoi voisi sopia monenlaiseen perheeseen, mutta sen kohdalla tulee ottaa huomioon, että kyseessä on kadulla elänyt koira, joka tulee tarvitsemaan paljon positiivista vahvistusta ja rohkaisua matkallaan kohti kotikoiran elämää.

Joidoi on kooltaan noin 40 cm korkea ja se painaa arviolta 15 kiloa.

Joidoi on pötkylämallinen ja sen etujalat ovat hieman ulospäin kääntyneet eli niin kutsutut barokkijalat. Suosittelemme että tuleva koti huomioi tämän käyttämällä nivelravinteita ruokinnan tukena sekä pyrkii myös pitämään koiran painon kurissa. Ylipaino rasittaa niveliä ja sen takia koiralla, jolla on barokkijalat, tulisi erityisesti tarkkailla painon kertymistä. Joidoilla on hieman ylipainoa, joten tulevan kodin tulee sitoutua Joidoin painonpudotukseen turvallisesti oikeanlaisen ravitsemuksen avulla.

Päivitykset
8.10.2022
Joidoi matkusti uuteen kotiinsa Suomeen ja sai nimekseen Irma. Onnea Irma ja perhe!

22.8.2022
Joidoin onnenpäivä koitti ja se on varattu ikiomaan kotiin Suomeen!

29.6.2022
Joidoi aloitti ikoman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Joidoi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Joidoi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Elisa Laitonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.