Päivitetty 20.11.2022

Kodin saanut koira: LADY GAYA


Syntymäaika: noin 9/2020
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
28.5.2022

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. 

Eräänä päivänä Carmen pysähtyi antamaan kodittomalle koiralle ruokaa. Kun hän kutsui tätä luokseen, koira juoksikin suoraan syliin ja niinpä Carmen otti sen mukaansa. Näin Lady Gaya päätyi viime maaliskuussa tarhalle.

Lady Gaya vaikuttaa iloiselta ja aktiiviselta koiralta, joka on todennäköisesti nopea oppimaan ja hyvin motivoitavissa. Se innostuu silmin nähden, kun ihminen puhelee sille iloisella äänellä ja menee ihan väkkyrälle innosta. Lady Gaya asuu häkissään kahden muun koiran kanssa ja kolmikko tulee hienosti toimeen keskenään. Toinen näistä Lady Gayan häkki kavereista on Rodolphus. Lady Gaya on vikkelä liikkeissään, mutta ei sählää turhia ja väistää koira tovereitaan kohteliaasti antaen niille tilaa. Lady Gaya vaikuttaa jopa hieman alistuvalta.

Lady Gaya on mukavan ja pehmeän oloinen nuori koira, joka voisi sopia monenlaiseen kotiin. Se tulee todennäköisesti nauttimaan ihmisen kanssa yhteisestä tekemisestä ja kaipaamaan aktivointia eri muodoissa. Lady Gaya kommunikoi mielellään ja todennäköisesti hakee huomiota haukkumalla ja ulvomalla jonkin verran. Tämä taipumus saattaa toki vähentyä uudessa kodissa ajan kanssa.

Vaikka Lady Gaya on reippaan ja iloisen oloinen, se tulee tarvitsemaan tukea ja lempeää koiralähtöistä opastusta täysin uudenlaiseen kotikoiran elämään. Todennäköisesti monet kotikoiralle tutut asiat ovat sille täysin vieraita. Lady Gayasta saa joku onnekas hyvän ystävän itselleen.

Kooltaan Lady Gaya on noin 47 cm ja 18  kg.

Päivitykset:

20.11.2022
Viimein, pitkän odotuksen jälkeen, hurmaava Lady Gaya on päässyt kotiin. Onnea koko perheelle <3

31.7.2022
Lady Gaya on varattu omaan kotiin! Onnea Lady Gaya ja tuleva koti.

28.5.2022
Ihana Lady Gaya aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lady Gaya saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lady Gaya on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lady Gayan yhteyshenkilönä toimii Pauliina Mustonen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.