Päivitetty 30.08.2022

Kodin saanut koira: ELLA (ent. Gabriela) SUOMESSA


Syntymäaika: 08/2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Espoo)
steriloitu

 

12.8.2022

Ella on herättänyt niin paljon mielenkiintoa, ettei siitä oteta enempää kyselyjä!

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

31.7.2022

Perustiedot ja tausta

Siskosten Gabrielan ja Grazielan tarina on Romaniassa tuiki tavallinen.  Siskokset löydettiin kadun varresta syömästä ilmeisesti auton alle jääneen eläimen raatoa. Kukaan ei tiedä kuinka kauan pennut ovat kadulla eläneet, mutta ilmeisesti ainakin hetken ja huonolla ruualla, kun raatokin jo ruuaksi kelpasi. Onneksi nämä pienokaiset löysi Anda Murgu, joka sai vietyä kaksikon turvaan omalle tarhalleen odottelemaan seuraavaa onnenpotkua, omaa kotiaan.

Ujo mutta sylissä viihtyvä Gabriela varattiinkin pian ja se pääsikin matkustamaan omaan kotiin helmikuussa 2014. Suomessa Gabriela sai uuden nimen Ella. Ella on asunut Suomessa 8 vuotta aivan pennusta asti. Nyt seniori-iän saavuttanut Ella palaa itsestään johtumattomista syistä uudelleen kotia etsiväksi. Ella siirtyi kotihoitoon, jossa se saa hiukan hengähtää suuren muutoksen jälkeen. Ellan profiilia päivitetään lisää, kunhan nähdään millainen koira Ellasta kotihoidossa kuoriutuu.

Ella on viettänyt nyt kotihoidossa reilun kuukauden ja siitä on kuoriutunut rauhallinen mutta varsin iloinen koira. Se tulee hyvin toimeen uuden kotihoitoperheensä kanssa. Ensijärkytyksen väistyttyä kotihoitopaikan toinen koira on ottanut Ellan mukaan laumaan ja ne tulevatkin hyvin toimeen. Ella viihtyy erityisesti kotihoitoperheen pienen lapsen kanssa. Ella sopisikin monenlaiseen ympäristöön ja perheeseen, kunhan Ellan perhe on sitoutunut koiralähtöisyyteen. Ellan perhe voi olla koirallinen tai ilman ja Ellan perheessä voisikin olla myös ihmislapsia, kunhan he osaavat antaa ikääntyneelle koiralle sen ansaitseman leporauhan päivänokosille.

Ella on jo seniori-ikään ennättänyt rouvaskoira, joten vanhuuden vaivoilta ei olla vältytty. Ellalta on talvella poistettu suuri määrä hampaita parodontiitin seurauksena ja perheen tuleekin sitoutua seuraamaan Ellan kuntoa ja tarvittaessa hoidattamaan Ellan hampaita. Parodontiittia seurataan vuosittaisten tarkastuksissa ja hampaiden puhtaudesta on hyvä pitää huolta päivittäisellä harjauksella.

Ella on 9-vuotias suloinen seniorikoira, joka on kooltaan n. 10kg ja 35cm.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan 

27.8.2022

Ella muutti omaan kotiinsa.

31.7.2022

Ella odottelee oman kodin löytymistä kotihoitopaikassaan. Ella sai jo joitakin yhteydenottoja, mutta sitä omaa kotia ei valitettavasti löytynyt ehdokkaista. Suloinen Ella on kainalonkokoinen, ihastuttava rouvakoira, jonka etsii Suomen pehmeintä päiväunipaikkaa. Ellalle on lisätty uusia kuvia sekä video, jossa se tepsuttelee innoissaan laittamaan valjaita päälle!

Ella käväisi eläinlääkärillä uusimassa rokotukset ja kurkkaamassa hampaiden tilannetta. Eläinlääkärikäynti sujui varsin mallikkaasti. Hampaiden kunto on tällä hetkellä hyvä, mutta säännölliset hammastarkastukset kuuluvat Ellan hyvään hoitoon. Nyt kun rokotuksetkin on saatu kuntoon, Ella alkaisi olla valmis muuttamaan ikiomaan kotiinsa!

1.7.2022

Ella on asustellut uudessa kotihoitopaikassaan ja se on kotiutunut sinne mallikkaasti! Kotihoitaja kertoo Ellasta seuraavaa:

Ella on rauhallinen ja miellyttävä koira. Se on kerennyt olla kohta kaksi viikkoa kotihoidossa perheessämme ja sopeutunut mukaan nopeasti. Erityisesti pienen lapsemme kanssa he ovat parhaita kavereita. Ella tottui meihin aikuisiin päivässä ja nykyään tulee häntä heiluen katsomaan, tipahtaako ruoanlaiton yhteydessä herkkuja lattialle ja odottaa innoissaan vastassa kotiin tullessa. Ella on tasainen koira luonteeltaan ja se on pärjännyt hyvin mukana mökillä, autossa ja pidemmillä lenkeillä.

Täysin uudet paikat ja ihmiset saattavat alkuun hieman jännittää Ellaa ja se hakeutuukin mielellään vähän sivummalle tarkkailemaan. Kotiin tuleviin vieraisiin Ella ei reagoi, mutta ei myöskään mene tervehtimään. Kun sille antaa tarpeeksi aikaa, se rentoutuu ja halu saada ihmisten huomiota ja rapsutuksia voittaa. Uusien ihmisten kohdalla tottuminen voi viedä hetken, mutta saatuaan Ellan luottamuksen, se nauttii ihmisten kanssa tekemisestä ja yhdessä olosta tutuissa ympäristöissä.

Ella tottui perheen toiseen koiraan parissa päivässä, vaikka alkuun hieman murisivat toisilleen puolin ja toisin. Ulkona Ella ohittaa muut koirat nätisti, rauhallisiin koiriin ei kiinnitä huomiota ja rähisijöille haukahtaa lyhyesti takaisin. Ella kävelee ulkona äärimmäisen nätisti ja jaksaa ikäänsä nähden hyvin reippaasti pidemmätkin ulkoilut. Ulkoillessa Ellaa ei jännitä, eivätkä bussit tai pyöräilijät vie sen huomiota.

Kotona Ella innostuu makupaloista ja läheisyydestä. Sille pystyisi varmasti opettamaan vaikka mitä temppuja ja kun siihen kiinnittää huomiota, se lähtee mukaan leikkiin häntä ylhäällä. Hoitotoimenpiteet kynsien leikkuuta myöten onnistuvat mallikkaasti.

19.6.2022

Ella siirtyi kotihoitopaikkaan ja sen profiilia päivitetään lisää, kunhan se saa hiukan hengähtää suuren muutoksen jälkeen.

_________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi kodinvaihtajakoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista on saatu jo jonkin verran tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Ella on saapunut Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ella on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ellan yhteyshenkilö on Nina Ehrström

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.