Kodin saanut koira: JR

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

JR_paakuvaJR

* noin 2 vuotta

* kastroitu

* uros

* Romaniassa

 

 

 

10.03.2015
JR asustaa tällä hetkellä Onevetin koirahoitolassa Bukarestissa. Hoitolan lämminsydäminen eläinlääkäri  Adina oli vieraillut Rosiorin kunnallisella tarhalla helmikuussa lopussa ja huomannut pienen JR koiran siellä. JR:n onneksi Dr Adina ei yksinkertaisesti pystynyt jättämään poikaa tarhalle, vaan poimi hänet sieltä mukaansa.

Dr Adinan mielestä JR:stä on tullut yksi hänen lempikoiristaan ja kuvaileekin poikaa erittäin ihanaksi ja sosiaaliseksi koiraksi. Hoitolan työntekijöiden mukaan  ihmisen turva ja tuki ovat JR:lle tärkeitä asioita. Luonteeltaan poika on aktiivinen ja leikkisä ja tulee hyvin toimeen hoitolan toisten koirien kanssa. Muut koirat ovat JR:lle myös mukava asia.

JR ei toistaiseksi hauku hoitolassa juuri lainkaan, joten pojan voisi kuvitella asuvan myös kerrostalossa. Täytyy kuitenkin muistaa, että JR reipastuu varmasti tulevan perheen myötä ja sen käytös voi muuttua ajan kuluessa.

Tällä hurmurilla on painoa noin 10kg  ja rakenne on jackrusselinterrierin tyyppinen, pitkillä jaloilla. Tästä pojasta saa rakastavan kaverin niin lenkkipoluille kuin kainaloon kotisohvalle.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lisätty video JR:stä.

17.03.2015
JR:lle lisätty uusia kuvia. Kulkurien aktiivit tapasivat JR:n maaliskuussa Romaniassa ja kertoivat sen olleen edelleen iloinen hännänheiluttaja. JR haukkui muille koirille ja oli hieman määräilevä muita koiria kohtaan. Aiemmasta tiedosta poiketen JR haukkui tarhalla, joten emme suosittele kerrostaloa ensisijaiseksi asuinpaikaksi. Poika ei jää muiden koirien jalkoihin hoitolassa, vaan osaa pitää puolensa ja pärjää isojenkin koirien kanssa.

JR saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi JR on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, kotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

12.07.2015
JR on varattu Saksaan. Onnea uudelle perheelle! <3

Harkitut yhteydenotot Sariannalle

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: