Päivitetty 09.06.2018

Kodin saanut koira: SUSI (ent. Judy)


Syntymäaika: 1/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Joensuu)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

12.3.2108
Tämä sympaattinen tyttöpentu oli löytynyt talvipakkasella harhailemasta pormestarin talon edestä. Sen karkeakarvainen kuono oli huurteessa. Etsikö se paikkaa, jossa lämmitellä edes hetken tai näkikö vilauksen ihmisestä, jolta oli joskus saanut sekunnin kestävän katseen, voisiko tässä olla mahdollisuus. Oli syy mikä tahansa, se oli juuri oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Sen ankeaan alkuelämään astui onni ja sen pienet tassut lähtivät kulkemaan kohti parempaa tulevaisuutta. Tielle osui ihminen, joka toimitti sen turvaan One Vet-klinikalle, jossa se turvassa sai odottaa oman kodin löytymistä.

16.10.20106 se lensi Suomeen ja on asunut perheensä kanssa omakotitalossa ja saanut liikkua paljon luonnossa. Susin ja perheen toisen koiran kanssa kemiat eivät vaan Susin aikuistuessa ota kohtaakseen ja koirilla on ollut useita yhteydenottoja. Muiden koirien kanssa Susi on tullut toimeen, esim koirapuistossa mutta pääsääntöisesti etsimme sille kotia ainoana koirana johtuen tästä historiasta tämän perheen toisen koiran kanssa. Monet yhteydenotot ovat alkaneet jostain resurssista kuten esim luu, oman ihmisen huomio tms. Susin tunteva ihminen kuitenkin näkee Susin eleistä, milloin yhteydenotto saattaa olla edessä ja mikäli siihen kerkee puuttua, tilanteen on saanut estettyä.

Susi on oppivainen, se tykkää touhuta ja puuhastella ja siitä varmasti saisi kivan harrastekoiran monenlaiseen tekemiseen. Entinen omistaja kertoo Susista mm. seuraavaa “Susi on edelleen aika arka ja kaikki uusi vähän jännittää. Kuitenkin esimerkiksi vierailut, linja-autolla kulkeminen, kaupungilla käynti jne. onnistuu ihan hyvin. Vieraita miehiä hän vielä haukkuu, joskus vähän rasittavankin kauan, mutta se vähenee koko ajan, joten uskon että ajan kanssa jää pois kokonaan. Uusissa paikoissa yöpyessä Susin ensimmäinen yö menee vahtiessa outoja ääniä, toinen yö jo menee sitten paremmin.” Susi viihtyisi varmasti parhaiten talossa jossa olisi omaa pihaa missä juosta ja leikkiä mutta kerrostaloasuminen ei ole kokonaan poissuljettu asumismuoto. Liian vilkkaalle alueelle emme kuitenkaan halua luovuttaa Susia, sillä se on tottunut asumaan melko rauhallisella alueella ja liikkumaan paljon luonnossa.

Perusasiat ovat Susilla hallussa ja se osaa mm. käskyt istu, maahan, saa ottaa, paikka ja luokseentulokin onnistuu nykyisessä perheessä hyvin. Haasteellisena asiana on koettu Susin hyppiminen. Se vastaanottaa ihmisiä hyppimällä ja mikäli tyttöä yrittää olla huomioimatta se on myös saattanut näykkiä tulijaa nilkoista. Näykkiminen on jäänyt pikkuhiljaa pois ja viime aikoina myös hyppimisen suhteen on tapahtunut edistystä mutta tulevan kodin tulee varautua siihen, että tällaista käytöstä saattaa esiintyä. Susissa on paljon hyvää, se on omilleen ihmisrakas tyyppi ja nauttii tehdä asioita yhdessä perheensä kanssa.

Susi on asunut lapsiperheessä ja edellinen koti kertoo Susin suhtautumisesta lapsiin näin “Susi ei häiriinny lapsista. Hän on tottunut, että kotona pyörii äänekkäitä alakoululaisia, ja usein Susi hakeutuu lasten luokse itse leikkimään. Susi osaa myös hienosti kommunikoida, mikäli haluaa lasten jättävän hänet rauhaan. Hän päästää matalan murahduksen, mutta ei ole koskaan, edes vaikka lapsi ei ole viestiä ymmärtänyt, ollut agressiivinen lapsia kohtaan. ” Susi voidaan ajatella muuttavan siis myös lapsiperheeseen, mutta tuon innokkuuden ja aktiivisuuden sekä mahdollisen hyppimistaustansa takia emme suosittele sitä ihan alle kouluikäisten lasten perheeseen.

Tällä hetkellä Susi on Joensuussa.

Lisätietoja Susista saa Susin yhteyshenkilön kautta.

Päivitykset

9.6.2018
Susi muutti uuteen omaan kotiinsa 6.6.2018 ja uusi elämä on alkanut oikein mallikkaasti.

18.3.2018
Susista lisätty pari videota. Tyttö on erittäin nopea oppimaan asioita ja herkut toimii hyvin palkkana ja motivaattorina. Susin kanssa on edellisen omistajan mukaan todella kiva puuhastella, sillä se niin mielellään haluaa tehdä asioita yhdessä ja oppimisenhalu on suuri.

16.10.2016
Judy laskeutui 8 muun koiran konssa tänään Suomen maankamaralle ja asteli reippaasti lentoboksista oman perheensä syleilyyn. Judyn uudeksi nimeksi tuli Susi ja matka kohti kotia ja uutta elämää jatkui häntä iloisesti heiluen. Kovasti tyttöä väsytti lennon jälkeen ja automatka olikin sujunut nukkuen. Monta iloista yhteistä hetkeä koko perheelle!

28.9.2016
Vihdoinkin koittaa se päivä jolloin Judylle voi kertoa elämää mullistavia uutisia. Judy pääsee kotiin! Tyttö varattiin tänään ja nyt Judya odottaa aivan uusi maailma ja elämä täynnä iloa ja onnellisuutta, askel kerrallaan, päivä kerrallaan, yhdessä oman perheen kanssa <3 !

4.9.2016
Elämäniloinen Judy odottaa yhä edelleen omaa perhettään Onevetin pensionissa, Romaniassa. Tuntuu siltä, ettei kuvat ja videot tee tytölle oikeutta sillä siinä tapauksessa Judy olisi jo jakamassa rakkauttaan ja iloaan omassa kodissaan täällä Suomessa. Tämä tyttö on helmi joka odottaa löytäjäänsä ! Lisätty video Judysta ja Siskosta.

14.7.2016
Kävimme nyt heinäkuussa jälleen Romaniassa ja tapasimme myös Judyn. Judy on aivan valmis pakkaus matkustamaan omaan kotiinsa. Elämäniloinen ja leikkisä kaveri, joka ottaa meidät vieraatkin vastaan suurella riemulla.  Judy on nykyään paddockissa, mutta on aiemmin saanut liikkua vapaana koko pihamaalla. Tyttö kuitenkin keksi sen verran koiruuksia, kuten pennun kuuluukin, että saa nyt hetkellisesti viettää aikaansa myös paddockissa. Koiruuksiin kuului mm. työntekijöiden vaatteiden varastelu, Judy siis kävi nappaamassa mukaansa esim. paidan, hanksat tms. ja kantoi ne sit jonnekin paikkaan X .

Judy on erittäin hellyyttävä ja mukavanoloinen nuori koira, jolla on sopivasti sitä pilkettä ilmäkulmassa. Lisätty muutama kuva ja video.

22.6.2016
Judy ja kämppäkaveri Axl laittoivat ranttaliksi kun pääsivät hetkeksi aitauksesta Onevetin pihamaalle leikkimään. Lisätty päiväntuore video leikkihetkestä.

19.6.2016
Kulkurien aktiivit kävivät toukokuussa myös Onevetin koirahoitolassa ja tapasivat siellä mm. Judyn. He kuvailevat Judya rauhalliseksi ja kiltiksi pennuksi, jota hieman jännittää sylissä poseeraus. Judy vaikuttaa pennulta joka menisi moneenlaiseen kotiin kunhan pitää mielessä, että kotiasuminen on tytölle uutta ja vaatii varmasti hieman aikaa totutteluun. Kuten kaikkien koirien kohdalla tullessaan täysin uuteen ympäristöön.

Lisätty Judylle kuvia sekä video.


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Uudelleensijoituksessa oleva perhekoiralle on jo monet asiat tuttuja.  Tiedossa on varmasti myös uudessa omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Koira kokee suuren muutoksen vaihtaessaan kotia.

Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Susi tuli Suomeen on steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna (rokotukset uusittu 3/2018), ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Susi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.