Kodin saanut koira: JUMPY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Pirtsakka Jumpy 1/2016

Pirtsakka Jumpy 1/2016

JUMPY

* Narttu

* Arvioitu syntymävuosi 2013-2014

* Steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

29.11.2015
Rosiori De Vede on kaupunki noin 120km Bukarestista, Romaniassa. Köyhyys ja heikot kehittämismahdollisuudet ovat tämän vanhan kaupungin suurimmat ongelmat. Rosiorissa ei ole turisteja houkuttelevia nähtävyyksiä eikä valmistavaa teollisuutta tuomassa ihmisille töitä joten alueella on monia köyhiä perheitä. Ihmisten huonot olot heijastuvat väistämättä myös eläinten hyvinvointiin, Rosiorin kunnalliselle koiratarhalle tuotuja koiria ei kaivata eikä niitä haeta takaisin kotiin. Osalla ei ole koskaan edes ollut kotia. Rosiorin koiratarha on yksi Kulkurien yhteistyötahoista Romaniassa ja pyrimme tukemaan paikallista eläinsuojelijaa Cornelia Stania, hänen työssään parantaakseen tarhalla olevien koirien elinolosuhteita ja hyvinvointia. Tutustu Rosiorin massasterilointi-, ja avustusprojektiin täältä, projekti on erittäin tärkeä osa tätä auttamista.

Jumpy on yksi koirista joka odottaa oman kodin löytymistä Rosiorin tarhalla. Tämä nuori tyttö elelee ketjun päässä. Toisena vaihtoehtona Jumpy joutuisi jakamaan häkin liian monen muun koiran kanssa, joten tämä ketjuvaihtoehto ei ole kaikista pahin. Talvi on kuitenkin tulossa, myös Romaniaan. Tämä tarkoittaa olemista sään armoilla, suojanaan ainoastaan koppi. Aikaisempina vuosina Romaniasta ei ole puuttunut lunta, eikä pakkasasteita joten toivottavaa olisi tietenkin, että Jumpylle löytyisi se sopiva koti ennen kuin ankarin aika tavoittaa maan.

Jumpy on noin 1-2v nuori narttu joka ottaa hienosti kontaktia vieraisiinkin ihmisiin. Jumpy on kooltaan noin 50cm ja 20kg.

Jumpy vaikuttaa aktiiviselta koiralta, joka nauttisi yhteisestä tekemisestä oman ihmisen kanssa, kunhan kotiutuminen on päässyt alkuunsa ja Jumpy on päässyt kotikoirana olemisen makuun. Vaikka tyttö tällä hetkellä on hiukan turhautunut ketjun päässä ja innostui paljon vieraista, tytön ei juurikaan kuultu haukkuvan.

24.1.2016
Tammikuussa kulkurien aktiivit matkasivat jälleen Romaniaan. Tällä kertaa oli tiedossa myös vierailu Rosiorissa.

Iloinen ja innokas Jumpy odottaa edelleen ketjunpäässä. Odottaa vierailijoita, ystävällistä sanaa sekä hieman hellyyttä. Eniten jumpy odottaa sitä, mistä ei mitään viel tiedä, omaa kotia. Jumpy ottaa vieraat vastaan avoimesti ja pomppien. Syliin tämä tyttö yrittää mahduttaa itsensä kaikin keinoin ja huomaa miten paljon ihmisen läheisyys tarkoittaa tällä.

Jumpy ei edelleenkään lähtenyt mukaan haukkukuoroon vaan keskittyi täysin hurmaamaan aktiivimme. Vapaana liikuskelevat koirat eivät saaneet Jumpyssa aikaiseksi mitään kummallista reaktiota. Lisätty uusia kuvia tästä upeasta, elämäniloisesta koirakaverista joka toisi paljon iloa johonkin perheeseen.
———————————————————————————————————————————-Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Nuori koira tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Huomioi, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jumpy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jumpy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

16.03.2016
Jumpy on saanut oman kodin Ranskasta. Valtavasti onnea Jumpylle ja tulevalle perheelle!

Jumpyn yhteyshenkilö: Mia Takolander

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: