Päivitetty 01.09.2016

Kodin saanut koira: LIBBIE


Syntymäaika: 11/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
ei steriloitu

 

1.3.2016
Pennut Libbie, Anya, Baxter ja kaksi muuta pentua löytyivät joulukuussa Roxana Deissiman, Kulkurien yhteistyökumppanin, romanialaisen eläinsuojelijan, ystävän Cristina Radun toimesta erittäin vilkkaasti liikennöidyn tien varresta. Pennut olivat pitäneet niin kovaa meteliä ja itkeneet ilmeisesti emäänsä, että hyvin todennäköisesti ne oli ehditty vasta hylätä ja siksi ne koittivat kiljumisellaan saada emänsä takaisin. Lisäksi tovi myöhemmin osa olisi jo päätynyt auton alle, koska pikkuiset, vain reilu kuukauden ikäiset pallerot oli jätetty suoraan tien reunaan. Cristina keräsi pennut turvaan ja ajoi omalle pienelle tarhalleen. Pennut ovat olleet siitä asti siellä turvassa.

Roxana on tavannut pentuja paljon ja kuvaileekin niitä hyvin tasapainoisiksi ja reippaiksi pennuiksi. Ne ovat hyvin sosiaalisia ja leikkisiä, kuten tämän ikäisten pentujen kuuluukin. Pennut tykkäävät rapsutuksista ja ihmisten huomiosta ja ovatkin hyvin kiinnostuneita mukana touhuajia. Ne eivät ole mitään räksyttäjiä ja muutenkin vaikuttavat hyvin oppivaisilta ja vastaanottavaisilta pienokaisilta. Pentueesta kaksi pentua on jo varattu ja niitä odottaa omat kodit, mutta Baxter, Libbie ja Anya ovat vielä vailla omia ihmisiään.

Libbie tullee kasvamaan sisaruksiaan hiukan pienemmäksi, noin 10-12- kiloiseksi.

17.3.2016
Libbien matka kohti omaa loppuelämän kotia alkoi, kun se varattiin tänään omaan kotiinsa Suomeen.

16.3.2016
Lentokone toi tänään muassaan arvokkaan lastin Suomeen. Libbie on saapunut kotiinsa ja nukkuu tänään ja monen monta seuraavaakin yötä ihan oikean omistajansa kainalossa. Onnea matkaanne, Libbie ja perhe.

31.8. 2016
Libbie on kotioloissa kokenut oikean kasvupyrähdyksen ja pienestä pennunpallerosta on kuoriutunut pitkäsäärinen nuori kaunotar. Tässä tytön viimeisimmät kuulumiset:

“moikka. kesä meni ja libbystä on kasvanut oikein terhakka nuori nainen. se on tosi sosiaalinen ihmisiä ja eläimiä kohtaan. kulkee hyvin mukana ja sopetuu nopeasti uuteen ympäristöön. sillä on taipumusta alkaa varoitushaukkumaan, jos kuuluu rapusta ääntä, mutta uskoo kyllä ja hiljenee kun sitä kieltää. “
“veneellä ollaan reissattu paljon kesän aikana ja libby on siellä kuin kotonaan. juhannuksena se meni kiikkumaan veneen kannelle liian laidalle, tippui mereen, mut ui tyytyväisenä veneen kiinni ja häntä vaan heilui kun kuivasin sen. liivit oli tietysti päällä. oppi siinä kerralla uimaan, ja ettei liian laidalle kannata mennä keikkumaan. se oppi heti itse hyppäämään satamassa veneeseen ja veneestä pois.”

“libby painoi tullessaan reilut 4 kiloa, otti kasvupyrähdyksen ja kolminkertaisti painonsa parissa kuukaudessa. nyt se painaa 15kg, eli vähän meni veikkaukset metsään. mutta kyllä sen vielä jaksaa nostaa.”

“mitäköhän libbyn sisaruksille kuuluu? kaksi meni hollantiin vai? mites loput pennut?

laitoin laivakoirasta pari kuvaa liitteeksi.”

Kuvat Libby-laivakoirasta lisätty alle.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Libbie tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Libbie saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Libbie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Libbien yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Pentujen löytöhetki:

Pennut muutama minuutti löytymisensä jälkeen:

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.