Päivitetty 04.01.2017

Kodin saanut koira: STRUPPI (nykyisin Nuutti)


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa
kastroitu

 

11.01.2016
Lempeä ja kiltti pikkukoira Struppi on alunperin pelastettu kunnalliselta tarhalta ja se on yhtenä onnekkaana päässyt asumaan ja odottamaan omaa kotiaan Bukarestin kaupungissa sijaitsevaan Onevetin koirahoitolaan.

Hoitolassa suloinen Struppi tulee hienosti toimeen häkin muiden koirien kanssa.

Struppi on ihmisiä kohtaan todella herttainen ja rakastettava. Luonteeltaan Struppi on melko leikkisä ja lystikäs, mutta sylissä pikkuinen on erittäin tyytyväinen ja rauhallinen. Struppi antaa käsitellä itseään hienosti ja vaikuttaisi jopa nauttivan siitä, kun sitä tutkitaan.

Painoa tällä hyväntahtoisella söpöläisellä on arvion mukaan noin 6 kg ja säkäkorkeutta noin 35 cm.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Struppi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Struppi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

29.01.2016
Ihana Struppi on varattu omaan kotiin! Valtavasti onnea Strupille ja tulevalle perheelle <3

13.3.2016
Struppi on saapunut kotiin 10.3. Tervetuloa ja monen monta onnellista hetkeä perheesi kanssa.

31.12.2016
Strupilla, jota kutsutaan nykyään nimellä Nuutti, on vierähtänyt aikaa omassa kodissa jo kohta vuoden päivät. Iloksemme saimme Nuutista seuraavanlaisia kuulumisia:

Nuutti (ent. Struppi) saapui meille 10.3.2016. Ennen tätä olin ehtinyt pyöritellä päässäni monenlaisia tunteita laidasta laitaan. Olimme mieheni kanssa täynnä intoa, jännitystä ja odotusta. Kaikki se pelko ja jännitys jäi oikeastaan heti lentokentälle, kun ensikatse Nuutin kanssa kohtasi. Siinä hän oli! Hän pääsisi pian rakastavaan ja lämpöiseen kotiin, mistä ei ruoka ja rapsutukset lopu.

Lentokentällä Nuutti oli rohkea ja reipas. Nakit haistettuaan se kömpi häkistä häntä heiluen ja silmät kirkkaina. Korvathan tosiaan oli jokaisessa kuvassa, minkä olimme nähneet luimussa päätä vasten ja luulimmekin, että kyseessä on luppakorvainen kaveri. Siinä kun kentällä olimme tovin tutustuneet, Nuutti kömpi syliin ja suuret korvet nousivatkin pystyyn! Siitä asti ne ovat ylväänä pystyssä pysyneetkin ♥

Ensimmäinen ilta meni ihmetellessä uutta kotia ja koirakaveria, jonka kanssa Nuutti tuli heti hyvin toimeen. Nuutti oli  heti sisäsiisti ja saimmekin laittaa matot takaisin asuntoon kahden päivän kuluttua siitä, kun pikkuinen oli kotiutunut. Makuuhuoneessa Nuutti ei suostunut aluksi nukkumaan, vaan raapi ovea ja läähätti kovasti. Ensimmäisen kuukauden hän nukkui eteisen käytävällä, mistä oli suora näkymä jokaiseen huoneeseen (vietti myös päivisin paljon aikaa samassa kohdassa). Jokaisella kerralla, kun Nuutti asettautui nukkumaan, hänen häntänsä heilui -kuin onnesta, että on turvallinen, lämmin ja pehmeä alusta pötköttelyyn. Jonkin ajan kuluttua, Nuutti alkoi siirtymään makuuhuoneen puolelle nukkumaan ja nykyään nukumme koko porukka siellä. Nuutti nukkuu osan yöstä sängyssä ja osan vaatekaapissani alahyllyllä, jonne olen tehnyt hänelle nyt oman pedin.  Vaatekaappini sisältö on siis nykyään kaikkien nähtävillä, sillä ovea ei voi pitää enää kiinni 😃

Oman nimen ja perus istu, tassu, maahan yms. koulutukset ihana Nuutti oppi viikossa. Luoksetulo ulkona onnistuu, kun on vapaana, mutta sisällä ei kyllä helpolla tule, jos ei haista herkkuja tai yksinkertaisesti ei kiinnosta. Nuutti on extrasosiaalinen koira ja lukee hyvin muita koiria -jos toinen koira ei halua leikkiä ja selvästi ahdistuu Nuutin energisyydestä, Nuutti jättää koiran rauhaan. Hän ei rähise kenellekkään -paitsi epäilyttäville vanhuksille ja huppupäisille tummiin pukeutuneille miehille. Nuutin taustoista, kun ei paljon tietoa ollut, olen alkanut epäilemään, että on saanut kadulla tallusteltuaan paljon huomiota kodittomilta alkoholisteilta tms. Täällä kun pitää kaikki mahdolliset metsien miehet ja juopot käydä häntä heiluen tervehtimässä. Ohi ei voida mennä, ennen kuin on moikattu. Ollaankin jo muutamien juoppojen tuttuja tämän takia. Nuutti alkaa oikein kiljumaan ja hyppimään, kun näkee tutut kaverit 😀 Tämä ylisosiaalisuus oli itselleni uutta, sillä jostain syystä olen aina omistanut melko epäsosiaalisia koiria 😀

Rähinää aiheuttavat edelleen myös isot autot (paisti linja-autot, joihin on jo tottunut) ja kovaääniset menopelit. Niille haukutaankin sitten oikein sydämen kyllyydestä ja hyökitään päin.

Märkä on asia, mitä Nuutti inhoaa ylikaiken. Vesisateet ovat todellinen haaste, kun poika ei kävele. Etsii kaikki mahdolliset kolot, mihin voisi piiloutua. Alkuun pesin Nuutin muutaman kerran ja taisteluahan se oli. Nyt jätän pesut suosiolla ammattilaisille, sillä turkkikin on sen verran haasteellinen, että menee rastapalloksi huonosti kuivuttuaan -siitäkin on kokemus ja se ei ollut hauskaa kummankaan mielestä. Aluskarva meni niin solmuun, että oli pakko käydä trimmauttamassa koko turkki pois. Silloin Nuutti oli kiukkunen, eikä sietänyt yhtään, että vieras ihminen pesee, harjaa, leikkaa, suristelee pelottavan koneen kanssa jne. Silloin Nuutti näytti kunnolla hampaitaan ja ärhenteli, että oli pakko laittaa kuonokoppa. Lopulta hän kuitenkin nukahti trimmauspöydälle käsittelyssä, että ehkä ei ihan traumatisoitunut tästä kokemuksesta 😊

Kävin elokuussa eläinlääkärissä tekemässä Nuutille perus terveystarkastuksen. Iäksi epäiltiin sielläkin kolmea hampaiden perusteella. Lahjonta ja koulutus herkuilla oli tulosten lisäksi tuonut Nuutille ylipainoa ja vähintään kaksi kiloa pitäsi pudottaa (tällä hetkellä on saatu 0,5kg lähtemään). Takajaloista puuttui lähes täysin lihasmassa ja ovat liian suorat, vasemman takajalan polvi rutisi ja nivelet olivat löystyneet. Jos ongelmia jalan kanssa tulee, niin mennään suoraan ortopedille. Nämä kaikki yhteensä aiheutti myös hetkittäisen kävelemättömyyden ulkona, mutta nyt on taas reipastunut kovasti. Muutoin oli terve koira ja sai eläinlääkärikin suukkoja.

Mutta, kokonaisuudeessaan täydellinen koira! Suuri kiitos, että saimme perheeseemme tämän valoittavan persoonan! Mukavaa uutta vuotta!

T. Kikka, Hp, Nuutti ja Pekko

Kiitos paljon kuulumisista ja kaikkea hyvää Nuutin perheelle vuodelle 2017 <3 .

Lisätty Nuutista kuvia.

Strupin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.