Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: BUCK


Syntymäaika: 9/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa
kastroidaan

 

12.1.2015
Eräs sydämellinen ja kovasti työtä tekevä eläinsuojelija Romaniassa on nainen nimeltä Luiza Mandru. Luizan ja hänen aviomiehensä ansiosta moni koira on saanut mahdollisuuden jatkaa tätä elämää täällä maan päällä. Mandrujen luona asustaa kerrallaan noin 50 koiraa ja 20 kissaa. Osa koirista voi myös olla sisätiloissa, lähinnä pienet pennut, vanhukset tai jostain syystä hieman erityistä hoitoa tarvitsevat koirat. Muut asustavat omakotitalon aidatulla ja suojaisalla pihamaalla. Piha on jaettu eri osioihin, jotta eivät yhdellä alueella ole liikaa koiria kerralla. Monet koirat ovat tulleet hylätyiksi Mandrujen talon kohdalle. Joskus he myös saavat vinkkiä jostain koirasta jossain ja käyvät tarkistamassa tilanteen.

Sitten tulee myös tällaisia tapahtuksia kuin Buck.

Luiza oli kaupassa ostamassa tarvitsemaansa ämpäriä. Hänen tullessaan kaupasta hän huomasi pienen, noin pari kuukautta vanhan pennun kaupan pihalla etsimässä ruokaa. Elettiin marraskuuta ja sää oli alkanut kylmetä, yöt olivat melko viileitä jo. Myös vilkasliikenteinen katu oli vaarana pennulle. Luiza tiesi, ettei tämä pieni kaveri kauan säilyisi hengissä, ellei hän ottaisi sitä mukaansa.
Näin ollen Luiza otti pennun ämpäriin ja matkasi kotiin. Buck sai ruokaa ja juomaa ja paikan jossa sai kerätä voimiaan ja nukkua univelat turvallisesti pois. Tämän jälkeen Buck olikin tarmoa täynnä ja lähti uteliaasti tutkimaan uutta turvasatamaa, jossa saa odottaa oman kodin löytymistä.

Buck tulee pysymään pienikokoisena myös aikuisena, arviolta painoa tulee kertymään noin 8-10kg ja korkeutta noin 35cm. Ruumiinrakenne on hiukan pitkula, eli selkä on pidempi ja jalat lyhkäisemmät. Tästä syystä tulevan kodin tulee olla tarkkana, että ei paino pääse nousemaan liikaa. Liikakilot ovat rasite koiran nivelille, eteenkin kun kyseessä on tämän ruumiinrakenteen omaava koira.

Muiden koirien ja kissojen kanssa Buck tulee hyvin toimeen ja pikkujäbä on myös ihmisille kiltti ja iloinen.

24.1.2016
Buck varattiin omaan kotiin 22.1.2016. Paljon onnea niin Buckille kuin pojan perheelle 🙂

14.3.2016
10.3 Buck pääsi matkustamaan Suomeen ja omaan kotiin, osana perhettä <3
———————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Buck tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Buck saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Buck on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Buckin yhteyshenkilö: Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.