Päivitetty 14.03.2021

Kodin saanut koira: KAAPO


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.3.2021

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. M.G. Rescue on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelija Mihai Grigorien perustama taho. Tarha sijaitsee Bulbucata-Stalpu -alueella, noin 30 km Bukarestin ulkopuolella. Tontti on rauhallisella alueella ja tarjoaa suojaa koirille, muutamalle lehmälle, hevoselle, lampaalle, vuohelle, possulle, erilaiselle linnulle sekä kaneille ja kissoille. Mihailin tavoite on myös tulevaisuudessa tehdä valistustyötä koululaisten parissa kertoen vastuullisesta eläintenpidosta ja -hoidosta.

Arviolta parivuotias Kaapo päätyi Mihain hoiviin M.G. Rescuen tarhalle kuluneena kesänä, kun eräs Mitrenin kylän lähellä asuva henkilö, jolla oli kymmeniä kodittomia eläimiä huostassaan, yllättäen kuoli. Mihai ja muutama muu eläinsuojelija keräsivät voimansa yhteen ja pelastivat tyhjän päälle jääneet eläimet tarhoilleen. Mihai otti hoiviinsa yhteensä 9 koiraa, joista onnekas Kaapo on yksi.

Kaapo on aktiivinen ja leikkisä nuori mies, joka viihtyy niin ihmisten kuin toisten koirien kanssa puuhaillen. Kaapo myös rakastaa kiipeilyä ja se onkin aina kapuamassa kaikkiin mahdollisiin paikkoihin. Ehkä tästä pienestä makkarapojasta olisi jonkin hauskan harrastuksen pariin? Tarhalla Kaapo haukkuu jonkin verran, mutta ei vaikuta mitenkään superäänekkäältä tyypiltä. Kaapo jakaa häkkinsä kahden samasta paikasta pelastetun koiran kanssa ja porukka tulee hyvin toimeen keskenään.

Kaapo on kooltaan noin 40 cm korkea ja painaa noin 8-10 kiloa. Kaapo on hiukan pyöreässä kunnossa, joten kuntokuuri voisi olla tarpeen. Kaapolla on ihan minimaalinen töpöhäntä, joko luonnostaan tai aiemmin tapahtuneen trauman seurauksena.

Kaaposta löytyy myös iloinen video M.G. Rescuen Facebook-sivulta.

Päivitykset

13.3.2021
Kaapo saapui tänään Suomeen ja aloitti elämän kotikoirana. Onnea Kaapo ja perhe!

6.2.2021
Kaapo varattiin tänään omaa kotiin!

13.1.2021
Kaapo aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kaapo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kaapo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kaapon yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.