Päivitetty 16.02.2021

Kodin saanut koira: KÄPY


Syntymäaika: 09/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta 
31.1.2021

Käpy sisaruksineen on yksi lukemattomista pennuista, jotka on hylätty Cosoban tarhalle One Rescue Associationin hoiviin. Käpy jätettiin pahvilaatikossa tarhan portille marraskuun 2020 alussa, jolloin pennut olivat reilun kuukauden ikäisiä. Niin pienillä pennuilla on suunnilleen 50/50 mahdollisuudet selviytyä, mutta nämä pennut olivat onnekkaita ja ne välttivät mm. parvon ja penikkataudin. Dr. Adinan ja muun henkilökunnan ansiosta pennuista kasvoi iloisia pikku riiviöitä, joilla on nyt mahdollisuus paljon parempaan elämään.

Kävyn sisarukset on varattu Saksaan omiin koteihinsa, ja pikkuinen Käpy matkustaa pian Suomeen omaan odottavaan kotiinsa Kulkurien aktiivijäsenen luokse, jolle me toivomme Kävyn tuovan yhtä paljon iloa ja onnea kuin perhe varmasti tulee Kävylle antamaan sen koko elämän ajan. Onnea!

16.2.2021

Käoy tupsahti omaan kotiin onnellisesti 13.2.2021.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Käpy tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, viimeistään 6 kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Käpy saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Käpy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Käpyn yhteyshenkilönä toimii Salla Honkapää.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.