Päivitetty 28.04.2019

Kodin saanut koira: KAVY (nyk. Tilli)


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

 

Perustiedot ja tausta
Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka rahoitetaan pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huoli ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhan rakennusprojekti startattiin toukokuussa 2016 ja se on jatkunut näihin päiviin asti ollen nyt aivan loppumetreillä. Kulkurien ja Mandescun yhteistyö tulee jatkumaan eri muodoissaan myös tämän jälkeen muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Tarhalla asuu koirien lisäksi suomalainen eläinsuojelija Veera, jonka ansiosta tarhan koirat saavat ihmisistä positiivisia kokemuksia ja joka huolehtii niiden tarpeista mahdollisimman hyvin.

Helmikuussa 2019 Veera oli pysähtynyt kaverinsa kanssa käymään kaupassa erään ison tien varressa. Kaupasta ulos tullessaan hän huomasi pienen ruskean koiran kerjäämässä ystävänsä keksiä. Veera ei raaskinut jättää koiraa sijainniltaan niin vaaralliseen paikkaan ja niinpä hänet napattiin kyytiin. Näin Carpesta tuli Kavyn koti.

Kavy toivottaa vieraat suorilta seisomalta tervetulleeksi sen häkkiin rientämällä vastaan halaamaan. Tämä suloinen luppakorva on siis varsin reipas ja rohkean oloinen typykkä. Kavy on miellyttävä koirapersoona, joka antaa itsestään tasapainoisen kuvan. Kavy antaa itsestään kuvan, että sillä on jalat tukevasti maassa ja se onkin sellainen helpon oloinen koira, joka voisi sopia moneen kotiin. Kavy ei tarhalla paljoa hauku, se voisi sopia myös kerrostaloon.

Kooltaan Kavy on pieni, se on arviolta noin 35 cm ja 8 kg.

Päivitykset
26.4.2019
Tämä perjantai on Kavyn elämän varmasti merkityksillisin perjantai: Kavy lensi Suomeen oma perheensä luo. Ensi kohtaaminen sujui hienosti ja Kavy hurmasi heti oman perheensä. Uusi elämä Suomessa toi mukanaan myös uuden nimen, Kavy on nyt Tilli. Ihanaa yhteistä elämää Tilli ja perhe!

11.4.2019
Suloinen Kavy on varattu omaan kotiin, jossa sitä jo odotetaan kovasti.

30.3.2019
Kavy tuli mukaan Kulkureiden adoption-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.

______________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Chipi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Chipi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.