Päivitetty 24.02.2019

Kotia etsivä koira: NILO


Syntymäaika: 1/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
8.12.2018

One Rescue Association yhdistykseen kuuluvaa Cosoban tarhaa ylläpitää eläinlääkäri Adina Vladutin miehensä Dragosin kanssa. Tarhalla asuu vaihtelevasti noin 350 koiraa, jotka odottavat oman kodin löytymistä.  Muun muassa ei-toivottuja pentuja hylätään tarhan läheisyyteen ja tuodaan tarhalle jatkuvasti.

Romanialainen mies löysi Nilon Bukarestin kaduilta ja toimitti One vetin klinikalle. Sieltä Nilon tie jatkui Cosoban tarhalle, jossa hän odottaa omaa kotiaan. Tämä komistus on ulkonäön lisäksi varsin upea tyyppi. Kulkurien aktiivien syyskuisella vierailulla Nilo tavattiin sisätiloissa ja alkuhämmennyksen jälkeen Nilo oli touhukas oma itsensä. Se tutki paikkoja ja lähestyi ihmisiä oma-aloitteisesti. Huoneessa oli ihmisten ja muiden koirien lisäksi myös kissoja, joita Nilo kävi kohteliaasti nuuhkimassa ja jätti hienosti kissat rauhaan. Muille koirille Nilo osaa antaa tilaa poistumalla taka-alalle tarvittaessa. Mikäli etsit iloista, mutkatonta ja sosiaalista nuorta koiraa on tässä erinomainen vaihtoehto. Lisäksi Nilo ottaa upeasti kontaktia ihmiseen ja osaa nuoresta iästään huolimatta keskittyä. Harrastusvaihtoehtona voisi siis toimia esimerkiksi tottelevaisuuskoulutus eli Toko.

Hurmurin säkäkorkeus on nyt n. 50-55cm ja painoa on noin 18-20 kiloa. Nilo on arviolta vuoden ikäinen, joten kokoa saattaa tulla vielä hieman lisää. Nilo on todettu positiiviseksi ESBL bakteerin osalta, joten kodin valinnassa käytetään erityistä harkintaa. ESBL bakteerista voi lukea lisää täältä; Multiresistentit bakteerit. Luonteensa puolesta Nilo soveltuu monenlaiseen kotiin ja koska Nilo ei ole tarhalla ollessaan haukkunut, voisi koti olla myös kerrostalossa.

Päivitykset

8.12.2018

Valitettavasti Nilon varaus peruuntui kun se todettiin positiiviseksi ESBL:n osalta ja Nilo palaa etsimään kotia.

22.11.2018

Onnekas Nilo on varattu tänään omaan kotiinsa Suomeen. Odotus Nilon saapumisesta on alkanut, hurjasti onnea Nilon tulevalle perheelle <3

4.11.2018

Nilo aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

_____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Nilo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nilo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.