Päivitetty 27.05.2019

Kodin saanut koira: NILO


Syntymäaika: 1/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
28.3.2019
One Rescue Association yhdistykseen kuuluvaa Cosoban tarhaa ylläpitää eläinlääkäri Adina Vladutin miehensä Dragosin kanssa. Tarhalla asuu vaihtelevasti noin 350 koiraa, jotka odottavat oman kodin löytymistä.  Muun muassa ei-toivottuja pentuja hylätään tarhan läheisyyteen ja tuodaan tarhalle jatkuvasti.

Romanialainen mies löysi Nilon Bukarestin kaduilta ja toimitti OneVetin klinikalle. Sieltä Nilon tie jatkui Cosoban tarhalle, jossa hän odottaa omaa kotiaan. Tämä komistus on ulkonäön lisäksi varsin upea tyyppi. Kulkurien aktiivien syyskuisella vierailulla Nilo tavattiin sisätiloissa ja alkuhämmennyksen jälkeen Nilo oli touhukas oma itsensä. Se tutki paikkoja ja lähestyi ihmisiä oma-aloitteisesti. Huoneessa oli ihmisten ja muiden koirien lisäksi myös kissoja, joita Nilo kävi kohteliaasti nuuhkimassa ja jätti hienosti kissat rauhaan. Muille koirille Nilo osaa antaa tilaa poistumalla taka-alalle tarvittaessa. Mikäli etsit iloista, mutkatonta ja sosiaalista nuorta koiraa on tässä erinomainen vaihtoehto. Lisäksi Nilo ottaa upeasti kontaktia ihmiseen ja osaa nuoresta iästään huolimatta keskittyä.

Hurmurin säkäkorkeus on nyt n. 50-55cm ja painoa on noin 18-20 kiloa. Nilo on arviolta vuoden ikäinen, joten kokoa saattaa tulla vielä hieman lisää. Nilo on todettu positiiviseksi ESBL:n osalta, joten kodin valinnassa käytetään erityistä harkintaa. ESBL:stä voi lukea lisää täältä. Luonteensa puolesta Nilo soveltuu monenlaiseen kotiin ja koska Nilo ei ole tarhalla ollessaan haukkunut, voisi koti olla myös kerrostalossa.

Päivitykset

18.5.2019

Suloinen Nilo lensi Suomeen ja matkasi perheensä konssa oman kotiin <3

27.4.2019
Niloa kohtasi onni toisen kerran ja tämä valloittava hurmuri varattiin uudelleen omaan kotiinsa.

28.3.2019
Maaliskuisella reissulla Kulkurien aktiivit käyvät tervehtimässä myös Niloa, joka innostuu kovasti vieraista. Se on on todella kiinnostunut ihmisistä ja tulee reippaasti syömään nameja kädestä ja haluaa muutenkin olla ihmisen lähellä. Nilo vaikuttaa reippaalta ja avoimelta koiralta, mutta se ei kuitenkaan häslää turhia, vaan sillä on myös todella hyvä keskittymiskyky ja se varmasti nauttisi kaikenlaisesta tekemisestä oman ihmisen kanssa. Nilo tulee myös hienosti toimeen häkkikaverinsa kanssa.

8.12.2018
Valitettavasti Nilon varaus peruuntui kun se todettiin positiiviseksi ESBL:n osalta ja Nilo palaa etsimään kotia.

22.11.2018
Onnekas Nilo on varattu tänään omaan kotiinsa Suomeen. Odotus Nilon saapumisesta on alkanut, hurjasti onnea Nilon tulevalle perheelle <3

4.11.2018
Nilo aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

_____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Nilo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nilo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.