Päivitetty 07.04.2021

Kodin saanut koira: KELSO


Syntymäaika: noin 5/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Ilmajoki)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

7.4.2021
Romanian eläinsuojelullinen tilanne on lohduton ja kodittomia eläimiä on käsittämättömän suuri määrä. Lisää koiria hylätään kaduille jatkuvasti ja lukemattomia pentuja syntyy jo olemassa olevista koirapopulaatioista. Kadulle syntyvistä pennuista suuri osa ei koskaan selviydy aikuisuuteen saakka. Joskus pennut ja aikuiset koirat päätyvät hyväntahtoisen eläinsuojelijan ylläpitämälle koiratarhalle. Yksi tällaisista tarhoista on Happy Dogs Moreni -yhdistyksen ylläpitämä tarha 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Yhdistyksen perustaja ja “luotsaaja” on romanialainen Anda Popescu. Happy Dogs Morenin tarhalla koirilla on romanialaisittain hyvät oltavat, sillä koiramäärä pidetään maltillisena ja niiden hyvinvoinnista pyritään huolehtimaan mahdollisimman hyvin. Koirat pääsevät ajoittain jaloittelemaan leikkialueelle ja kaikissa häkeissä on katto suojana.

Kelso ja veljensä Banditos hylättiin heti elämänsä alkumetreillä Happy Dogs Moreni -tarhan portin taakse. Veljekset pääsivät tarhalle ja ovat viettäneet tähänastisen noin 1,5 vuotta kestäneen elämänsä siellä. Niistä on tarhalla kasvamisen seurauksena tullut ujoja ja varovaisia koiria. Niiden saamat ihmiskontaktit ovat kovin vähäisiä ja kaikki elämä tarhan ulkopuolella on vierasta ja varmasti jännittävää. Tällä hetkellä pojat ovat kuitenkin ihmisiä kohtaan uteliaita, vaikkakin jännittävät. Ihmisten ollessa häkin ulkopuolella, tulevat veljekset melko rohkeasti tervehtimään. Ihmisen tullessa sisälle häkkiin, pojat katoavat kuitenkin vilkkaasti mökkiinsä ja sen suojista kurkkivat tulijoita.

Kelso on noin 45 cm korkea ja painaa noin 10 kg.

Kelso matkusti 13.2. kotihoitoon Kotkaan, josta se siirtyi uuteen kotihoitopaikkaan 9.3. Ilmajoelle rauhalliselle alueelle omakotitaloon. Se oli tullessaan veljeksistä huomattavasti arempi ja ensimmäiset kotihoitopäivät ja -viikot se harjoitteli ihan vain ihmisen läsnäoloa ja kosketusta, eikä kokeillut ulkoilua lainkaan. Nyt, kuukauden Suomessa olon jälkeen, Kelso on alkanut pikkuhiljaa rohkaistua ja tulla hieman ulos kuorestaan, tutkinut asuntoa ja päässyt harjoittelemaan ulkoiluakin. Pinnan alta paljastuu pikkuhiljaa aktiivinen ja leikkisä koira, joka varmasti vielä rohkaistuttuaan nauttii yhteisestä tekemisestä ja kaipaa liikunnan lisäksi aivopähkinöitä sekä puuhailtavaa. Kotikoiran taitojen opettelu on kuitenkin vielä ihan alussa ja tulevan kodin tulee olla ehdottoman sitoutunut koiralähtöisiin menetelmiin ja antaa Kelson edetä täysin omaan tahtiinsa. Naispuoleiseen kotihoitajaan Kelso on kovasti kiintynyt, miespuoleinen sen sijan vielä jännittää. Harjoitteluissa tärkeää on, että Kelsolla on mahdollisuus perääntyä omaan turvakoppiinsa/-huoneeseensa tilanteen käydessä jännittäväksi.

Kelso etsii aktiivista ja sitoutunutta kotia, jolla on jo koirakokemusta ennestään. Kelso voisi tykätä kivasta koirakaverista tulevassa kodissaan, mutta saattaisi myös pärjätä ainoana koirana sillä se turvautuu kotihoitajaansa jopa enemmän kuin koirakaveriin. Kelsoa ei luovuteta vilkkaaseen asuinympäristöön eikä lapsiperheeseen. Kelso on löytänyt myös äänensä kotihoidossa, joten jokin muu kuin kerrostalo voisi olla Kelsolle sopivin asuinmuoto. Aikaisempi kokemus aroista koirista ja rescuekoirista katsotaan eduksi.

Päivitykset

7.4.2021
Kelso matkusti 5.4. uuden perheensä luokse <3

27.3.2021
Kelso on tänään varattu omaan kotiinsa <3

15.3.2021
Kelso vaihtoi kotihoitopaikkaa 9.3. edellisen kotihoitopaikan muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Uusi kotihoitopaikka on Ilmajoella omakotitalossa, jossa asuu kaksi aikuista ja yksi koira ennestään. Ensimmäisen päivän Kelso tarkkaili uutta kotihoitopaikkaa omasta huoneestaan koiraportin takaa, turvahäkin perälle tiukasti painautuneena. Kolmantena päivänä koiraportti poistettiin ja Kelso päätti että nyt hän on valmis tutustumaan uuteen maailmaan. Kelso tuli ulos huoneestaan ja kävi tutkimassa asunnon, ihmiset ja toisen koiran. Myös ulkoilua on päästy harjoittelemaan pienissä pätkissä ja Kelso onkin ollut oikein kiinnostunut ulkona kaikista ihanista hajuista. Kotihoidon naisihmiseen Kelso on kovin leimautunut ja kulkeekin tämän perässä ja on hiukan itkeskellytkin töihin lähdön jälkeen. Vaikka stressitasojen laskun myötä voi itkeskelykin loppua, tulevan kodin on hyvä varautua harjoittelemaan yksinoloa. Miespuolista kotihoitajaa Kelso sen sijaan jännittää enemmän ja meneekin herkästi omaan huoneeseensa miehen ollessa kotona.

17.2.2021
Kelso matkusti Suomeen kotihoitoon 13.2. eli neljä päivää sitten. Kotihoitopaikka on Kotkassa, rauhallisella alueella omakotitalossa. Kotihoitopaikassa on kolme muutakin koiraa sekä kaksi ihmistä. Kelso on huomattavasti arempi kuin veljensä Banditos. Tähän saakka se on vain totutellut ihmisen läsnäoloon ja kosketukseen ja antaakin nyt jo hiukan rapsuttaa sekä pystyy vähän rentoutumaan ihmisen lähellä. Ulkoilua Kelson kanssa ei ole vielä kokeiltu, mutta tullaan kokeilemaan lähipäivinä koirakaverin avustuksella. Virtaa tässäkin pojassa tuntuu riittävän ja varmasti kotiutumisen myötä siitä kuoriutuu aktiivinen nuori koira.

25.1.2021
Veljekset Kelso ja Banditos saivat todellisen onnenpotkun, kun Kulkurien seuraavassa kuljetuksessa Suomeen oli ylimääräisiä paikkoja vapaana. Kelso saapuu 13.2. Suomen kamaralle etsimään omaa kotiaan kotihoidosta käsin. Tietysti olisi hienoa, mikäli se oma koti löytyisi ennen tätä ja Kelso pääsisi matkustamaan suoraan omaan kotiin.

22.11.2020
Kelso aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Kelso saapui Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kelso on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.