Päivitetty 26.02.2021

Kotia etsivä koira: KELSO (Suomessa)


Syntymäaika: noin 5/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Kotka)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

17.2.2021
Romanian eläinsuojelullinen tilanne on lohduton ja kodittomia eläimiä on käsittämättömän suuri määrä. Lisää koiria hylätään kaduille jatkuvasti ja lukemattomia pentuja syntyy jo olemassa olevista koirapopulaatioista. Kadulle syntyvistä pennuista suuri osa ei koskaan selviydy aikuisuuteen saakka. Joskus pennut ja aikuiset koirat päätyvät hyväntahtoisen eläinsuojelijan ylläpitämälle koiratarhalle. Yksi tällaisista tarhoista on Happy Dogs Moreni -yhdistyksen ylläpitämä tarha 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Yhdistyksen perustaja ja “luotsaaja” on romanialainen Anda Popescu. Happy Dogs Morenin tarhalla koirilla on romanialaisittain hyvät oltavat, sillä koiramäärä pidetään maltillisena ja niiden hyvinvoinnista pyritään huolehtimaan mahdollisimman hyvin. Koirat pääsevät ajoittain jaloittelemaan leikkialueelle ja kaikissa häkeissä on katto suojana.

Kelso ja veljensä Banditos hylättiin heti elämänsä alkumetreillä Happy Dogs Moreni -tarhan portin taakse. Veljekset pääsivät tarhalle ja ovat viettäneet tähänastisen noin 1,5 vuotta kestäneen elämänsä siellä. Niistä on tarhalla kasvamisen seurauksena tullut ujoja ja varovaisia koiria. Niiden saamat ihmiskontaktit ovat kovin vähäisiä ja kaikki elämä tarhan ulkopuolella on vierasta ja varmasti jännittävää. Tällä hetkellä pojat ovat kuitenkin ihmisiä kohtaan uteliaita, vaikkakin jännittävät. Ihmisten ollessa häkin ulkopuolella, tulevat veljekset melko rohkeasti tervehtimään. Ihmisen tullessa sisälle häkkiin, pojat katoavat kuitenkin vilkkaasti mökkiinsä ja sen suojista kurkkivat tulijoita.

Kelso on noin 45 cm korkea ja painaa noin 10 kg.

Kelso matkusti 13.2. kotihoitoon Kotkaan rauhalliselle alueelle omakotitaloon. Se on veljeksistä huomattavasti arempi ja ensimmäiset kotihoitopäivät se onkin harjoitellut ihan vain ihmisen läsnäoloa ja kosketusta. Tulevan kodin tulee olla ehdottoman sitoutunut koiralähtöisiin menetelmiin ja antaa Kelson edetä täysin omaan tahtiinsa. Harjoitteluissa tärkeää on ollut, että Kelsolla on mahdollisuus perääntyä omaan turvakoppiinsa tilanteen käydessä jännittäväksi. Kelsolle etsitään kotia, jossa on jo reipas koirakaveri/-kavereita odottamassa. Kelsoa ei luovuteta vilkkaaseen asuinympäristöön eikä lapsiperheeseen. Aikaisempi kokemus aroista koirista katsotaan eduksi.

Päivitykset

17.2.2021
Kelso matkusti Suomeen kotihoitoon 13.2. eli neljä päivää sitten. Kotihoitopaikka on Kotkassa, rauhallisella alueella omakotitalossa. Kotihoitopaikassa on kolme muutakin koiraa sekä kaksi ihmistä. Kelso on huomattavasti arempi kuin veljensä Banditos. Tähän saakka se on vain totutellut ihmisen läsnäoloon ja kosketukseen ja antaakin nyt jo hiukan rapsuttaa sekä pystyy vähän rentoutumaan ihmisen lähellä. Ulkoilua Kelson kanssa ei ole vielä kokeiltu, mutta tullaan kokeilemaan lähipäivinä koirakaverin avustuksella. Virtaa tässäkin pojassa tuntuu riittävän ja varmasti kotiutumisen myötä siitä kuoriutuu aktiivinen nuori koira.

25.1.2021
Veljekset Kelso ja Banditos saivat todellisen onnenpotkun, kun Kulkurien seuraavassa kuljetuksessa Suomeen oli ylimääräisiä paikkoja vapaana. Kelso saapuu 13.2. Suomen kamaralle etsimään omaa kotiaan kotihoidosta käsin. Tietysti olisi hienoa, mikäli se oma koti löytyisi ennen tätä ja Kelso pääsisi matkustamaan suoraan omaan kotiin.

22.11.2020
Kelso aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Kelso saapui Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kelso on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.