Päivitetty 22.11.2020

Kotia etsivä koira: BANDITOS


Syntymäaika: noin 5/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

22.11.2020
Romanian eläinsuojelullinen tilanne on lohduton ja kodittomia eläimiä on käsittämättömän suuri määrä. Lisää koiria hylätään kaduille jatkuvasti ja lukemattomia pentuja syntyy jo olemassa olevista koirapopulaatioista. Kadulle syntyvistä pennuista suuri osa ei koskaan selviydy aikuisuuteen saakka. Joskus pennut ja aikuiset koirat päätyvät hyväntahtoisen eläinsuojelijan ylläpitämälle koiratarhalle. Yksi tällaisista tarhoista on Happy Dogs Moreni -yhdistyksen ylläpitämä tarha 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Yhdistyksen perustaja ja “luotsaaja” on romanialainen Anda Popescu. Happy Dogs Morenin tarhalla koirilla on romanialaisittain hyvät oltavat, sillä koiramäärä pidetään maltillisena ja niiden hyvinvoinnista pyritään huolehtimaan mahdollisimman hyvin. Koirat pääsevät ajoittain jaloittelemaan leikkialueelle ja kaikissa häkeissä on katto suojana.

Banditos ja veljensä Kelso hylättiin heti elämänsä alkumetreillä Happy Dogs Moreni -tarhan portin taakse. Veljekset pääsivät tarhalle ja ovat viettäneet tähänastisen noin 1,5 vuotta kestäneen elämänsä siellä. Niistä on tarhalla kasvamisen seurauksena tullut ujoja ja varovaisia koiria. Niiden saamat ihmiskontaktit ovat kovin vähäisiä ja kaikki elämä tarhan ulkopuolella on vierasta ja varmasti jännittävää. Tällä hetkellä pojat ovat kuitenkin ihmisiä kohtaan uteliaita, vaikkakin jännittävät. Ihmisten ollessa häkin ulkopuolella, tulevat veljekset melko rohkeasti tervehtimään. Ihmisen tullessa sisälle häkkiin, pojat katoavat kuitenkin vilkkaasti mökkiinsä ja sen suojista kurkkivat tulijoita.

Banditos ottaa tarhalla paljon mallia veljestään ja hänelle etsitäänkin ensisijaisesti kotia, jossa olisi lempeä ja varma koirakaveri tukea ja turvaa antamassa. Tulevan kodin toivotaan myös omaavan kokemusta ja ymmärrystä aran koiran sielunelämästä. Asuinympäristön tulee myös olla riittävän rauhallinen.

Banditos on noin 50 cm korkea ja painaa noin 15 kg.

Päivitykset

22.11.2020
Banditos aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Banditos saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Banditos on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.