Kodin saanut koira: BANDITOS

Syntymäaika: noin 5/2019
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa (Myrskylä)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

7.4.2021
Romanian eläinsuojelullinen tilanne on lohduton ja kodittomia eläimiä on käsittämättömän suuri määrä. Lisää koiria hylätään kaduille jatkuvasti ja lukemattomia pentuja syntyy jo olemassa olevista koirapopulaatioista. Kadulle syntyvistä pennuista suuri osa ei koskaan selviydy aikuisuuteen saakka. Joskus pennut ja aikuiset koirat päätyvät hyväntahtoisen eläinsuojelijan ylläpitämälle koiratarhalle. Yksi tällaisista tarhoista on Happy Dogs Moreni -yhdistyksen ylläpitämä tarha 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Yhdistyksen perustaja ja “luotsaaja” on romanialainen Anda Popescu. Happy Dogs Morenin tarhalla koirilla on romanialaisittain hyvät oltavat, sillä koiramäärä pidetään maltillisena ja niiden hyvinvoinnista pyritään huolehtimaan mahdollisimman hyvin. Koirat pääsevät ajoittain jaloittelemaan leikkialueelle ja kaikissa häkeissä on katto suojana.

Banditos ja veljensä Kelso hylättiin heti elämänsä alkumetreillä Happy Dogs Moreni -tarhan portin taakse. Veljekset pääsivät tarhalle ja ovat viettäneet tähänastisen noin 1,5 vuotta kestäneen elämänsä siellä. Niistä on tarhalla kasvamisen seurauksena tullut ujoja ja varovaisia koiria. Niiden saamat ihmiskontaktit ovat kovin vähäisiä ja kaikki elämä tarhan ulkopuolella on vierasta ja varmasti jännittävää. Tällä hetkellä pojat ovat kuitenkin ihmisiä kohtaan uteliaita, vaikkakin jännittävät. Ihmisten ollessa häkin ulkopuolella, tulevat veljekset melko rohkeasti tervehtimään. Ihmisen tullessa sisälle häkkiin, pojat katoavat kuitenkin vilkkaasti mökkiinsä ja sen suojista kurkkivat tulijoita. Banditos ottaa tarhalla paljon mallia veljestään.

Banditos on noin 50 cm korkea ja painaa noin 15 kg.

Banditos matkusti Suomeen 13.2. kotihoitoon. Kotihoitopaikka on haja-asutusalueella Myrskylässä omakotitalossa, jossa majailee yhden ihmisen lisäksi kaksi muuta koiraa ja kaksi kissaa. Vaikka Banditos on tottumaton ja arka, on hän edennyt ja rohkaistunut nopeasti. Kosketus ja hoitotoimenpiteet ovat edelleen Banditosista jännittäviä ja poika tulee tarvitsemaan runsaasti omaehtoisuuteen perustuvaa harjoittelua ja aikaa näiden suhteen. Banditos on aktiivinen ja leikkisä, mutta osaa rauhoittua kun saa aktiviteettia ulkona ja sisällä. Jokin harrastus voisi olla hyvä ajatus tulevaisuudessa, mutta varmasti myös riittävä ulkoilu luonnossa, oman perheen kanssa oleskelu ja sallitun lajityypillisen puuhastelun tarjoaminen riittävät pitämään Banditosin tyytyväisenä. Ulkoilussa Banditos on edennyt hienosti ja sinne lähtee mielellään. Tarpeet Banditos tekee pääosin ulos, mutta päivittäin käy vielä sisälle vahinkoja, erityisesti jos jokin jännittää. Huomioitavaa on, että uuteen kotiin siirtyessä monet asiat ottavat varmasti takapakkia ja luottamuksen rakentamisessa lähdetään taas nollasta liikkeelle.

Banditosille etsitään aktiivista ja sitoutunutta kotia, jossa olisi koirakaveri/-kavereita valmiiksi, koska hän tuntuu hyötyvän paljon koirakavereiden tuesta. Kodilla tulee olla koiralähtöiset ja positiiviset menetelmät, joiden avulla Banditos voi jatkaa reipastumistaan omaan tahtiinsa. Rauhallinen ympäristö katsotaan eduksi sekä aiempi kokemus samantyylisistä koirista. Rescuekoirien rotuperimästä ei koskaan ole täyttä varmuutta, mutta veljesten käytöksen ja ulkonäön perusteella on todennäköistä, että sukutaulusta voisi löytyä jonkin verran bordercollieta.

Päivitykset

7.4.2021
Banditos matkusti omaan kotiinsa 1.4. <3

28.3.2021
Herkkä poika Banditos on tänään varattu ikiomaan kotiinsa, vain päivä veljensä jälkeen <3

15.3.2021
Banditosilla on nyt reilu kuukausi kotihoitoa takana. Pojasta on kuoriutunut leikkisä, hassutteleva ja herkkä tyyppi. Banditos on edennyt todella hienosti ja nopeasti lähtökohtiinsa nähden, mutta edelleen pojan historia näkyy sen käytöksessä. Kotihoitajaansa Banditos on ruvennut luottamaan hyvin ja tällä hetkellä he harjoittelevat kynsien leikkuuta, harjausta ja valjaiden laittoa. Käsittelytoimenpiteet ovat siis Banditosille edelleen jännittäviä/ahdistavia ja niitä tulee harjoitella ehdottomasti koiran tahdissa omaehtoisesti. Ulkoilu on Banditosin mielestä mukavaa puuhaa ja sinne onkin aina innolla lähdössä. Kotihoidon edetessä ja Banditosin stressitasojen laskiessa kotihoitaja on huomannut, että Banditos rauhoittuu paremmin ja on tyytyväinen/rauhallinen kunhan saa aktiviteettia ulkona ja sisällä jonkin verran. Banditos ei ns. hypi seinille, vaikka jonain päivänä saisi vähemmän aktiviteetteja. Tarpeensa Banditos tekee hienosti ulos, mutta päivittäin käy vielä myös sisälle vahinkoja.  Yksinolot ovat nyt sujuneet ongelmitta. Vieraita ihmisiä Banditos jännittää ja saattaa sisällä heille vähän haukahtaa. Tulevan kodin tulee ymmärtää, että luottamuksen rakentamisessa lähdetään taas nollasta liikkeelle uusien ihmisten kanssa. Toisten koirien tuki on Banditosille yhä tärkeää, mutta nykyään voi tehdä asioita jo kahdestaan kotihoitajan kanssa kun luottamus häneen on kasvanut.

16.2.2021
Banditos matkusti Suomeen 13.2. kotihoitoon haja-asutusalueelle omakotitaloon. Banditos on asettumassa taloksi hyvin, hän on kotihoitajan mukaan ollut yllättävän reipas, kiinnostunut ja aktiivinen. Ensimmäisenä aamuna oli jo kirjahyllystä vedetty luettavaa alas tylsistyneelle ja varmasti stressaantuneelle koirapojalle. Kotihoitoperheen muista koirista Banditos ottaa paljon tukea ja turvaa ja esimerkiksi ulos lähtee mielellään, koska muut koirat ovat siitä niin innoissaan. Pihalla kuitenkin vielä jännittää eikä omaa pihaa kauemmas ole lähdetty. Myöskään tarpeet eivät ole vielä tulleet ulos, mutta ne tulevat hienosti sisällä pissa-alustojen päälle. Ihmisen kosketus oli ensimmäiset pari päivää jännittävää, mutta nyt hakee jo rapsutuksia kotihoitajalta. Yksin Banditos on ollut kertaalleen kauppareissun ajan, ja silloin hän oli tullut sujuvasti koiraportin ylitse. Yksinoloa joutuu varmasti tulevaisuudessa harjoittelemaan.

25.1.2021
Veljekset Banditos ja Kelso  saivat todellisen onnenpotkun, kun Kulkurien seuraavassa kuljetuksessa Suomeen oli ylimääräisiä paikkoja vapaana. Banditos saapuu 13.2. Suomen kamaralle etsimään omaa kotiaan kotihoidosta käsin. Tietysti olisi hienoa, mikäli se oma koti löytyisi ennen tätä ja Banditos pääsisi matkustamaan suoraan omaan kotiin.

22.11.2020
Banditos aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Banditos saapui Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Banditos on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: