Päivitetty 06.02.2022

Kodin saanut koira: KISA (nyk. Hilma)


Syntymäaika: 2/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
5.11.2021

Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Eräs paikallinen nainen löysi 7 pennun pentueen metsästä ja yritti saada näitä tarhoille turvaan, pennut jaettiin useammalle tarhalle sillä molossityyppisille pennuille on hankalampi löytää koteja, saati jos niitä on 7. Siskokset Kisa ja Gita tulivat Carmenille Carpen tarhalle noin 2kk ikäisinä. Siskokset muistuttavat ulkonäöltään paljon amstaffi mixejä, luoteeltaan taas eivät ole yhtä energiapommeja kuin yleisesti molossitaustaiset. Nuoresta iästä huolimatta tytöt ovat rauhallisia ja jopa tyyniä persoonia, pennun lailla uteliaisuutta ja reippautta kyllä löytyy mutta tarhaoloissa eivät ole super energisiä höseltäjiä. Tämä tilanne toki saattaa kotona muuttua ja amstaffin luonne voi hyvinkin tulla esiin ja huonekalut saada kyytiä kun patoutuneet energiat jyllää.

Molemmat niin Kisa kuin Gita ovat tarkkaavaisia ja tutkivat vieraat päästä varpaisiin. Asuvat uudem ohjelmaan tulevan koiran kanssa samassa häkissä ja tulevat toimeen keskenään, siitäkin huolimatta, että häkkikaveri on myös narttu ja vain muutaman kuukauden näitä vanhempi. Sisko Gita hieman komentaa ajoittain muita, sisko Kisa väistää ja on enempi alistuvainen, ei provosoidu tai lähde komentamiseen mukaan. Kisalla on persoonallinen ilme alapurennan takia. Kumpikin siskoista on varsin suloisia eivätkä molossityyppisesti juurikaan hauku, muiden mukana korkeintaan.

Sisarusten suonissa virtaa ulkonäön perusteella jonkin verran molossiverta. Tämän vuoksi tulevalta kodilta edellytetään aiempaa koirakokemusta, mieluiten vahvoistaroduista. Kisa tulee rotuperimänsä johdosta tarvitsemaan kodin, jossa se saa riittävästi liikuntaa ja oikeanlaista aivotyöskentelyä sekä johdonmukaisen, positiivisiin metodeihin perustuvan kasvatuksen.

Kisa on nyt noin 7kk ikäisenä noin 42-45cm ja noin 11-13kg, jäävät aikuisina luultavasti pienehköiksi keskikokoisiksi max 48-50cm.

Päivitykset:

5.2.2022

Kisa otti uuden elämänsä vastaan pittimäisellä vauhdilla. Oma perhe ja koti Suomessa, uusi alku ja uusi nimi. Onnea Hilma ja perhe <3

6.11.2021

Molemmat sisarukset varattiin tänään <3 Kisalle talvi ei enää ole yhtään niin kylmä kun oman kodin lämpö odottaa.

5.11.2021

Aivan mahtavat sisarukset, mutkattoman oloisia sylikoira kumpikin. Molemmat touhottaa menemään ja hännät heiluu. Ihmiset kiinnostaa kovasti ja erityisesti ihmisten taskujen sisällöt, nameja tytöt koittivat kaivaa suoraan taskuista. Kisa mitattiin 40cm korkeaksi. Kisalla on haava takaosassa kroppaa, Carmen epäilee että tullut joko ruuasta tai kirpuista. Haava on nyt kuitenkin hoidettu ja paranemassa. Lisätty myös pari uutta kuvaa ja videota.

5.9.2021

Kisa aloitti oman kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

———————————————————————————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Kisan rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Kisa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kisa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kisan yhteyshenkilönä toimii Anne-Mari Vihtonen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.