Päivitetty 06.02.2022

Kodin saanut koira: VARIA


Syntymäaika: n. 2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
6.11.2021

Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin parin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Varia on ollut aikaisemmin toisella tarhalla, jonka omistaja menehtyi syyskuussa 2021. Tältä samalta tarhalta on tullut iso osa niistä koirista jotka Carpelle tuli viime vuonna. Varia on rauhallisen ja avoimen oloinen kaunotar, joka on kiinnostunut ihmisistä kohteliaalla ja uteliaalla tavalla. Ottaa tosi suoraan kontaktia vieraaseen ihmiseen, katsoo silmiin. Kärsivällisen ja suht rauhallisen oloinen. Iloinen, häntä heiluu ja haluaa olla jutuissa aktiivisesti mukana. Varia vaikuttaa todella fiksulta ja motivoituneelta toimimaan ihmisen kanssa. Ei hauku tavattaessa ja tulee koirien kanssa sopuisasti toimeen. Kaikinpuolin melko hurmaava neitokainen. Sopii varmasti monenlaiseen kotiin, kunhan sen matkaa kotikoiraksi tuetaan koiralähtöisin koulutusmetodein.

Noin 4-vuotias Varia on nyt noin 50cm korkea ja painaa noin 20kg.

Päivitykset:

5.2.2022

Hurmaava Varia matkusti pitkän matkan Romanias Suomeen ja tapasi ensi kertaa oman perheensä. Onnea Varia ja perhe <3

22.11.2021

Varia valloitti nopeasti yhden perheen sydämet ja nyt hän onkin varattu koira ja oma koti odottaa Suomessa <3

6.11.2021

Upea Varia aloitti etsimään ikiomaa kotiaan Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

———————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Varia saapuu Suomeen Steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Varia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.