Kodin saanut koira: ONNI, Suomessa

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Onni

ONNI

* n. 2,5 vuotias

* uros

* kastroitu

* Suomessa

 

 

 

16.6.2013
Kulkukoirien täyttämässä Romaniassa pikku-Mirdin tarina on jälleen niin kovin samanlainen kuin satojen ja tuhansien sen lajitovereidenkin. Mirdi löydettiin avuttomana pentuna tienvierestä, se toimitettiin Bukarestissa toimivaan Onevetin koirahoitolaan, missä se on nyt elänyt koko elämänsä. Mirdillä ei ole tietoa siitä millaista on elää oikeana kotikoirana, tai miten ihmiseltä saa huomiota ilman että siitä pitää kamppailla toisten koirien kanssa. Se elämä mitä Mirdi näkee nyt hoitolassa jossa se suljetaan häkkiin yöksi, on ainoa mitä se on koskaan kokenut.

Kulkureiden kesäkuun reissu Romaniassa suuntautui myös Onevetin hoitolaan. Mirdi jännitti meidän tapaamista suunnattoman paljon enemmän kuin me hänen tapaamistaan. Hoitajat kertoivat Mirdin kuitenkin olevan paljon reippaampi tuttujen ihmisten seurassa ja Mirdille normaaleissa tilanteissa. Tuo yhteinen tapaamisessamme, jossa oli paljon vieraita ihmisiä ja salamavaloilla räiskyviä kameroita on aika koettelemus jopa rohkeammallekin koiralle.

Kotikoiraksi opetteleminen alkaa tällä pojalla täysin nollasta. Sillä ei ole käsitystä hihnassa kävelemisestä tai sisäsiisteydestä. Mirdi tulee tarvitsemaan omistajakseen kokeneen koiraihmisen, joka kannustaa ja auttaa sitä ottamaan kotikoiran ensiaskeleita. Rauhallinen ja itsevarma narttu samassa perheessä varmasti nopeuttaisi myös Mirdin kotiutumista. Mirdiä ei suositella pienten lasten perheisiin sen arkuuden vuoksi.

Mirdi-pojan säkäkorkeus on n.40 cm.

26.7.2013
Kulkureiden heinäkuun reissulla Mirdi-poika sai yhtälailla huomiota ja huokaisuja matkaajilta kuin muutkin koirat joita matkaajat reissun aikana tapasivat.

Mirdi on edelleen epävarma uusista tilanteista, mutta kaikesta jännityksestä ja ihmisistä huolimatta se on hirvittävän kiltti ja antaa käsitellä itseään. Mirdin ei ole koskaan kuultu haukkuvan, joten sen tuleva koti voisi sijaita myös kerrostalossa.

Pääasia kuitenkin on että tuleva omistaja tiedostaa Mirdin arkuuden ja jännittämisen uusiin tilanteisiin. Kotiuduttuaan se varmasti antaa omistajalleen kaiken sen mitä koiralta voisi toivoakin.

Mirdi painaa tällä hetkellä n.10 kg.

Lisätty uusia kuvia pojalle.

31.8.2013
Kulkureiden elokuun reissulla Mirdi sai jälleen kerran rapsutuksia ja ihailuja aktiiveilta.

Poika on vielä hieman arka, mutta antaa silti käsitellä itseään ja viihtyy etenkin tutun hoitajansa sylissä hyvin. Toisten koirien kanssa Mirdi tulee edelleenkin toimeen. Tämä kaunis pieni poika odottelee omaa kotia, jossa se voisi aloittaa rohkaistumisharjoitukset paremmin.

11.11.2013
Lokakuun lopussa Kulkurien tekemällä reissulla Onevetin hoitolaan aktiivit tapasivat myös suloisen Mirdi-koiran.

Mirdin päivitykseen sinänsä ei ole uutta tietoa, vaan poika on edelleenkin ujo uusien ihmisten seurassa, mutta tuttujen kanssa hyvinkin reipas ja iloinen. Rauhallinen ja enemmänkin alistuva Mirdi antaa, kaikesta jännityksestä huolimatta, käsitellä itseään hyvin. Tämä on hyvä tieto tulevaa kotiakin ajatellen, jolloin tiedetään että ajan ja positiivisen vahvistamisen myötä omistaja saa Mirdistä vielä loistavan kotikoiran!

Lisätty uusia kuvia Mirdille.

9.3.2014
Mirdi nykyinen Onni
matkusti Suomeen omaan kotiinsa alkuvuodesta 2014. Pienen pojan arkuus ja siihen liittyvä normaali arki oli kuitenkin liian haasteellinen uudelle omistajalle, joten pitkän mietinnän jälkeen päätimme etsiä Onnille uuden kodin.

Onni on tällä hetkellä ollut jo useamman viikon sosiaalistumassa ja aloittamassa kokonaan uutta elämää kotihoidossa. Ohessa kotihoitajan kertomaa pienestä pojasta:

Onni on koiranelämään pienillä ja pitkillä harppauksilla ottava opiskelijapoika.
Kokoa sillä on 35cm ja painoa 11,5kg.

Onnin kehittyminen normaaliksi kotikoiraksi on edistynyt huimasti, sen uteliaisuus kaikkea uutta kohtaan on kunnioitettavaa.
Uteliaisuutensa ansiosta se on -nurkassa kyyhöttävästä arkajalasta- puhkeamassa kukkaan ja se ottaa osaa kaikkeen, mitä kotosalla tapahtuu.
Vaikuttaa siltä, että Onni ottaa nyt takaisin aiemmin elämättä jäänyttä elämäänsä.
Arka Onni on ja tulee varmasti aina suhtautumaan skeptisesti moneen asiaan.
Hoitokodissa on ollut Onnin tukena, turvana sekä leikkitoverina hiukan Onnia vanhempi rauhallinen narttu.
Tulevan kodin melkeinpä perusedellytyksenä on toinen koira, joka näyttää Onnille koiranmallia ja rohkaisee sitä eteenpäin.

Sisäsiisteys on Onnilla pääosin hallussa, mutta stressitilanteiden jälkeen saattaa sisälle vielä vahinkoja sattua.

Onni on omalla tavallaan helppo poika, mutta kuitenkin helppoudessaan ja arkuudessaan haastava.
Tulevan kodin on syytä miettiä tarkasti sitoutuminen pieneen mieheen:
edellytyksenä on, että tuleva perhe on valmis tutustumaan Onniin ensin hoitokodin turvissa mahdollisesti useampaan otteeseen.

Hoitokodin kissat ja koulukäinen poika ovat Onnille ok.
Onni hyväksyy asiat pikkuhiljaa, mutta aikaa sille tulee antaa!

Onnin tulevalla omistajalla tulee olla rutkasti kokemusta aroista koirista, eikä sitä luovuteta ensimmäiseksi koiraksi. Tämän lisäksi Onnin arkuuden vuoksi sitä ei tulla myöskään luovuttamaan kaupungin kiihkeään sykkeeseen, vaan ehdoton vaatimus on koti rauhallisella alueella. Myös toisen, rauhallisen koiran tuki on Onnille tärkeää!

13.7.2014
Kävin tapaamassa kotihoidossa olevaa Onni-poikaa. Halusimme sisääntullessa testata miten Onni suhtautuu kotiinsa tulevaan vieraaseen ilman että perheen muita jäseniä on paikalla.
Onni juoksi ovelle vastaan kun avasin sen ja lähes välittömästi se alkoi murisemaan ja haukkumaan. Murina ja haukku ei kuitenkaan ollut hätääntynyttä, vaan pikemminkin vahtivaa. Kun perheen toinen koira ehti paikalle se rauhoittui kuitenkin välittömästi ja heilutteli iloisesti häntää.

Onni suhtaututuu nykyisin vieraisiin varsin suurta mielenkiintoa osoittaen. Se tulee mielellään haistelemaan tulokasta, saattaapa antaa hetken rapsuttaakin. Onni on kokonaisuudessaan rohkaistunut valtavasti, mutta pienen koiran sisällä on ja tulee varmasti olemaan sen loppuelämänkin ajan peruspelko kaikkea uutta kohtaan. Onnin kanssa eläessä pitää muistaa rauhallisuus ettei poika säntäile kokoajan pakoon pelästyessään jotakin.

Onnin kotiutumisen ehdoton edellytys on myös rauhallinen ja itsevarma, mielellään naaras puolinen vanhempi koira. Pieni poika kopio kovasti toisen koiran tekemisiä ja saa siitä itsevarmuutta pelottaviin tilanteisiin.

Rauhallinen elinympäristö on toinen vaatimus Onnin tulevalle kodille. Siitä ei ole kulkemaan vilkkaasti liikennöidyn kadun varressa, koska esimerkiksi vastaantulevat pyörät saavat pojan hyppäämään mielummin tienvarteen kuin että se rohkeasti katsoisi niiden ajavan ohi. Aidattu piha on Onnille paras ja turvallisin paikka päivittäisessä elämässä, koska siellä se selkeästi rentoutuu ja juoksee iloisesti kisaillen toisen koiran kanssa.

Onni on koira jota tulevan omistajan tulee ymmärtää kaikin puolin ja sille tulee antaa äärimmäisen paljon aikaa kotiutumiseen. Onni myös haukkuu jonkin verran, joten aikaisempaan poiketen, sitä ei suositella kerrostaloon.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin, adoptoivan eläimen terveyteen ja luovutussopimukseen.

15.1.2015
Onni on onnellinen koira, sillä se saa jäädä kotihoitajansa luokse asumaan loppuiäkseen!

Onnin varausta hoiti Kata

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: