Kodin saanut koira: KRIPTO (nyk. Melvin)

Syntymäaika: 5/2017
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
päivitetty 26.7.2019

Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kodittomien koirien auttamiselle. Hän toimii oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosoban koiratarhalla, jossa Ioanalla on vuokrapaikkoja pelastamilleen koirille. Samaan aikaan Ioana rakentaa miehensä kanssa pientä kotitarhaa rakenteilla olevan kotitalonsa pihalle.

Ioanalla on tavallisesti vastuullaan noin 45 – 55 pelastettua koiraa. Yksi näistä on upea, nuori Kripto, jonka Ioana löysi hylättynä oman kotinsa lähettyviltä. Kripto pääsi turvaan Cosoban tarhalle, jossa se elelee vanhemman nartun, Prettyen, kanssa yhdessä. Prettye on taipuvainen pomotteluun, mutta tämä ei Kriptoa haittaa, se ei provosoidu lainkaan, vaan tulee hyvin toimeen Prettyen kanssa. Kripto pitää kovasti ihmisistä ja antaa käsitellä itseään hyvin. Tämä on hyvä asia, sillä Kripton muhkea turkki tulee tarvitsemaan erityistä huolenpitoa. Kripto on luonteeltaan energinen ja leikkisä, ja se motivoituu helposti nameilla, joten siitä saisi todennäköisesti hyvän kaverin johonkin koiramaiseen puuhasteluun. Kulkurien aktiivien tavatessa Kripton ensimmäisen kerran Kripto haukkuu jonkin verran, se hakee huomiota haukkumalla ja haukkuu myös muille koirille. Toisella tapaamiskerralla pojan haukkuminen ei enää jää aktiiveille mieleen.

Kripto etsii reipasta kotia, jossa pojan mahdollinen haukkuminen ei ole katastrofi.

Kripto on 40 cm korkea ja painaa 15 kg.

Päivitykset
21.9.2019
Iloinen ja reipas Kripto lensi Suomeen oman perheensä luokse!

1.9.2019
Vihdoin ja viimein ihastuttava pikkumies Kripto varattiin omaan kotiin!

25.8.2019
Reippaasta Kriptosta lisätty uusia kuvia. Joko kohta Kriptokin löytäisi oman kotinsa?

26.7.2019
Kulkurien aktiivit kävivät tapaamassa Kriptoa heinäkuussa. Kripton oloa kesän lämmössä on helpotettu ajelemalla turkki, joten aktiiveja vastassa oli hauskannäköinen kalju nuorimies, joka on tällä hetkellä hieman tukevassa kunnossa. Hetkeäkään Kripto ei epäröinyt, vaan ryntäsi suoraan aktiivien syliin rapsutuksista nauttimaan.  Kriptoa kuvaillaan vähän koheloksi, mutta hienosti se malttoi rauhoittua syliin. Tällä kertaa aktiivit eivät panneet merkille Kripton haukkumista, joten kenties herkkyyttä haukkumiseen ei Kriptolla olekaan ihan niin paljon kuin aiemmin on arveltu? Tästä huolimatta haukkumistaipumukseen on syytä varautua. Kripto on reipas ja energinen koira, joka jo kovasti tahtoisi päästä omaan kotiinsa viettämään aktiivista koiranelämää!

19.7.2019
Kripto on saanut uuden kampauksen, lisätty video jossa Kripto esiintyy kesälookissaan!

18.6.2019
Lisätty muutama video suloisesta Kriptosta.

20.5.2019
Ihastuttava Kripto aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

____________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kripto saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kripto on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Kira Suomalainen

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/2450528238345169/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/2405655936165733/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: