Päivitetty 18.06.2019

Kotia etsivä koira: KRIPTO


Syntymäaika: 5/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
20.5.2019

Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kodittomien koirien auttamiselle. Hän toimii oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosoban koiratarhalla, jossa Ioanalla on vuokrapaikkoja pelastamilleen koirille. Samaan aikaan Ioana rakentaa miehensä kanssa pientä kotitarhaa rakenteilla olevan kotitalonsa pihalle.

Ioanalla on tavallisesti vastuullaan noin 45 – 55 pelastettua koiraa. Yksi näistä on upea, nuori Kripto, jonka Ioana löysi hylättynä oman kotinsa lähettyviltä. Kripto pääsi turvaan Cosoban tarhalle, jossa se elelee vanhemman nartun, Prettyen, kanssa yhdessä. Prettye on taipuvainen pomotteluun, mutta tämä ei Kriptoa haittaa, se ei provosoidu lainkaan, vaan tulee hyvin toimeen Prettyen kanssa. Kripto pitää kovasti ihmisistä ja antaa käsitellä itseään hyvin. Tämä on hyvä asia, sillä Kripton muhkea turkki tulee tarvitsemaan erityistä huolenpitoa. Kripto on luonteeltaan energinen ja leikkisä, ja se motivoituu helposti nameilla, joten siitä saisi todennäköisesti hyvän kaverin johonkin koiramaiseen puuhasteluun. Haukkuherkkä poika Kripto on, se hakee huomiota haukkumalla ja haukkuu myös muille koirille.

Kripto etsii reipasta kotia, jossa pojan haukkuherkkyys ei tuota hankaluuksia.

Kripto on 40 cm korkea ja painaa 15 kg.

 

Päivitykset
18.6.2019
Lisätty muutama video suloisesta Kriptosta.

20.5.2019
Ihastuttava Kripto aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

____________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kripto saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kripto on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa