fiana
Päivitetty 21.09.2019

Kodin saanut koira: FIANA


Syntymäaika: noin 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru / One Rescue Association)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

31.7.2019
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Eläimet, jotka Luizalle päätyvät, ovat ihmisten pelloille, metsiin tai teiden varsille hylkäämiä entisiä kotikoiria. Välillä Luiza saa myös joko puhuttua tai ostettua eläimiä niitä huonosti kohtelevilta omistajiltaan. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Fianalla on surullisen tyypillinen steriloimattoman romanialaisen narttu koiran tarina. Fiana oli hylätty Gradistean kadulle sen entisen omistajan toimesta tultuaan tiineeksi. Kadulla se oli synnyttänyt pennut jonkinlaiseen isoon maaputkeen, josta Luiza löysi Fianan ja sen pennut noin kolme kuukautta sitten. Luizan kotona olevan tilanpuutteensa vuoksi vei hän Fianan ja tämän pennut fosteriin Cosobaan, One Rescue Association tarhalle. Fianan pennut on adoptoitu toisen yhdistyksen kautta Cosoban tarhalta Saksaan, mutta Fiana on vielä vailla kotia ja se saa nyt mahdollisuuden kauttamme tulla adoptio-ohjelmaan ja löytää itselleen kodin.

Fiana on häkellyttävän kaunis ja siro blondi. Sitä voi ja on syytäkin kehua monella tapaa, Fiana on mukavan rauhallinen, läheisyydenkipeä, lempeä, kiltti, ystävällinen, sosiaalinen ja ihmisrakas. Se tulee heti ihmisen luokse,  se antaa hyvin käsitellä itseään, nauttii rapsutuksista, sekä antaa pusuja heti vieraallekin ihmiselle. Se pyytää nätisti tassulla lisää rapsutuksia kun ihminen pitää rapsutuksesta taukoa. Fiana on aivan ihana & suloinen tyttö. Fiana asuu vilkkaan uroksen kanssa, ne tulevat hyvin keskenään toimeen ja painivat ja leikkivät kivasti keskenään. Fiana motivoituu nameilla hienosti ja tätä voikin varmasti hyödyntää uuden opettelussa kotiutumisvaiheessa. Fiana voisi sopia hyvin monenlaiseen kotiin.

Fiana on kooltaan noin 52cm korkea ja se painaa noin 18kg.

 

Päivitykset

21.9.2019
Fiana saapui tänään Suomeen ja pääsi kotiin, onnea omistajalle & Fianalle.

24.8.2019
Kaunis Fiana on varattu omaan kotiin tällä viikolla.

31.7.2019
Fiana aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Fiana saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fiana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Fianan yhteyshenkilö: Taru Partanen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.