Enkelikoira: KUWE

Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Mihai Grigorie)
Kokoarvio:

Perustiedot ja tausta
25.07.2016
Mihai Grigorie on Romanialainen eläinsuojelija jolla on tällä hetkellä kaksi tarhaa, uusi rakenteilla oleva tarha sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Uutta tarhaa asuttaa jo melkoinen katras pelastettuja eläimiä mm. koiria, vuohia, kanoja, hanhia, ankkoja, kaneja, sika, lehmä ja minipossu. Uusi tarha tulee olemaan moderni ja sinne on tarkoitus rakentaa sopivat tilat jokaiselle jo tilalla asuvalle eläinlajille.

Kuwen löysi Mihain työntekijä. Kuwen omistajat eivät pitäneet pojasta huolta lainkaan. Mihain työntekijä teki Kuwen omistajille tarjouksen, hän tarjosi koirasta vastineeksi litran olutta, omistajat tarttuivat tarjoukseen heti ja Kuwe sai lähteä pelastajansa matkaan.

Tullessaan tarjalle Kuwe oli ujohko ja sitä selkeästi jännitti uusi asuinpaikka, mutta melko nopeasti Kuwe on rentoutunut ja nykyään se onkin mitä upein koira. Kuwe  rakastaa ihmisiä ja se ottaakin kaikki innolla vastaan. Kuwe on todella sosiaalinen ja nauttii selkeästi ihmisen läheisyydestä. Kuwe on ihmisten lähellä todella miellyttävä, se tulee kohteliaasti moikkaamaan ja se osaa olla rauhallisesti ihmisen lähellä, vaikka siitä selkeästi näkee, että se on äärimmäisen innoissaan.
Kuwe tulee toimeen narttujen kanssa, uroksen seuraksi Kuwea ei tulla luovuttamaan.

Kuwe on amstaffin ja bullterrierin risteytys, korkeutta löytyy n.50cm ja painoa noin 20kiloa.

 

Nykytilanne
7.5.2018
Hyvin raskain sydämin tämän tekstin kirjoitan, Kuwen omistaja joutui tekemään pian pojan kotiin tulon jälkeen raskaan päätöksen, ja päästämään pojan enkeliksi. Kuwen munuaisiin liittyvän sairauden takia. Onneksi Kuwe sai tuntea  oman ihmisen rakkauden, hellyyden ja hoivan, sohvan lämmön ja pehmeyden.  Syvä ja lämmin osanotto omistajalle.

 

” On hetkiä
Kun kaikki tuntuu liukuvan
Hitaasti alas hämärään

Ja kaupunki
Voi kasvaa liian suureksi
Kun yksin hiljaisuuteen jää

Vie mut maailman reunaan
Kaukaisimmalle rannalle
Vie minne päättyy tie

Harmaasta kaupungista
Kaukaisimmalle rannalle
Vie alle tähtien “

 

Päivitykset
21.4.2018
Kuwe poika on lentänyt omaan kotiinsa. Koti onnea ihana poika ja perhe! <3

23.3.2018
Tänään on tämän komea pojan odotus päättynyt, ja poika varattiin ikiomaan kotiinsa. <3

6.12.2017
Pitkästä aikaa aktiivimme tapasivat Mihain tahalla läydessään myös komean Kuwen, eikä ihana poika ole menettänyt yhtään ihanasta luonteestaan, vaikka  onkin odottanut jo kauna omaa kotiaan. Kun aktiivimme menvät Kuwen häkkiin ottaa se heidät vastaan ystävällisesti. Poika on luonteva ja rento vieraiden kanssa ja nauttii rapsutuksista. Perusluonteeltaan  poika on rauhallinen, ei hypi päin vaan osaa olla ihmisten kanssa. Kuwe antaa hyvin tutkia itseään. Hammaskiveä löytyy mutta se ei lienen yllätys. Pojalla  on molemmissa etujaloissaan makuuhaavat, joihin saa hoitoa. Tämä siksi, että makaa aina kovalla betonilla. Kuwe saa välillä juosta vapaana aidatulla pihalla. Poikaa  ei päästetä kuitenkaan nyt vapaaksi, sillä vapaana ollessaan keskittyy haistelemaan ja tutkimaan. Kuwe ei tule luokse kutsusta, kun epäsäännöllisesti pääsee ulos, joten hajut ovat ihmistä mielenkiintoisempiä,  eikä aktiiveillamme nyt ole aikaa odotella Kuwea takaisin. Häkissään ollessaan Kuwe haukkuu hieman, mutta ei ole mikään räksyttäjä. Poika ei tule toimeen kissojen kanssa. Tulee joidenkin koirien kanssa toimeen, mutta ei toisten urosten tai dominoivien koirien. Lisätty kuvia ja video.

26.05.2017
Kuwe etsii edelleen omaa kotiaan. Kuwe on erittäin onnellinen omassa tarhassaan, Kuwe tulee osan koirien kanssa toimeen, mutta emme luovuta Kuwea uroksen kaveriksi. Ihmisiä Kuwe rakastaa enemmän kuin mitään. Pojasta on kuoriutunut alku elämän kauheuksien jälkeen varsin iloinen ja rento tyyppi. Poitsulle lisätty muutama uusi kuva.

15.04.2017
Upea Kuwe on päässyt muuttamaan ketjun päästä ihan omaan tarhaan, Kuwen ei enää tarvitse olla jatkuvasti koppiinsa sidottuna ketjulla. Kuwen luonne ei ole muuttunut lainkaan, se on edelleen todella ystävällinen ja kaipaisi valtavasti huomiota omalta ihmiseltään, vielä kun jostain löytyisi se oma ihminen. Kuwelle lisätty myös muutama uusi kuva.

21.12.2016
Kuwe on edelleen todella ystävällinen ja kohtelias poika. Kuwea käytetään satunnaisesti pienillä remmilenkeillä tarhan alueella, voimaa pojassa on kun pienessä kylässä. Kuwe on erittäin utelias poika, joka tahtoisi tutustua kaikkiin ja tutkia jokaisen mahdollisen paikan. Kuwe tulee vaatimaan omistajaltaan paljon koulutusta ja opetusta miten normaalissa kotikoiran elämässä tulee käyttäytyä. Kuwe on kuitenkin suhteellisen helposti motivoitavissa nameilla.
Kuwelle lisätty video

6.9.2016
Kuwelle lisätty uusia kuvia. Kuwe on melko rauhallinen poika, se nauttii ihmisen antamasta huomiosta valtavasti. Kuwessa on voimaa kuin pienessä kylässä ja poika jouduttiinkin siirtämään tarhalla toiseen paikkaan, koska poika veti koppiaan perässään kun halusi ihmisten luokse. Kuwe on valtavan ystävällinen ja rauhallinen poika, joka ansaitsisi jo päästä oman ihmisensä kainaloon kotiin ja urheilemaan pitkille lenkeille.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kuwen rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Kuwe saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kuwe on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kuwen  yhteyshenkilönä toimii : Anne Huhtala.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: