Päivitetty 14.04.2019

Kodin saanut koira: LAKRITSI (nykyisin Hertta)


Syntymäaika: 8/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association / Cosoba)
steriloidaan

 

Perustiedot ja tausta
13.02.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Adina Vladut tekee eläinlääkärin työnsä lisäksi eläinsuojelutyötä ja on perustanut Cosobaan, noin puolen tunnin matkan päähän Bukarestista, koiratarhan auttaakseen Romanian kodittomia koiria. Vuonna 2017 hän perusti myös One Rescue Association -yhdistyksen, jonka kanssa Kulkurit tekevät tiiviisti yhteistyötä.

Talven aikana One Rescue Associationin Cosoban tarhalle on taas perinteisesti hylätty ja tuotu kodittomia koiria loputtomiin. Lisäksi eläinrakkaat hoitajat ja eläinlääkärit eivät aina kykene kääntämään selkäänsä kaduilla ja pelloilla apua tarvitseville koirille, vaikka resursseja ei olisi enää ottaa yhtäkään uutta koiraa vastaan.

Moppijengin viisi pientä, mustaa palleroa kuuluvat näihin talven aikana hylättyihin pentuihin ja nyt ne kaikki pian aloittavat kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Näistä yksi on Lakritsi. Monen muun romanialaisen koiranpennun tavoin se aloitti elämänsä huonoimmalla mahdollisella tavalla: muovipussissa Cosoban tarhan porttien edessä. Hylättynä, yksin.

Onneksi Lakritsista on kuitenkin Cosoban tarhalla pidetty hyvää huolta ja se voi nyt hyvin, on kasvanut ja saanut rokotukset. Se vihdoin voi aloittaa kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Lakritsi on reipas ja iloinen pieni koiranalku pennulle tyypilliseen tapaan. Se ulkoilee innoissaan toisten Moppijengiläisten kanssa tarhan pihalla ja tulee hyvin juttuun niin ihmisten, kuin toisten koirien kanssa. Yöksi tarhan työntekijät kantavat koko porukan sisätiloihin nukkumaan, jonka vuoksi Lakritsi on jollain tasolla tottunut ihmisen käsittelyyn.

Lakritsi painaa arviolta noin 5 kg.

14.04.2019
Lakritsi, nykyisin Hertta lensi omaan kotiin 13.04.

10.03.2019
Herttainen Lakritsi, nykyisin Hertta, on varattu omaan kotiin Suomeen. Onnea Hertalle ja sen tulevalle kodille <3

24.02.2019
Lakritsi on saanut useita kotiehdokkaita, joten pikkuisesta ei tällä hetkellä oteta enempää kyselyitä vastaan. Kiitos kaikille!

13.02.2019
Ihana Lakritsi on lisätty adoptio-ohjelmaan.
_________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Lakritsi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lakritsi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lakritsin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.