Päivitetty 11.11.2016

Kodin saanut koira: LARAH


Syntymäaika: 3/2015
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania ( Mihaela Soare )
Steriloitu

20.10.2016
Romaniassa eläinsuojelutilanne on melko epätoivoinen edelleen. Kodittomia koiria syntyy yhä suuria määriä ja vaikka sterilointien tärkeys on alkanut valjeta osalle kansasta, ne ovat suurimmalle osalle edelleen suuri mysteeri. Targovisten kaupungissa asuu arviolta noin 4000 koditonta koiraa kaduilla. Koirarankkurit pyydystävät koirat ja heittävät Targovisten kunnalliselle tarhalle ja se on monelle koiralle elämän päätepysäkki. Targovistessa mm. paikalliset eläinsuojeluyhdistykset ja eläinsuojelijat ovat alkaneet järjestää sterilointikampanjoita, asia joka on aivan mahtava ja jota on hyvä kannustaa kaikin tavoin. Valitettavasti viranomaiset harvemmin tukevat näitä kampanjoita millään tavalla toistaiseksi

Targovistessa asuu myös Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Mihaela Soare. Mihaela asuu äitinsä kanssa omakotitalossa johon kuuluu myös pienehkö aidattu piha. Koirat jotka pääsevät Mihaelan luokse odottamaan kodin löytymistä Suomesta, Saksasta tai Englannista saavat elää kodinomaisessa ympäristössä kunnes ne adoptoidaan. Mihaelan luona asuu myös kissoja ja koirat voivat tutustua myös näihin, jotta saadaan käsitys siitä miten koira tulee toimeen kissojen kanssa.

Larah on yksi näistä onnekkaista. Larah on pelastettu kunnalliselta tarhalta. Pieni tyttö kyyhötti siellä epätoivoisen näköisenä ja olemus oli iloton, kunnes Larah tajusi että tämä lähestyvä ihminen on hyvä ja tuli hakemaan tytön pois. Larahin olemus muuttui hetkessä toivonsa menettäneestä elämäniloiseksi ja energiseksi, tyttö suorastaan nauroi. Larah on hyvin kiltti ja lempeä. Se on kuuliainen ja äärettömän ihmisrakas. Larah on olemukseltaan herttainen tyttö joka on varustettu kultaisella ja rakastavalla luonteella. Larah tulee hienosti toimeen niin koirien kuin kissojenkin kanssa. Se on nuori koira ja sen myötä leikkisä ja touhukas. Larah tuntuu omaavan tasaisen luonteen, eikä ole käyttänyt ääntänsä melkein ollenkaan, vaikka koirakaverit haukkuvatkin, eli sen tuleva koti voisi olla myös kerrostalossa.  Tämä suloinen pieni neiti on jo rokotuksensa saanut Onevetissa ja olisikin pian valmis matkaamaan ikiomaan kotiinsa.  

Larah on noin 1-2-vuotias ja kompaktin kokoinen, n.40cm ja  7,5kg

21.10.2016
Larah on sulattanut monen ihmisen sydämen, ja tällä hetkellä uusia kyselyitä ei oteta vastaan.

24.10.2016
Larah  on tänään varattu ikiomaan kotiinsa, Kotionnea! <3

11.11.2016
Larah neiti on tänään lentänyt oman perheensä luokse, hurjasti onnea!

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Larah saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Larah on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekäadoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Larahin yhteyshenkilönä toimii Anne Huhtala

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.