Päivitetty 11.11.2016

Kodin saanut koira: NILS


Syntymäaika: 2005-2006
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa
kastroitu

 

8.1.2015
Nils on Asociata A Doua Sansan ylläpitämän, Bukarestin Glinan kaupunginosassa sijaitsevan tarhan senioreita. A Doua Sansan Carmen Mandescu pelasti papan maaliskuussa 2014 Bragadirun tarhalta vain hetkeä ennen kuin se oli tarkoitus lopettaa. Siitä lähtien koirasetä on pitänyt majaansa Glinan tarhalla. Toisten koirien kanssa Nils ei oikein tule toimeen, joskin lempeä tyttökoira saattaisi sille kumppaniksi kelvata. Erityisesti ruuastaan Nils on tarkka ja siksi se asuttaakin tällä hetkellä tarhaansa yksin. Herran herkkä kohta ovat ihmiset. Se viihtyisi mielellään rapsutettavana ja oleskelisi ihmisen läheisyydessä vaikka kuinka kauan.

Nils on älykäs koira, jolla on vielä paljonkin annettavaa omistajalleen. Siinä lienee myös annos nautiskelijaa. Kun se saa häkkiinsä uusia olkia, se heittäytyy selälleen ja kieriskelee oljissa tyytyväisen oloisena. Sen hampaisto on paljon nähnyt ja ollut huonolla ravinnolla, mikä tulevan kodin tulee huomioida.

Nils on noin 65- senttinen.

16.3.2015
Maaliskuisella vierailullaan Romaniaan aktiivimme tapasivat yhä kotiaan odottelevan seniorikoira Nilsin. Kun ihminen astuu sen häkkiin, sen koko pylly alkaa vispaamaan, se saa hillityt ilohepulit, puskee vierailijaa ja kutsuu tätä leikkiin kanssaan. Muuten Nils on hyvin itsenäisen ja rauhallisen oloinen koira, joka on tietoinen omasta arvostaan ja joka tulee luokse, jos sitä sattuu huvittamaan. Nameilla koiraherraa on turha koettaa saada liikahtamaan.

Ihmisten kanssa Nils on aktiivien mukaan “lempeä jätti”, joka antaa ihmisen käännellä ja väännellä, katsoa korvat ja hampaat.Muiden koirien kanssa se oikein tule toimeen, vaikkei varsinaisen aggressiivinen olekaan. Itsevarma koira painaa toiset koira maahan ja ilmoittaa näin olevansa herra talossaan. Se on kuitenkin iloinen ja positiivinen koira, jolla on ihmiselleen paljon annettavaa. Nils omaa vahtiviettiä ja siitä lähtee komea vahtihaukku, mutta muuten se ei turhia pöhise.

Lisätty Nilsille keväisiä kuvia. Missä on lempeän jätin loppuvuosien vahtipaikka?

11.5.2015
Lisätty kuvia aktiiviemme toukokuiselta reissulta. Huomioithan, että Nilsin hammaskalusto tulee vaatimaan remonttia ja taloudellisia resursseja.

13.7.2015
Aktiiviemme vieraillessa heinäkuisessa Romaniassa lämpömittari lähenteli neljääkymmentä plusastetta ja se näkyi myös koirissa, jotka laiskasti makoilivat varjossa. Yksi heistä on Nils, vanha ja aavistuksen kärttyinen pappa, jonka soisi pääsevän jo pois tarhalta. Kärttyisen Nilsistä tehnee ainakin se, ettei se pidä häkissä olemisesta alkuunkaan. Se oli karannut häkistään ja kun tarhan työntekijät olivat koettaneet jallittaa sitä takaisin. se oli irvistellyt heille todennäköisesti siksi, ettei se pitänyt siitä, että se pakotettiin takaisin häkkiin.

Ollessaan häkissään, jota se edelleen asuttaa yksin, se on kohtelias ja ystävällinen. Nils on ihmiselle miellyttävä ja se pitää sekä ihmisen seurasta että kosketuksesta ja jos rapsuttelu loppui sen mielestä liian nopeasti, se ilmoitti haluavansa sitä lisää. Nils on säilyttänyt omanarvontuntonsa eikä se räksytä tarhalla.

Lisätty Nilsille myös kuvia.

24.9.2015
Aktiivimme suuntasivat syyskuussa jälleen Romaniaan ja siellä he tapasivat myös Nilsin. Se on edelleen hyvin itsevarma herrasmies, joka vastaanottaa tyynesti sekä vieraat, että niiden mukanaan tuoman huomion. Se ei edelleenkään pidä muista koirista ja asuttaa häkkiään tyytyväisenä itsekseen. Se pitää kuitenkin edelleen ihmisistä ja häkin ulkopuolella odottava ruokasäkki sai sen hetkeksi kadottamaan tyyneytensä. Sympaattinen Nils tulee vaatimaan mittavan hammashuollon, mihin tulevan kodin on syytä varautua.

24.11.2015
Marraskuisilla treffeillään Nilsin kanssa aktiivimme saivat tavata luottavaisen ja herkuista innostuvan koira, jonka häntä alkaa viipottamaan ja joka haastaa vieraat omalla suloisen kömpelöllä tavallaan jopa leikkimään. Nils ottaa herkut nätisti miltei hampaattomalla suullaan. Kun muualla rähistään, Nils menee itsevarmana häkkinsä ovelle, joten sen toleranssi muita kohtaan ei juurikaan ole alentunut. Lisätty kuvia.

2.2.- 26.5.2016
Nils odottaa päivä toisensa jälkeen kotiaan Glinan tarhalla, kuten se on tehnyt kohta kaksi vuotta. Uskomatonta kyllä, se jaksaa edelleen kutsua ihmisvieraita pieneen leikkiin kanssaan. Se piehtaroi onnesta mutkalla, kun sen hännänjuurta rapsutellaan ja kutittavat irtokarvat saavat kyytiä. Kun Glinan tarhaa tammikuussa riepotteli kylmä ja hyinen pakkastuuli, Nils sai muiden tarhalaisten tavoin olkia koppinsa lämmikkeeksi. Siihen loppui leikit ja papparainen kömpi koppiinsa piehtaroimaan oljissa. Onnellisena hetkellisestä mukavuudesta se jäi kyljelleen oljille pötköttelemään. Vierailijat saivat poistua hiljaa ja jättää Nilsin odottaamaan seuraavia vierailijoita.

25.6.2016
Vanhaherra on testattu sydänmadon suhteen ja valitettavasti sen on todettu sairastavan sitä. Se on niin vanha, ettei sille voida toteuttaa fyysisesti raskasta injektiohoitoa, vaan sitä hoidetaan sun kautta otettavilla tableteilla. Tablettihoito on keholle ystävällisempi, mutta hoito kestää kauemmin. Jos haluat tarjota kodin Nilsille, ei tableteista muodostu lisäkustannuksia, mutta kontrollikäynteihin ja niiden kustannuksiin tulee varautua.

27.6.2016
Nilsiä odottaa melkoinen elämänmuutos, kun se jättää jälkeensä häkkinsä, koppinsa ja Romanian. Se saapuu kotihoitoon Suomeen 9.7.2016 ja sitä voi siellä sovitusti käydä tapaamassa. Tervetuloa, ukkeli, ihanaa, että tulet.

9.7.2016
Pieni tovi sitten Nilsin tassut ovat astuneet suomalaiselle maaperälle. Kuulumisia tulossa aivan pian.

11.7.2016
Nils on nyt ollut Suomessa pari päivää. Tullessaan se oli luonnollisesti hiukan hämmentynyt, mutta käveli kuitenkin kotihoitopaikan hissiin reippaasti ja asettunut sitten lattialle ottamaan ansaitut nokoset. Nilsiä voi käydä sovitusti tervehtimässä kotihoitopaikassa. Jos olet kiinnostunut antamaan kodin Nilsille, ole yhteydessä koiran yhteyshenkilöön. Lisätty Nilsille pari kuvaa kotihoitopaikasta.

28.7.2016
Nilsin positiivinen suomettuminen jatkuu jouhevasti. Tässä kotihoitajan kertomaa:

“Nilsin kanssa on tosiaan mennyt kivasti. Joka päivä hänestä tulee ilosempi ja innokkaampi koira, alussa tuntu että Nils on tosi vanha ja raihnanen koira mutta pikkuhiljaa Nilsistä on tullu ihan nuoren pojan olonen! Hän on ihan hirmuisen kiltti, vaikka ei esim pesemisestä tykännyt yhtään, oli silti tosi kiltisti niin kauan että saatiin homma tehtyä. Lenkillä Nils kävelee tosi nätisti, reippaasti ja suurimman osan ajasta taluttajan vierellä. Muut koiratkin ohitetaan tosi nätisti ilman mitään ongelmaa. Nils tykkää kun saa kävellä pehmeällä nurmikolla ja makoilla kotona pehmeällä pedillään. Sohvalle ja sängylle ei ole edes yrittänyt tulla vaan kiltisti pysynyt omassa pedissään 🙂 Ruoka on maistunut hyvin, mutta ei yritä yhtään viedä meiltä ruokia kädestä tai edes kerjä ja pöydillekkin voi ihan surutta jättää ruokaa eikä ole pelkookaan että Nils ne sieltä nappaisi. Hän on tosi rauhallinen eikä innostuessakaan ala säheltämään vaan osottaa intonsa reippaalla hännänheilutuksella, reippailla askelilla ja ilosella ilmeellä. Ei ole kertaakaan yhtään hyppinyt tai alkanut riehumaan liikaa. Autossakin nils matkustaa rauhallisesti ja menee ihan mielellään autoon. Yleisesti Nils on tosi helppo ja sinänsä “valmis” lemmikki. Ei ole oikeen kertaakaan tarvinnut komentaa yhtään mistään!“.

Lisätty muutama kuva.

9.8.2016
Kotihoitaja kertoo Nilsin olevan mutkaton koira, joka ei paljoa stressaa. Nilsillä todettiin virtsatieinfektio, jota nyt hoidetaan, joten sisälle pissailukin on alkanut vähenemään.

“On tosiaan nyt käyty siellä mun vanhempien luona jossa on narttukoira. Tosi hyvin tulivat alusta asti toimeen, ei pienintäkään ongelmaa! Tuo porukoiden koira on kylläkin hyvin arka ja nöyrä, joten en tiedä mitä Nils olisi sanonut jos olisi vähän röyhkeämpi kaveri. Mutta ainakin nöyrän narttukoiran kaveriksikin hänet voisi aivan varmasti luovuttaa. Kuvakin otettiin todisteeksi 😀

Mun äiti ja isäkin ihastu Nilsiin ja sanoivat molemmat että on ihan superfiksu koira josta ei voi olla tykkäämättä 🙂

Sisälle pissailua ollaan myös saatu kuriin, Nils on selvästi alkanut oikeasti oppimaan sisäsiistiksi. Vahinkoja tulee vain silloin, kun se ei kykene oikeasti enää pidättelemään, mikä on ihan ymmärrettävää nyt kun hänelle se virtsatietulehdus todettiin”.

Lisätty myös video aina vaan nuorentuvasta papparaisesta sekä muutama kuva.

7.9.2016
Nils edistyy kotihoidossa edelleen ja saimme jälleen kuulumisia:

“Pissatulehdus on parantunut ja myös että ne sen huonot hampaat tai sydänmato ei oo ollenkaan sellasia asioita mitä siitä huomais. Kunpa saisi jonkun kiinnostumaan siitä, niin se varmasti hurmaisi heti, kun joku tulis katsomaan! Se on oikeesti tosi helppo lemmikki, ihanan onnellinen aina kun tulee kotiin ja rakastaa huomiota, mutta ei kuitenkaan vaatimalla vaadi sitä. Ja Nils on ihan älyttömän fiksu, fiksumpi kun kukaan meidän aiemmista hoidokeista:) opeteltiin istumaan pyynnöstä ja Nils hoksasi sen parissa minuutissa, samoin kun opeteltiin tulemaan luokse. Nils hoksasi myös, miten ulko-ovi aukeaa, mutta kerrostalossa se on onneks aina lukossa. Se osaa jopa pyytää ulos, kun on hätä ja sisäsiisteys oli ihan helppo nakki heti tulehduksen parannuttua. Niin ja en muista oonko sitä maininnut, että hihnakävely on ollut alusta asti oikein nättiä. Vaikka poikakoirat saa Nilsin niskakarvat pystyyn, se ei silti koskaan hauku niille tai vedä niitä kohti, vaan ohitetaan kaikki ilman ongelmia. Muutenkin Nils kävelee lähes kokoajan nätisti rinnalla”.

Nilsistä saa siis itselleen valmiin kotikoiran, jonka kanssa on mukava tallustella alkavan syksyn ruskaloisteessa.

23.10.2016
Mitä polkuja Nils lie kulkenut ja mitä kokenut, sen tietää vain Nils itse. Se ei taakseen katso, sillä siellä on varsin vähän katsomisen arvoista. Sitä potkaisi onni ensimmäisen kerran, kun se pääsi kotihoitoon ja tänään sitä kohtasi sen elämän suurin onni, kun sen omistaja kaikkien näiden vuosien jälkeen vihdoin löysi sen. Nils on varattu. Sillä on koti!

11.11.2016
Nils on tovi sitten siirtynyt omaan kotiinsa ja viettää siellä eläkepäiviään rakastettuna ja hoivattuna perheenjäsenenä. Olet Nils-rakas onnesi ansainnut. Kiitos Nilsin perheelle.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nils saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nils on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Nilsin yhteyshenkilö: Maarit Auranen.

Nils nauttimassa kesästä ja kärpäsistä elokuussa 2016

Nils matkalla Suomeen:

Papparainen pääsee nauttimaan ruohosta ja kesästä 17.7.2016:

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.