Kodin saanut koira: LARSON (nyk. Lasse)

Syntymäaika: 2008
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
Kokoarvio:

 

29.3.2016
Romanian kaduilla elävistä kodittomista koirista suuri osa päätyy kunnallisille tarhoille. Kunnallisia tarhoja on monenlaisia ja niiden elinolosuhteet vaihtelevat. Yhteistä niillä on se, että ne ovat aivan liian täynnä koiria joilla on äärimmäisen pienet mahdollisuudet selvitä sieltä ulos hengissä. Odain tarha on yksi siisteimmistä kunnallisista tarhoista. Siellä koirista pidetään edes vähän huolta ja niitä kohdellaan suurimmaksi osaksi lempeästi. Vaikka tarhalla asuu lähes 500 koiraa, on ilmapiiri tarhalla yllättävän rauhallinen. Odaita johtaa muista kunnallisista poiketen hyväsydäminen nainen, joka todella välittää koirista. Niinpä hän aina mahdollisuuksien mukaan pyytää paikallisia eläinsuojelijoita ottamaan tarhalta koiria ja tarjoamaan niitä adoptioon, jotta ne saisivat mahdollisuuden parempaan elämään.


Tammikuussa Kulkurien yhteistyötarhaa Glinaa ylläpitävä Carmen Mandescu pääsi pitkästä aikaa käymään Odain tarhalla. Satojen koirien joukosta mukaan valikoitui muutama onnekas, jotka syystä tai toisesta kiinnittivät vierailijoiden huomion. Yksi näistä onnekkaista oli hellyttävä Larson. Tämä vakavailmeinen ja totisen näköinen nallukka on avoin ja ystävällinen koira, jonka käsittely sujuu ongelmitta. Larson asuttaa häkkiään kolmen nartun kanssa ja näiden seurassa viihtyy hyvin ja onkin oikea herrasmies, mutta naapurin häkki saa Larsonilta napakan komennon. Larson ei lähde kuitenkaan haukkukuoroon joka on hänen ympärillään.

Larson on noin 40 cm korkea ja paino on noin 13 kg

18.8.2016
Larson on ollut jonkun aikaa poissa sivuilta, koska tarhalla huomattiin Larsonin kävelevän hieman hassusti ja tämä haluttiin tutkia, mistä on kysymys. Larsonilla todettiin selässä vanhan vamman aiheuttamaa nikama ongelmaa. Nyt Larson on saanut hoitoa selkään ja on jo paljon parempi, vanha herra onkin nyt iloinen ja touhukas. Vamma ei toistaiseksi pahene, vaikkakin ei myöskään parane, joten kodin on varauduttava tuleviin hoitoihin ja mahdolliseen lääkitykseen, joka voi olla koiran koko loppuelämän.

23.8.2016
Upeeakin upeampi uutinen, Larson on varattu omaan kotiin.

22.9.2016
Eilen 21.9.2016 saapui jälleen Kulkuri lento ja yksi onnekkaista kodin saaneista matkustajista oli Larson (nyk. Lasse). Onnea kodille!

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?
Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Larson saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Larson on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutusthan kuitenkin sivuiltamme löytyviin adoptoitavan koiran terveyteen, koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa!

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: