Kodin saanut koira: LATIKA (nyk. Elsa)

Syntymäaika: 7/2018
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
1.1.2019
Romaniassa on miljoonia kodittomia koiria, joista suurin osa on kotiensa sinne hylkäämiä sekä niiden jälkeläisiä. Koirilla ei kaduilla ole juurikaan suojaa ja monen kohtalona onkin kuolla sinne vailla kokemusta turvasta tai täydestä vatsasta. Vuonna 2016 Kulkurit ja romanialainen pitkän linjan eläinsuojelija ja Kulkurien yhteistyökumppani Carmen Mandescu aloittivat yhteisen projektin, jonka tavoitteena oli rakentaa noin 150 koiran tarha romanialaisen Mitrenin kylän liepeille. Projekti on jatkunut näihin päiviin asti ja tarhalla asuvat tällä hetkellä noin sata koiraa ja suomalainen eläinsuojelija Veera.

Sisarukset Kamari ja Latika oli hylätty Bukarestin lähettyvillä jonkun talon edustalle emon ja muiden pentujen kanssa. Paikallinen nainen piti emon ja osan pennuista. Osa pennuista kuoli ja Kamari ja Latika tulivat Carmenin ystävän ja tukijan avustuksella Carpeen ja nyt siis etsimään kotiaan Kulkurien adoptio- ohjelmaan. Kamari ja Latika ovat molemmat reippaita ja iloisia pentuja. Ne asuvat tällä hetkellä kahdestaan, mutta olivat aiemmin useamman nuoren koiran kanssa samassa häkissä ja silloinkin tyttöset olivat sosiaalisia ja sopuisia. Molemmat ovat enemmän alistuvia kun päsmäreitä ja keskenään ne tulevat tosi hyvin juttuun. Kamari ja Latika eivät juuri hauku tarhalla.

Kun tytöt saavat Veeran vieraakseen häkkiinsä, ne säntäävät innoissaan portille vastaan ja hyppivät riemukkaasti vasten. Ne haluisivat kovasti nuolla vierailijan naaman, syödä tämän hiukset, kiivetä olkapäälle ja tehdä ylipäätään sellaisia juttuja, joita pienten pentujen kuuluukin tehdä. Toistaiseksi ainakin sisarukset vaikuttavat luonteeltaan kovin samanlaisilta, eikä luonne-eroja ole esiintynyt. Molemmat ovat kivoja, reippaita ja avoimia pentuja, jotka tosin ovat kasvaneet tarhalla, eivätkä ne siis juurikaan ole nähneet maailmaa, mikä tulevan kodin tulee huomioida. Molemmat tulevat tarvitsemaan aikaa ja kärsivällisyyttä oppiakseen hyvän koirakansalaisen tavoille. Koirakaverista tuskin olisi haittaa.

Latika on kooltaan noin 35 cm ja 10 kg. Se tuosta tuskin enää paljoakaan kasvaa.

Päivitykset
3.3.2019
Kaunis Latika matkusti eilen Suomeen oman perheensä luokse ja samalla sai nimekseen Elisa. Onnea Elisa ja perhe.

4.2.2019
Latika on varattu tänään omaan kotiin.

1.1.2019
Latika aloitti kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Latika saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Latika on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: