Päivitetty 03.03.2019

Kodin saanut koira: LATIKA (nyk. Elsa)


Syntymäaika: 7/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
1.1.2019
Romaniassa on miljoonia kodittomia koiria, joista suurin osa on kotiensa sinne hylkäämiä sekä niiden jälkeläisiä. Koirilla ei kaduilla ole juurikaan suojaa ja monen kohtalona onkin kuolla sinne vailla kokemusta turvasta tai täydestä vatsasta. Vuonna 2016 Kulkurit ja romanialainen pitkän linjan eläinsuojelija ja Kulkurien yhteistyökumppani Carmen Mandescu aloittivat yhteisen projektin, jonka tavoitteena oli rakentaa noin 150 koiran tarha romanialaisen Mitrenin kylän liepeille. Projekti on jatkunut näihin päiviin asti ja tarhalla asuvat tällä hetkellä noin sata koiraa ja suomalainen eläinsuojelija Veera.

Sisarukset Kamari ja Latika oli hylätty Bukarestin lähettyvillä jonkun talon edustalle emon ja muiden pentujen kanssa. Paikallinen nainen piti emon ja osan pennuista. Osa pennuista kuoli ja Kamari ja Latika tulivat Carmenin ystävän ja tukijan avustuksella Carpeen ja nyt siis etsimään kotiaan Kulkurien adoptio- ohjelmaan. Kamari ja Latika ovat molemmat reippaita ja iloisia pentuja. Ne asuvat tällä hetkellä kahdestaan, mutta olivat aiemmin useamman nuoren koiran kanssa samassa häkissä ja silloinkin tyttöset olivat sosiaalisia ja sopuisia. Molemmat ovat enemmän alistuvia kun päsmäreitä ja keskenään ne tulevat tosi hyvin juttuun. Kamari ja Latika eivät juuri hauku tarhalla.

Kun tytöt saavat Veeran vieraakseen häkkiinsä, ne säntäävät innoissaan portille vastaan ja hyppivät riemukkaasti vasten. Ne haluisivat kovasti nuolla vierailijan naaman, syödä tämän hiukset, kiivetä olkapäälle ja tehdä ylipäätään sellaisia juttuja, joita pienten pentujen kuuluukin tehdä. Toistaiseksi ainakin sisarukset vaikuttavat luonteeltaan kovin samanlaisilta, eikä luonne-eroja ole esiintynyt. Molemmat ovat kivoja, reippaita ja avoimia pentuja, jotka tosin ovat kasvaneet tarhalla, eivätkä ne siis juurikaan ole nähneet maailmaa, mikä tulevan kodin tulee huomioida. Molemmat tulevat tarvitsemaan aikaa ja kärsivällisyyttä oppiakseen hyvän koirakansalaisen tavoille. Koirakaverista tuskin olisi haittaa.

Latika on kooltaan noin 35 cm ja 10 kg. Se tuosta tuskin enää paljoakaan kasvaa.

Päivitykset
3.3.2019
Kaunis Latika matkusti eilen Suomeen oman perheensä luokse ja samalla sai nimekseen Elisa. Onnea Elisa ja perhe.

4.2.2019
Latika on varattu tänään omaan kotiin.

1.1.2019
Latika aloitti kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Latika saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Latika on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.