Enkelikoira: PALLERO

Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One rescue association / Cosoba)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. OneVetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan, sekä ulko- ja sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia.

Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Pallero on tuotu tarhalle Kullervon kanssa yhdessä. Omistaja on tuonut kaksikon tarhalle, kun ei ole enää voinut huolehtia niistä. Kaksikko on asunut koko elämänsä yhdessä. Pallero ja Kullervo asuvat tällä hetkellä Onevetin klinikalla.

Pallero on selvästi Kullervoa rohkeampi ja se kuljeskelee klinikan tiloissa ja muualla sisätiloissa reippaasti omissa touhuissaan. Kaksikosta Pallero on hieman isomman kokoinen ja ulkomuodoltaan hieman cairnterrierimäinen, mutta ruumiinrakenne on jonkin verran pötkylän mallinen ja sen turkki on karhea. Pallero on hyvin kiinnostunut herkuista ja se tulee hakemaan nameja myös vieraiden ihmisten luota. Pikkuinen nauttii rapsutuksista ja se on tottunut siihen, että sitä käsitellään. Ihana Pallero tulee mutkattomasti toimeen kissojen ja toisten koirien kanssa. Vieraiden ihmisten luona Pallero viettää hetken aikaa ja lähtee sitten omiin touhuihinsa. Suloinen Pallero tykkää selvästi kaveristaan Kullervosta ja käy tämän luona ajoittain moikkaamaassa, mutta kaksikko viettää myös paljon aikaa erillään.

Pallero painaa arviolta noin 6-8 kg ja säkäkorkeutta sillä on noin 30 cm.

06.02.2021
Patu on päässyt koirien taivaaseen munuaisten vajaatoiminnan vuoksi. Hyvää matkaa herttainen Patu. Otamme osaa perheen suureen suruun.
Ohessa Patun perheen muistokirjoitus pikkuisesta:
Pitkän odotuksen jälkeen keväällä 2019 Patu haettiin omaan kotiin Mikkeliin Helsinki-Vantaan lentokentältä kolmen kissan kaveriksi. Muistan aina, miten luottavaisesti Patu lähti meidän mukaan, kuin se olisi aina ollut meillä. Patu tepsutteli suoraan sydämeen. Patu ehti olla meillä pari vuotta ja siihen aikaan mahtui paljon hauskoja hetkiä ja mukavia retkiä. Vaikka Patu oli jo seniori-iässä, se jaksoi aina välillä riehaantua, se sai aina hepulikohtauksen pesun jälkeen ja silloin sai matot kyytiä. Lenkiltä kotiin päin sillä oli aina kiire ja silloin juostiin kovaa. Oma koti oli Patulle tärkeä. Kävimme Patun kanssa ilahduttamassa muistisairaita vanhuksia palvelutalossa. Miten iloisiksi ne vanhukset tulivat kun saivat taluttaa Patua sisällä. Patu oli sellainen ilopilleri, sai kaikki iloisiksi rauhallisella olemuksella. Patu ei oikeastaan muista koirista niin välittänyt edes koirapuistossa, se tykkäsi mennä omia menojaan, nuuskia ja vain tarkkailla muita. Vielä viime keväänä 2020 Patu jaksoi tepsutella Kalevankankaalla reippaasti Karhun kierroksen 6 km. Kaikista eniten Patu tykkäsi olla kotona omassa pedissä ja omalla aidatulla pihalla. Patu tykkäsi nukkua jalkopäässä sängyssä ja se piti aina huolen siitä, että liian pitkään ei valvottu ja tuli sohvan viereen haukkumaan jos niin kävi. Patulla oli munuaisten kanssa ongelmia ja kuulo sekä näkö alkoi reistailla, se ei aina kuullut kun tulin töistä kotiin ja piti käydä herättelemässä. Patu oli sellainen höpsö vanha herra, mutta niin ihana. Lääkityksestä huolimatta Patun munuaisten toiminta heikkeni syksyllä 2020 ja alkutalvesta 2021, sen ruokahalu oli huono eikä se oikein jaksanut kävelläkään ja se alkoi saada kouristuskohtauksia. 6.2.2021 oli meille hyvin surullinen päivä, kun hyvästelimme rakkaan ystävämme ja päästimme Patun viimeiseen lepoon. Jätit meille hyvän muiston. Kiitos Patu kun olit meillä.

03.03.2019
Pallero lensi omaan kotiin Suomeen 02.03.

26.01.2019
Ihana Pallero on varattu omaan kotiin Suomeen. Onnea Pallerolle ja sen tulevalle perheelle <3

05.12.2018
Pallero on lisätty adoptio-ohjelmaan.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pallero saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pallero on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Palleron yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: