Päivitetty 05.12.2018

Kotia etsivä koira: KULLERVO


Syntymäaika: 2009
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One rescue association / Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

Perustiedot ja tausta

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. OneVetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan, sekä ulko- ja sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia.

Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Pallero on tuotu tarhalle Kullervon kanssa yhdessä. Omistaja on tuonut kaksikon tarhalle, kun ei ole enää voinut huolehtia niistä. Kaksikko on asunut koko elämänsä yhdessä. Pallero ja Kullervo asuvat tällä hetkellä Onevetin klinikalla.

Uskomattoman suloisella Kullervolla on hieman vaikeaa sopeutua uuteen ympäristöön. Pikkuinen on melko ahdistunut kaikesta hulinasta klinikalla ja se vain makaa korissaan apaattisena. Kullervo antaa vieraan ihmisen silittää itseään ja se on selvästi tottunut rapsutuksiin. Rapsutuksia vasten se nojautuu koko painollaan ja nojaa päätä myös rapsuttajan käteen. Kullervo on hyvin surkeana, se ei heiluta häntää, syö nameja melko flegmaattisesti ja tuntuu kuin se olisi kadottanut kaiken elämänilonsa. Kullervon ympärillä pyörii klinikalla toisia koiria, kissoja ja ihmisiä, mutta niistä se ei juurikan välitä, se vain makaa kerällä omissa oloissa. Kullervo ilahtuu hieman, kun Pallero saapuu moikkaamaan sitä. Seuraavana päivänä Kullervo on hieman pirteämpi. Se liikkuu jo vähän klinikan tiloissa ja kommunikoi taitavasti muiden koirien kanssa, mutta kuitenkin Kullervo tarkkailee tapahtumia mielummin hieman taka-alalta. Pikkuisen turkki on todella huonossa kunnossa.

Kullervolla on painoa arviolta noin 6-8 kg ja säkäkorkeutta noin 30 cm. Kullervo on arviolta noin 9 vuotta vanha.

05.12.2018
Kullervo on lisätty adoptio-ohjelmaan.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kullervo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kullervo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteenkoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Kullervon yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa