Päivitetty 31.10.2021

Kotia etsivä koira: BEEA


Syntymäaika: 9-10/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association / Cosoba
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
31.10.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Beea on päätynyt Cosoban tarhalle vuoden 2020 syksyllä lukuisten muiden pentujen tavoin. Pennut elivät alkuun yhdessä isossa porukassa sisäpihalla, mutta keväällä alkoivat olla sen ikäisiä ja kokoisia, että iso porukka oli jaettava pienempiin porukoihin ja häkkeihin. Hylättyjä pentuja on tullut tarhalle niin paljon, ettei Adina ei enää muista mistä kukakin yksilö on tullut, joten Beean taustoista emme tiedä enempää. Beean häkissä oli vielä heinäkuussa 2021 yhteensä 8 pentua, mutta elokuussa porukkaa oltiin jaettu jo uudelleen koirien aikuistumisen kynnyksellä. Beea asutti elokuussa häkkiä yhdessä kolmen muun koiran kanssa, joita ovat jo adoptio-ohjelmasta löytyvät Hanipöö, Bette sekä Mussukka. Häkin koirat tulevat hyvin toimeen toistensa kanssa ja haukkuvat ajoittain, mikäli muutkin haukkuvat.

Beea on sosiaalinen ja reipas nuori koira, joka tulee heti luokse ja pusuttelemaan vieraitakin. Beea antaa itsestään lempeän ja iloisen kuvan. Beealla on ollut jossain vaiheessa kapi, minkä vuoksi turkissa näkyy vielä vaaleampia, karvattomia kohtia. Kapi on kuitenkin hoidettu eikä vaivaa enää Beeaa. Tulevaisuuden kodilta Beea varmasti toivoisi aktiviteetin ja muun koiramaisen tekemisen tarjoamista, unohtamatta rentoa yhdessäoloa. Kotikoiran tavat ja rutiinit ovat sille täysin vieraita ja iso muutos sekä stressi voivat myös muuttaa sen käytöstä kotiutumisen yhteydessä. Uudelta perheeltä toivotaan siis rutkasti kärsivällisyyttä sekä lempeyttä annettavaksi tälle suloiselle neidille.

Beean kokoarvio on 45 cm ja 15 kg.

Päivitykset

31.10.2021
Beea aloittaa oman kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Beea saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Beea on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Kartunen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa