Päivitetty 05.10.2022

Kotia etsivä koira: BEEA


Syntymäaika: 9-10/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association / Cosoba
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
5.10.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Beea on päätynyt Cosoban tarhalle vuoden 2020 syksyllä lukuisten muiden pentujen tavoin. Pennut elivät alkuun yhdessä isossa porukassa sisäpihalla, mutta keväällä alkoivat olla sen ikäisiä ja kokoisia, että iso porukka oli jaettava pienempiin porukoihin ja häkkeihin. Hylättyjä pentuja on tullut tarhalle niin paljon, ettei Adina ei enää muista mistä kukakin yksilö on tullut, joten Beean taustoista emme tiedä enempää. Beean häkissä oli vielä heinäkuussa 2021 yhteensä 8 pentua, mutta elokuussa porukkaa oltiin jaettu jo uudelleen koirien aikuistumisen kynnyksellä. Beea asutti elokuussa 2021 häkkiä yhdessä kolmen muun koiran kanssa, joita ovat jo adoptio-ohjelmasta löytyvät Hanipöö, Bette sekä Mussukka. Häkin koirat tulivat hyvin toimeen toistensa kanssa ja haukkuivat ajoittain, mikäli muutkin haukkuvat.

Beea oli adoptio-ohjelmaan tullessaan sosiaalinen ja reipas nuori koira, joka tuli heti luokse ja pusuttelemaan vieraitakin. Beea antoi itsestään lempeän ja iloisen kuvan. Beealla oli ollut jossain vaiheessa kapi, minkä vuoksi turkissa näkyi vielä vaaleampia, karvattomia kohtia. Kapi oli kuitenkin hoidettu eikä vaivannut enää Beeaa. Tulevaisuuden kodilta Beea varmasti toivoisi aktiviteetin ja muun koiramaisen tekemisen tarjoamista, unohtamatta rentoa yhdessäoloa. Kotikoiran tavat ja rutiinit ovat sille täysin vieraita ja iso muutos sekä stressi voivat myös muuttaa sen käytöstä kotiutumisen yhteydessä. Uudelta perheeltä toivotaan siis rutkasti kärsivällisyyttä sekä lempeyttä annettavaksi tälle suloiselle neidille.

Beean kokoarvio on 45 cm ja 15 kg.

Päivitykset

5.10.2022
Beea on siirretty asumaan takarivin häkkiin, jossa se asuu Hanipöön sekä parin muun koiran kanssa. Muutos vaikuttaa tehneen Beealle hyvää ja Beea on uteliaan kiinnostunut ihmisistä. Beea katselee aktiiveja ensin tiukasti kopin sisältä, mutta uskaltautuu pikkuhiljaa tulemaan hieman kopista ulos ja aina vain lähemmäs vieraita. Beea syö maahan heitetyt namit ja tulee loppua kohti hyvin läheltäkin ihmistä niitä hakemaan. Lopussa vierailua Beea ei enää tauota juurikaan kopissa vaan pysyttelee sen ulkopuolella rohkeasti katselemassa tilannetta. Beea on ujo ja tottumaton tyttö, mutta kiinnostunut vieraista. Tällä kertaa se ei hauku ollenkaan tavatessa. Beean turkki vaikutti nyt olevan oikein hyvässä kunnossa lukuunottamatta jo aiemminkin näkynyttä haavaa/hankaumaa oikeassa takajalassa.

Lisätty uusia kuvia ja vidoita.

3.7.2022
Beea tavattiin jälleen aivan kesäkuun alussa Cosoban tarhalla. Beea oli siirretty asumaan tarhalla pentualueen sivulle, ulkopihan perälle jossa asusti Naavan kanssa. Asuinpaikka on varjoisalla paikalla, ei niin stressaavan ympäristön keskellä, sillä sieltä ei näe minnekään. Beea ei oikein halua lähteä tältä alueelta minnekään. Beea oli valitettavasti mennyt takapakkia reippautensa kanssa, eikä uteliaisuus tällä kertaa voittanut jännitystä. Tutun ihmisen, Adinan tullessa lähelle Beean häntä heilui ja se ilohepuloi ujosti Adinalle sekä myös ilo-/jännityspissasi. Vieraat ihmiset sen sijaan saivat haukkukonsertin vastaansa. Beea selvästi innostui vieraista, mutta tilanne oli sille todella jännittävä. Beea söi nameja maasta, mutta ei oikein uskaltanut mennä haistelemaan vierasta ihmistä. Pikkuhiljaa tyttö rohkaistui kuitenkin hakemaan nameja entistä lähempää. Beea säpsähteli liikkeitä ja oli kovin hämmentynyt koko tilanteesta. Beealla ollutta kapia on hoidettu, mutta vieläkin oli jotain ongelmaa ja karvattomia läikkiä. 

Beean tulevalta kodilta täytyy löytyä lempeyttä, kärsivällisyyttä ja ymmärrystä. Beea on selvästi mennyt takapakkia tarhalla ja olisikin hienoa, että se pääsisi matkustamaan omaan kotiin laskemaan stressitasoja ja opettelemaan luottamusta sekä turvallisuuden tunnetta oman ihmisensä kanssa.

Lisätty kuvia ja videoita.

3.7.2022
Beea tavattiin Cosoban tarhalla maaliskuun lopulla, jolloin Beea asui tarhan pihalla vapaana yhdessä muiden koirien kanssa. Beea oli rauhallisen oloinen hellepäivänä tavatessa. Beea väisti muita koiria ja oli kohtelias muutoinkin, oli lähestymässä vieraita ihmisiä useaan kertaan rentoja ja uteliaana. Beea kävi nuuskimassakin vieraita, mutta poistui heti muutaman metrin päähän kun porukan päsmärit änkesivät sen ohi ihmisen luo. Beea käytti rauhoittavia signaaleja kattavasti. Oli sääli, etteivät aktiivit päässeet tekemään Beeaan parempaa tuttavuutta toisten koirien estäessä tämän. Lisätty uusia kuvia ja videoita.

11.2.2022
Joulukuussa aktiivien vieraillessa tarhalla, oli Beea siirtynyt häkistä pihalle asustelemaan, jossa se jolkotteli vapaana muiden koirien seassa. Beea kiinnostuu vierailevista aktiiveista, mutta kova härdelli ja muiden koirien häslääminen saa tytön hämmentymään eikä se oikein uskalla lähestyä aktiiveja. Joku koira käy hieman Beean päällekin ja Beea tuntuu väistelevän muita koiria. Tyttö on vähän ressukan oloinen ja olisi ihanaa, jos se pääsisi stressaavasta tarhaympäristöstä kotiin rauhoittumaan ja reipastumaan oman ihmisen opastamana.

31.10.2021
Beea aloittaa oman kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Beea saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Beea on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Olga Karttunen

3

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.