Päivitetty 23.03.2018

Kodin saanut koira: LEAH


Syntymäaika: 3/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
10.2.2018

Roxana Deissima on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Kaikki alkoi siitä, kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten julmien ja väkivaltaisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden, eikä paluuta entiseen enää ollut. Roxana muutti kaupunkiasunnosta maalle saadakseen lisää tilaa ja voidakseen auttaa useampaa koiraa. Leah on yksi Roxanan turvaan poimimista koirista.

Leah on hieman vajaan vuoden ikäinen vaalea kaunotar, joka on ollut Roxanan hoivissa viime keväästä asti. Leah on erittäin energinen tyttö, joka tykkää puuhastella kaikenlaista aina pureskelusta leikkimiseen ja juoksenteluun. Se hakee mielellään muita karvakuonoja leikkimään ja vastaa innokkaasti muiden koirien leikkiinkutsuun. Leah osallistuu haukkukuoroon muiden mukana, mutta ei muuten ole kovin äänekäs. Se on sosiaalisesti taitava niin muiden koirien kuin ihmistenkin kanssa ja hakeutuu mielellään ihmisten seuraan rapsutusten toivossa. Leah antaa ihmisten käsitellä itseään sujuvasti. Leahin suhtautumista kissoihin ei tiedetä.

Kuvissa Leah näyttää rauhalliselta sohvaperunalta, mutta kyseessä on aktiivinen mimmi, jonka tulevassa kodissa on hyvä miettiä, miten Leahin energia pääsee purkautumaan sekä sille itselle että ihmisille suotuisalla tavalla. Leah sopii kotiin, jossa ihmisillä on aikaa touhuta sen kanssa ja opettaa sille kotikoiran tavat rauhallisesti ja johdonmukaisesti namipussin sisältöä hyödyntäen.

Leah on keskikokoinen nuori neiti, jolla on painoa noin 16 kiloa ja säkäkorkeutta puolisen metriä.

 

23.3.2018
Leah vaihtaa pian maisemaa, kun se muuttaa sijaiskotiin Belgiaan etsimään omaa ihmistään.


19.3.2018

Muutama kuva lisätty tästä ilopilleristä.

 

20.2.2018
Töpöhännän kirmailuista on lisätty video.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Leah saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi  Leah on mikrosirutettu ja sillä on saapuessaan EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Leahin yhteyshenkilönä toimii Maikku Wikberg.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.