Päivitetty 21.04.2016

Kodin saanut koira: LEGOLAS


Syntymäaika: 2014-2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
kastroidaan

 

4.2.2016
Rosiori De Veden kaupungissa Romaniassa on ankeat oltavat. Ihmiset ovat köyhiä, heillä ei ole koulutusta, ei työpaikkoja, ei mahdollisuuksia edetä. Huono olo heijastuu usein myös eläimiin, jotka saavat ottaa vastaan kaiken sen pahan olon jota ihmiset sisällään kantaa. Rosiorissa kodittomia koiria on todella paljon ja niitä kerätään koirarankkureiden toimesta kunnalliselle tarhalle. Tarhalla vallitsee epätoivo ja ympäristö on todella stressaava. Kaiken tämän epätoivon keskellä löytyy kuitenkin valopilkku. Eläinsuojelija Cornelia Stan on onnistunut sitkeillä neuvotteluilla saada itselleen aseman tarhan vastuuhenkilönä. Cornelian ansiosta näilläkin koirilla on mahdollisuus.

Legolas kuuluu Rosiorissa niiden onnekkaiden joukkoon, jotka ovat saaneet paikan ns. koppikoirana. Tämä tarkoittaa sitä, että Legolas välttää todennäköisesti tappelut ja kiusaamiset. Legolasilla on myös muuta maata tassujen alla kuin betonilattia. Kulkurien aktiivit kävivät Rosiorissa maaliskuun reissulla, ja tapasivat myös ystävällisen ja ihmisläheisen Legolasin tuolloin. Legolas on leikkisä, kiltti ja reipas ja poika änkee suoraan syliin kun vaan annetaan mahdollisuus.

Ikää Legolasilla on noin 1-2 vuotta ja korkeutta 45-48cm. Painoksi arvioitiin 18-20kg.

Rosiorin tarhalta löytyy myös vapaana olevia koiria, ja näiden korien kanssa Legolas tulee hyvin toimeen. Poika vaikuttaa suhtautuvan positiivisesti elämään ylipäätään, ja uskomme Legolasin hyvin voivan muuttaa kotiin jossa jo ennestään löytyy kiva, kiltti koirakaveri.

20.4.2016
Eilen meille kantautui tieto siitä, että Legolaksen tuleva koti löytyy Saksasta. Iloista elämää, ihana Legolas <3

————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Legolas saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Legolas on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Legolasin yhteyshenkilö: Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.