Kodin saanut koira: ALEXANDRIA

Syntymäaika: 2010-2011
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

Alexandria 11/15

Alexandria 11/15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.6.2015
Kulkureiden aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Tokokuussa Romanian matka kohdistui mm. Onevet klinikalle, jonka kanssa yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat. Tämän lisäksi Onevet tarjoaa turvapaikan monelle kadulta pelastetulle. Klinikan koirasuojalla odottaa omaa kotiaan ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Yksi näistä koirista on jo aikuiseen ikään ehtinyt herkkä Alexandria. Alun perin Alexandria on lähtöisin Rosiori deVeden kaupungin  koiratarhalta, josta se ostettiin ulos paikallisen yksityishenkilön toimesta. Alexandria kuitenkin sairastui ja niinpä sen uusi omistaja hylkäsi tytön uudelleen kadulle. Vapaaehtoistyöntekijöiden löytäessä tytön kärsi se kohtutulehduksesta. Aluksi se pääsi hoitoon Alaxandria nimisen kaupungin eläinlääkäriasemalle, minkä mukaan sai myös nimensä. Myöhemmin Alexandria siirtyi asumaan Onvet-klinikalle josta se päätyi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan Suomesta.

Alexandrian tavanneet Kulkureiden edustajat kertovan tytön vaikuttavan hyvin kiltiltä ja nöyrältä koiralta. Alexandrian pehmeän luonteen vuoksi se joutuu laumassa helposti muiden koirien kiusaamaksi. Kulkureiden vierailun aikana toinen koira vainosi sitä koko ajan.  Alexandria itse tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Se ei tee itsestään numeroa, vaan on hyvin huomaamaton. Ihmisistä tyttö pitää kovasti ja nautti saadessaan huomiota. Alexandria viihtyy sylissä ja antaa hyvin käsitellä itseään. Vierailun aikana sen ei kuultu haukkuvan. Alexandria on noin 40cm korkea ja painoa sillä on noin 10-12kg. Ihossa sillä on muutamia karvattomia kohtia, mutta ne eivät olleet tulehtuneita eivätkä muutoinkaan vaikuttaneet lainkaan hälyttäviltä.

Alexandria on sairastanut kaksi stickerin sarkoomaa, eli koirien tarttuvaa sukuelinkasvainta. Se on saanut tarvittavan hoidon Onvet klinikalla ja on nyt terve. Stickerin sarkoomasta saat lisätietoa Alexandrian varaajalta.

12.7.2015
Vieraillessan Romaniassa heinäkuussa 2015 Kulkureiden edustajat tapasivat myös Alexandrian. Alexandria on herkkä koira, joka ei tee numeroa itsestään. Se ei hauku eikä tappele ja pyrkii välttämään tällaisia tilanteita. Keväästä Alexandria on kuitenkin reipastunut ja vaikutti nyt koiralaumassa itsevarmemmalta kuin aiemmin. Uusia ihmisiä Alexandria vielä hieman jännittää, mutta uskoltautui kuitenkin tulemaan rapsuteltavaksi. Alkoipa neidin häntäkin hieman heilumaan huomiota saadessaan.

Lisätty Alexandrialle uusia kuvia.

5.10.2015
Kulkurien edustajat tapasivat Alexandrian syyskuussa. Tyttö sai matkalaisilta lempinimen “pikku prinsessa” sillä se vaikutti hyvin kiltiltä ja lempeältä koiralta. Vieraat ihmiset jännittivät Alexandriaa hieman, mutta tuttua ihmistä kohtaan se oli hyvin sosiaalinen ja kaipasi kovasti läheisyyttä ja huomiota. Alaxandria on syksyn aikana siirtynyt asumaan ulos ketjun päähän, koska se on karkaillut häkistään.

Lisätty uusia kuvia ja päivitetty 6.6.15 kirjoitettua Alexandrian esittelytekstiä.

10.11.2015
Tapasimme Alexandrian vieraillessamme Romaniassa marraskuun alussa. Valitettavasti neidillä on huonoa tuuria terveyden saralla. Aleandrian oikeassa takajalassa on todettu patella luksaation, eli polven sijoiltaanmeno. Neiti on menossa röntgenkuvilla piakkoin ja jäämme seuraamaan miten tilanne etenee. Alexandrian pieni ja siro rakenne antaa sille hyvät mahdollisuudet elää hyvää ja kivutonta elämää polven operoimisen ja kuntoutuksen jälkeen.

Luonteeltaan neiti on edelleen yhtä kultainen kuin ennenkin. Lisää rokeuttakin on tullut, sillä nyt Alexandria tuli oma-aloitteisesti rohkeasti, mutta hellästi halailemaan myös vieraita. Ilmeisesti karkumatkatkin ovat loppuneet, sillä Alexandria on siirretty jälleen asumaan ulkotarhaan, jossa se tulee hyvin toimeen samassa häkissä olevien koirien kanssa.

Lisätty kuvia.

29.11.2015
Alexandrian polvi on leikattu. Operaatio sujui hyvin ja neiti jatkaa toipumistaan OnVet klinikalla.

21.3.2016
Herttainen Alexandria palaa yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Se on ollut poissa ohjelmastamme, koska Alexandria ei toipunut jalkaoperaatiosta toivotulla tavalla. Ensimmäisen leikkauksen jälkeen polvi luksoi edelleen ja se leikattiin uudelleen. Valitettavasti Alexandria ei ole toipunut leikkauksista eikä tällä hetkellä varaa lainkaan painoa jalkansa päälle. Keskustelimme Dr. Adinan kanssa Alexandrian tilanteesta vieraillessamme äskettäin OneVet-klinikalla. Dr. Adina kertoi, että ainoa vaihtoehto tässä vaiheessa on jalan amputaatio. Alexandria on pieni ja kevyt koira ja koska kyseessä on takajalka, se todennäköisesti tulee pärjäämään hyvin kolmijalkaisena. Näin ollen neiti voi palata Kulkurien adoptio-ohjelmaan erityisadoptiokoirana. Kuntoutumista ja esimerkiksi fysioterapiaa Alexandria tulee varmasti tarvitsemaan tulevaisuudessa ja se tullaankin luovuttamaan erityisadoptiosopimuksella. Luonteeltaan neiti on yhtä kultainen kuin ennenkin. Vierailumme aikana se makoili takki päällä koirasuojan pihalla kauniista päivästä nauttien. Vieraiden Alexandria antoi lähestyä ja rapsutella ilman ongelmia. Alexandria on kokenut elämässään kovia ja se olisikin ansainnut perheen, jossa elää rakastettuna lemmikkinä puutteistaan huolimatta.

19.4.2016
Alexandrian elämä tulee pian saamaan onnellisen käänteen. Tätä pientä herkkää tyttö odottaa kotihoitopaikka Saksassa. Alexandrian jalka on edelleen huonossa kunnossa, mutta kotihoitoperhe on sitoutunut kuntoutukseen jatkossa. Toivotamme Alexandrialle kaikke hyvää tulevaisuuteen. Tyttö on todella ansainnut kaiken mahdollisen avun ja rakkauden epäonnisten vaiheiden jälkeen.

———————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Alexandria saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alexandria on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: