Kodin saanut koira: MAMA JUDY

Syntymäaika: 2012-2014
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

3.4.2016
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Tammikuussa Romanian matka kohdistui mm. eläinlääkäriasema Clinica Veterinara OneVetiin jonka kanssa yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat. Tämän lisäksi Onevet tarjoaa turvapaikan monelle kadulta pelastetulle. Klinikan koirasuojalla, OneVet Pensionissa odottaa omaa kotiaan ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Yksi näistä koirista on bordercollie-mix Mama Judy joka alun perin on päätynyt pentuineen maalaiskaupungin, Rosiori De Veden koiratarhalle. Kunnallinen tarha ei sovellu lainkaan pentujen asuinpaikaksi, joten paikallinen eläinsuojelija, Cornelia Stan siirsi tämän pikkuperheen turvaan OneVetiin. Kulkurien aktiivien tavatessa Mama Judyn ensi kerran maaliskuussa 2016. Pentunsa huolella ja rakkaudella hoitanut emo on ansainnut oman kotinsa ja niinpä se päätyi Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Mama Judy on ystävällinen ja avoin koiraneiti. Se luottaa ihmiseen täysin ja antaa rapsutella ja käsitellä itseään ongelmitta. Toisten koirien kanssa se tulee hyvin toimeen. Bordercolliemaiseen tapaan Mama Judy on myös erittäin aktiivinen ja leikkisä. OneVetissa se asuu pihalla ketjussa, koska Dr. Adina kertoo sen syöneen itsensä ulos kaikista ovista. Näin ollen neidille etsitään kotia, jossa olisi tarjolla aktiviteettia ja kiinnostusta koiran kanssa touhuamiseen. Mom Judysta saisi todennäköisesti mukavan kaverin johonkin harrastuslajiinkin, kunhan se ensin kotiutuu. Mama Judylla ilmennyt tuhoamistaipumus johtuu varmasti turhautumisesta virikkeettömään tarhaelämään ja helpottaa todennäköisesti aktivoinnin ja tapakasvatuksen myötä. Mama Judy on saanut hoitoa kapiin ja on nyt terve. Painoa neidillä on noin 17-19kg ja korkeutta 48-50cm.

19.4.2016
Iloisia uutisia. Mama Judy on varattu Saksaan.

—————————————————————————————————————————–

Mama Judyn yhteyshenkilö oli Taija.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: