Päivitetty 20.04.2016

Kodin saanut koira: LUISA M


Syntymäaika: 7/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
steriloidaan

 

7.3.2016
Romanian Târgovișten kaupungissa asuu Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja ystävä, eläinsuojelija Mihaela Soare. Mihaela asuu iäkkäämmän äitinsä kanssa omakotitalossa ja heillä on myös pieni aidattu piha. Mihaelan luona koirat saavat asua sisällä talossa eli hyvin kodinomaisessa tilassa mutta koska talossa asuu monia koiria (sekä kissoja), Mihaelalla ei ole mahdollisuutta antaa näille niin paljon huomiota kuin hän haluaisi. Aika ei vaan riitä.

Luisa M on yksi koirista, jolla on turvapaikkansa Mihaelan kodissa. Noin kaksi viikkoa sitten Mihaela oli asioilla ja näki pienehkön koiran juoksevan vaarallisesti tien reunaa pitkin. Koira ei selvästi osannut lainkaan varoa autoja vaan juoksi aivan miten sattui. Tästä voisi päätellä, että Luisa olisi hylätty melko äskettäin. Mihaela pysähtyi ja kutsui Luisaa joka tulikin nätisti häntä heiluen Mihaelan luokse.

Luisa M on suunnilleen 8 kuukauden ikäinen ja kooltaan tällä hetkellä noin 35-40cm, 10-11kg. Luisa tulee vielä kasvamaan jonkun verran.

Luisa on luonteeltaan avoin, ystävällinen ja leikkisä. Tyttö on erittäin ihmisrakas ja sosiaalinen. Muiden koirien kanssa tulee Mihaelan luona hyvin toimeen kuten myös kissojen kanssa.

20.4.2016
Luisa M on löytänyt oman kotinsa Saksasta, johon pääsee piakkoin matkustamaan. Onnea elämään, Luisa 🙂
——————————————————————————————————————
Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Luisa M saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Luisa M on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Luisa M:n yhteyshenkilö: Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.