Päivitetty 09.05.2021

Kodin saanut koira: LEONIE (nyk. Lelle)


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
8.5.2021

Anda Popescu on kodittomien eläinten hyväksi ammatikseenkin työtä tekevä nuori nainen. Morenissa, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsee hänen johtamansa Happy Dogs Moreni-löytökoiratarha. Tarhalla asustaa tällä hetkellä noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle, jossa ne saavat rentoutua, haistella ja leikkiä. Tarhan koirat asuttavat pääosin häkkejään yksin, ja niistä huolehtii kaksi palkattua työntekijää sekä tarhalla käyvät vapaaehtoiset, Anda itse mukaan lukien. Kaikkia koiria on mahdollisuus testata kissojen ja lasten kanssa.

Upea Leonie on aiemmin asustellut kunnallisella tarhalla noin vuoden verran, minkä jälkeen se haettiin Moreniin. Neiti ujoilee hieman vieraita, mutta on kuitenkin kiinnostunut ihmisistä ja se vaikuttaakin pikemminkin ihmisiin tottumattomalta kuin aralta. Alkuun aktiivien tarjoamat namit eivät kelvanneet jännittävässä tilanteessa, mutta pian kaunokainen rentoutui hieman enemmän ja namit alkoivat maistua ja neiti antoi myös rapsutella ja käsitellä itseään hienosti.

Leonieta kuvaillaan kovin kohteliaaksi, sympaattiseksi ja suloiseksi tapaukseksi. Herkkä Leonie ei kuitenkaan lyhyen vierailuhetken aikana itse tullut aktiivien luo ja tarvitseekin varmasti hieman aikaa kotiutumisessa. Upeavärityksisen Leonien ei kuultu haukkuvan ja se tulee tarhan työntekijöiden mukaan hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Leoniella on nuorena sairastetun penikkataudin jäljiltä hampaissa kiillevaurioita ja hammaskiveä on kertynyt jonkin verran. Tulevan kodin kannattakin varautua pieneen hammasremonttiin.

Leonie on elänyt tarhalla pitkään ja se on tottumaton ihmisten kanssa. Leonien kaltainen koira hyötyisi huomattavasti siitä, että kodissa olisi entuudestaan sosiaalinen koirakaveri helpottamassa kotiutumista. Tuleva koti saisi lisäksi olla melko rauhallisessa ympäristössä, sillä Leonie on osoittautunut tarhalla stressiherkäksi.

Leonie on noin 55 cm korkea ja painaa noin 20 kg.

Päivitykset

8.5.2021
Sydänmatohoidon päätteeksi tuli vihdoin Leonien vuoro saapua omaan kotiinsa Suomeen. Onnea Lelle ja perhe!

27.2.2021
Tänään on se päivä, kun vuosia kotia etsineen Leonien elämä vihdoin sai uuden käänteen. Leonie on varattu omaan kotiin Suomeen.

17.11.2020
Terkkuja taas Morenista! Siellä se ihastuttava Leonie edelleen odottaa että onni osuisi kohdalle ja oma koti löytyisi. Tarhaelämä stressaa edelleen Leonieta, se on tarhalla rauhaton ja turhautunut, mutta se rauhoittuu heti päästessään liikkumaan hieman vapaammin ulkoilupihalle. Lisätty pari kuvaa.

1.11.2020
Leonie nauttii päästessään juoksemaan, kuten koirilla on tapana. Tsekkaa vaikka itse, lisätty video Leoniesta kirmailemassa Cookien kanssa.

11.2.2020
Lisätty muutama video.

25.1.2020
Voi Leonie-kulta! Leonie on valitettavasti stressaantunut tarhaelämästä hurjasti lisää sitten viime näkemän. Kun aktiivimme ovat häkin ulkopuolella, niin neiti pysyy aidan luona, mutta kun ovi avataan neiti pujahtaa koppiinsa ja jää sinne. Elekieli on selkeää ja rauhoittelevaa.  Leonie ei tule ulos nameilla eivätkä aktiivit mene väkisin koskemaan Leonieta. Anda kertoo että neiti  antaa tuttujen käsitellä kyllä, Leonie tarvitsee vain vähän aikaa. Noin 10 minuutin kuluttua Leonie rohkaistuu tulemaan ulos kopistaan, hakee aktiiviltamme nameja ja heiluttaa häntää. Leonie kaunotar selvästi yrittää ja kyllä sieltä iloisesti tulee tutustumaan vieraisiin. Leonie ei varmasti ole mitenkään ihan mahdottoman arka, mutta nykyinen ympäristö on sille aivan liian vaikea. Tulevalta kodilta toivotaan ymmärrystä, ja taitoa tukea ujoa neitiä. Antaa aikaa ja edetä asioissa Leonien tahtiin. Neidistä kuoriutuisi varmasti suunnattomasti elämästä nauttiva, ja omaa ihmistä rakastava neiti vakaissa kotioloissa.

13.6.2019
Kulkurien aktiivien vieraillessa Leonien häkissä, jännittää se selvästi vierailijoita, mutta ei kuitenkaan pakene koppiinsa. Se haistelee maata rauhoittaakseen itseään ja tilannetta ja hetken aikaa ihmeteltyään, tulee se haistelemaan myös vierailijoita. Nameilla tyttö kiinnostuu ihmisestä entistä enemmän ja siitä oikein huomaa, kuinka se haluaisi uskaltaa vähän enemmän, kuin mitä nyt uskaltaa. Kosketus tyttöä jännittää ja suljetussa tarhaympäristössä lähes koko elämänsä asunut tyttö onkin toki tottumaton rapsutuksiin. Leonie vaikuttaa herkältä koiralta, jolle tarhaympäristö ei ole tehnyt hyvää. Leonien naapurissa asuu tällä hetkellä todella kierroksilla käyvä koira, jonka aiheuttama meteli pelottaa Leonieta. Anda onkin luvannut siirtää Aquilia-siskon Leonien naapuriksi, jotta tilanne hieman helpottaisi.

9.10.2018
Kaunis Leonie aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Leonie saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Leonie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.