Päivitetty 15.05.2016

Kodin saanut koira: LEXI


Syntymäaika: 2007-2008
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloitu

06.01.2015
Joskus koiralla on takanaan jo pidempi taival kiertolaiselämää, ennen kuin se pääsee turvaan tarhalle. 6.12.2014 Glinan tarhalle johtavalta tieltä löytyi hoikka, paimenkoiramainen, iäkkäämpi narttu, jonka olemuksessa eletty elämä jo näkyy. Narttu sai nimekseen Lexi ja on nyt Glinan tarhalla turvassa.

Lexi on syntynyt arviolta 2008, eikä sitä oltu vielä steriloitu ennen tarhalle pääsyään, joten vain Lexi itse tietää kuinka monet pennut se on synnyttänyt. Lexi on suurehko narttu, kooltaan arviolta 55 cm ja 23 kiloa. Huolimatta siitä, että kyseessä on jo vanhempi koira, on Lexi hyvässä fyysisessä kunnossa, joka todettiin 9.12.2014 tehdyssä eläinlääkärin tarkastuksessa. Ikä on kuitenkin verottanut rouvan hammaskalustoa ja ylemmät etuhampaat ovat jääneet jonnekin matkan varrelle.

Lexi on luonteeltaan avoin ja ottaa ihmiset vastaan iloisesti ja rauhallisesti. Käsittely on helppoa ja Lexi antaa tehdä kaikki toimenpiteet kiltisti. Lexi tulee toimeen kaikkien koirien kanssa, ollut aiemmin samassa tarhassa sekä narttujen, että urosten kanssa, mutta nyt jakaa tarhansa uroksen kanssa. Elo kaverin kanssa sujuu muutoin hyvin, mutta välillä ruoka-aikaan tunteet pääsevät kuumenemaan ja kärhämiä syntyy. Täyttä varmuutta siitä ei kuitenkaan ole, että kumpi koirista ruokaansa puolustaa. Muiden koirien kanssa Lexi ei ole se dominoivin, mutta ei kuitenkaan myöskään alistu toisille. Isossa laumassa Lexi oli hieman passiivinen, mutta aktivoitui kun sai enemmän tilaa ympärilleen.

11.03.2015
Kaunis ja upea Lexi odottelee edelleen kotiaan Glinan tarhalla Romaniassa. Lexi on nyt ollut tarhalla parisen kuukautta ja hoikasta kuikelosta on muotoutunut upea rotumixinsä näköinen lady. Lexi jos joku olisi todella ansainnut sen oikean kodin. Lisätty kuvia upeasta Lexistä helmikuulta.

11.05.2015
Lexi sen kuin kaunistuu. Kulkurien aktiivien reissuilla maalis- ja toukokuussa löytyi häkistä upea, oman arvonsa tunteva vanhempi lady, joka saa nuoremmat rauhoittumaan ja kunnioittamaan itseään vain yhdellä katseella. Lexi on viisas ja älykäs koira, joka nauttii ihmisen huomiosta ja tekemisestä ihmisen kanssa. Lexi on hieman omistushaluinen ruuastaan, mutta auktoriteettiä omaavan hoitaa tilanteen kohteliaasti, mutta jämäkästi. Lexi innostuu vieraista, mutta on aina kohtelias ja vaikka energiaakin löytyy ei mene kuppi nurin.

15.08.2015
Upea Lexi odottaa edelleen kotiaan Glinan tarhalla Romaniassa. Kulkurien aktiivien heinäkuuun matkalla tavattiin myös Lexi. Rouva on hieman laihtunut, joka saattaa johtua jokin aika sitten todetusta sydänmatotartunnasta. Lexin hoidot on aloitettu ja lentovalmis Lexi on, kun testi on negatiivinen. Lexi on reipas ja sosiaalinen ja ottaa vieraat ikäänsä nähden riehakkaasti vastaan. Lexi osaa istua käskystä, kun käskysana sanotaan romaniaksi ja antoi nätisti aktiivien ottaa kääreineen suuhun menneen herkkupatukan pois.

5.9.2015

Upealle Lexille lisätty kuvia Paola Suhosen Romanian reissulta. Lexin uusimpia kuulumisia löytyy myös Hobo Dogs meets IVANAHelsinki- blogista.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

25.9.2015Kulkurien aktiivit tapasivat kauniin seniorirouva Lexin syyskuun Romanian reissullansa.

Lexi on selvästi tylsistynyt häkissään ja se näkyykin kaiken ohikulkevan vahtimisena. Illan viiletessä Lexikin kuitenkin intoutui leikkimään häkkikaveri Bogartille annetulla lelulla. Virtaa tässä mummossa siis vielä on. Ruokaansa Lexi puolustaa ja Lexi on muutenkin kovin omanarvonsa tunteva koira. Enää Lexiltä puuttuu se ikioma eläkepäivien koti, jossa vanheta viimeiset vuotensa.

Lexille lisätty uusia kuvia.

18.11.2015

Kulkurien aktiivit tapasivat Lexin marraskuisella reissullansa. Lexi ei tee itsestään isoa numeroa vaan kärsivällisenä katselee tarhan touhuja ja uusia ihmisiä. Lexi vaikuttaakin juuri ikäisekseen tarpeeksi kypsältä ja fiksulta, kyllä jo tuossa iässä tietää ettei hilluminen auta. Häkkiin mentäessä Lexi kurouttautuu ihmisiä vasten ja jää siihen vastaanottamaan rapsutukset ja herkut. Vaikka häkkikaveri Bogart jaksaa hillua ei Lexi ole moksiskaan vaan jatkaa tarhan tarkkailua. Ihmisten lähtiessä häkistä tulee Lexi vielä hakemaan viimeisetkin rapsutukset. Talvi tulee Romaniaan jo kovaa vauhtia, Seniorikoira Lexi olisi enemmän kuin valmis jo matkaamaan omaan loppuelämän kotiinsa.

Upealle Lexille lisätty uusia kuvia. Rouvasta on kuoriutunut mitä upein ilmestys!

4.2.2016

Kulkurien aktiivit tapasivat aina yhtä viisaan ja kauniin Lexin tammikuisella Romanian reissullaan. Mitä Lexistä voisi enempää kertoa? Kovin tasapainoinen, viisas ja ihmisrakas koira, joka ansaitsisi viimeisiksi vuosiksiin päästä kokemaan, miltä oma koti tuntuu. Lexin häkkikaveri Bogart varattiin juuri omaan kotiinsa, joko seuraavaksi olisi Lexin vuoro?

14.5.2016

Lexi matkasi Suomeen kotihoitoon ja nopeasti kävi ilmi että hoitokodista tulee Lexille myös se pysyvä loppuelämän koti.

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lexi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lexi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Saila Ryytty.

Video Lexistä ja Bogartista Glinalta 07/15

 

Video Lexistä ja Bogartista Glinalta 03/15

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa