Kodin saanut koira: LEXOR

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

21.10.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Lexorin taustasta emme tiedä muuta kuin sen, että se oli joutunut Mihailestin isolle kunnalliselle koiratarhalle ja se sai mahdollisuutensa, kun Ioana päätti ottaa Lexorin huostaansa joulukuussa 2021 ja se pääsi Cosoban tarhalle. Tarhalta tarhalle ei ehkä kuulosta kummoiselta parannukselta ja eihän se sitä monella tavalla olekaan, mutta Ioanan huomassa ollessaan Lexor pääsi kuitenkin adoptio-ohjelmaamme ja sillä on nyt toivoa paremmasta elämästä. Lexor on jo kodin saaneen Telerin veli, jonka Ioana pelasti kunnalliselta tarhalta jo ennen veljeään. Aiemmin Lexor asusteli tarhalla jakaen häkin nyt jo Suomesta kodin saaneen Neithin kanssa. Tällä hetkellä Lexor jakaa häkkinsä reippaan koirakaverin kanssa, ja kaksikon yhteiselo sujuu hyvin. Reippaan koirakaverin tuki on Lexorille iso apu – erityisesti uusissa ja jännittävissä tilanteissa.

Tavatessa uusia ihmisiä Lexor on uteliaan kiinnostunut erikoisista vierailijoista. Vaikka Lexor ei ole ihmisten kanssa arka, siitä huomaa, että se on ihmisiin ja kosketukseen hieman tottumaton eikä se pidä hoitotoimenpiteistä. Aktiivien yllättävät liikkeet saavat Lexorin säpsymään hieman. Lexor on kuitenkin yleisesti luonteeltaan rauhallisen ja iloisen oloinen koira ja se onkin kameran edessä hieno poseeraaja. Vuosien kuluessa Lexor on alkanut luottaa ihmisiin varovaisin askelin entistä enemmän, ja voimme uskoa, että kotioloissa Lexorista saisi joku vierelleen hurmaavan ja sydämellisen ystävän, kunhan luottamus ajallaan syntyy.

Lexorilla on erinomaiset mahdollisuudet sopeutua kotikoiraksi, kunhan sen tuleva perhe sitoutuu koiralähtöisyyteen. Lexor on asunut tarhaoloissa pitkään, joten kaikki uusi tulee varmasti aiheuttamaan jännitystä. Lexorin tulevalta perheeltä vaaditaan myös kärsivällisyyttä, sillä kaikki kotikoiran taidot ovat sille täysin tuntemattomia. Lexorille etsitään ymmärtäväistä perhettä sekä mukavaa koirakaveria, jotka voisivat tukea Lexorin matkalla kohti kotikoiran elämää.

Lexor on noin 5-vuotias uros, ja kooltaan poika on noin 55 cm korkea ja painaa noin 30 kiloa. Lexor on tällä hetkellä kuitenkin hieman paksussa kunnossa, joten painoa olisi hyvä kotioloissa hieman pudottaa.

Päivitykset

1.2.2024
Lexor saapui tänään Suomeen ja pääsin omaan kotiin.

11.12.2023
Lexor sai vihdoin elämänsä parhaan joululahjan. Hänet on varattu omaan kotiin Suomeen. Kotona Lexoria odottaa hänen entinen häkkikaverinsa Cola, ent. Neith. Onnea Lexor!

21.10.2023
Hurmaava Lexor lähettää videoterveisiä kotiehdokkaille ja toivoo kovin omaan kotiin pääsyä! Lexorin avoin, lempeä ja kaikinpuolin ihana luonne ihastuttaa varmasti jokaisen. Tästä syystä onkin aivan käsittämätöntä, miten tällainen timantti elelee edelleen tarhalla…

Lisätty uusia videoita ja kuva komeasta pojasta.

3.10.2023
Terkkuja ihanalta Lexorilta! Poika odottelee toiveikkaana kotikyselyjä pohtien josko mustien koirien lokakuu olisi hänelle suotuinen ja oma perhe viimein löytyisi. <3

Lisätty pari uutta kuvaa.

6.7.2023
Uusia kuulumisia Lexorilta! Kulkurin toimijat lempeän Lexorin toukokuussa tarhalla. Lexorin häkkikaveriksi on vaihtunut kunnalliselta tarhalta tullut narttukoira, joka on vähän energisempi kuin Lexor. Lexor on häkin portilla vastassa Kulkureiden toimijoita ja ottaa vieraat ihmiset rauhallisesti vastaan. Poika seurailee ihmisiä ja ottaa tarjotut namit rauhallisen nätisti suoraan kädestä. Komea poika kävelee rauhallisesti häkissä, ja Lexoria saa myös silittää. Vierailupäivänä ukkostaa, mutta Lexor ei näytä sitä säikkyvän vaan on vain kiinnostunut vieraista ihmisistä. Missähän on hurmaavan Lexorin oma koti?

Profiiliin on lisätty kuvia ja videoita.

21.10.2022
Kulkurin toimijat tapasivat Romanian vierailullaan lempeän Lexorin syyskuussa. Lexorin häkki kaveri on Neith, siihen verrattuna Lexor on paljon rauhallisempi. Toimijamme kuvaavat Lexoria avoimeksi ja lempeäksi. Lexor on kiinnostunut toimijoista ja hyppiikin innoissaan päin. Lexor on kuitenkin hieman varovainen vieraiden kanssa ja säpsyy äkkinäisiä liikkeitä, joten tulevassa kodissa varmasti kaikki uusi on aluksi jännittävää. Missä on ihanan Lexorin koti?

Profiiliin on lisätty kuvia ja videoita.

4.8.2022
Suloiselle Lexorille lisätty kuvia ja video, jossa se on innoissaan tervehtimässä hoitajaansa Ioanaa.

18.7.2022
Lexor pääsi viimein aloittamaan oman kodin etsinnän adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lexor saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lexor on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Lexorin yhteyshenkilö on Salla Honkapää