Päivitetty 14.05.2022

Kodin saanut koira: TELERIN (nyk. Noki)


Syntymäaika: ~2015-2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

11.11.2021
Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen ,mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr. Adinan perustamalle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr. Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Sympaattinen Telerin vietti elämästään peräti kaksi vuotta kunnallisella koiratarhalla, kunnes pelastava enkeli Ioana haki koiran sieltä turvaan heinäkuussa 2021. Ikävä kyllä Telerinin veli jäi kunnalliselle tarhalle, koska Ioanalla ei ollut resursseja ottaa myös veljeä mukaansa.

Telerin on avosydäminen persoona, joka tulee heti vieraiden luo, puskee päätä syliin ja jää viereen makaamaan. Ihmisten seura ja rapsutukset ovat tämän pojan mieleen, ja Telerin antaakin kosketella ja käsitellä itseään nätisti. Välillä Telerin tekee ilohyppyjä ihmisten seurasta intoutuneena, mutta mikään höseltäjä hän ei kuitenkaan ole.

Telerin asuttaa häkkiään yksin, mutta ulkoilee toisten koirien kanssa pihalla sujuvasti ja ongelmitta. Ioanan kertoman mukaan Telerin osaa myös ulkoilla hihnassa mukavasti. Kaiken kaikkiaan Telerin vaikuttaa hyvinkin reippaalta, avoimelta ja sosiaaliselta koiralta, joka tulisi toimeen varmasti monenlaisessa kodissa.

Telerin on arviolta 5-6 vuotias komea herra. Korkeutta sillä on noin 60-65cm ja painoa arviolta 30kg. Telerin on koira parhaassa iässä – nuoruuden hömpötykset on jo tehty ja nähty, ja nyt olisi aika asettua rauhassa aloilleen uuden perheen kanssa. Koiramaista puuhaa ja aktiviteettia tulisi toki olla runsaasti, mutta varmasti tästä pojasta saisi seuraa myös sohvannurkkaan. Tärkeintä toki olisi, että tulevalla kodilla olisi tarjolla paljon lämpöä, rakkautta sekä lempeät ja koiralähtöiset koulutusmenetelmät.

 

Päivitykset

26.2.2022

Pitkän odotuksen jälkeen Telerin pääsi vihdoin matkaamaan Suomeen oman perheensä luokse. <3

14.11.2021

Oi onnea! Telerin varattiin tänään ikiomaan kotiinsa ja se jää nyt odottelemaan kyytiä Suomeen! <3

11.11.2021

Uusia kuvia ja uusi video lisätty!

Aktiivimme vierailivat lokakuussa 2021 One Rescuen tarhalla ja toivat mukanaan terveiset Teleriniltä. Telerin oli erittäin iloinen vieraista ja suhtautui heihin mutkattomasti ja tuli innokkaasti hakemaan rapsutuksia. Telerin on aktiiviemme kertoman mukaan hyvin aktiivisen oloinen ja olisikin kovasti tahtonut päästä ulos häkistä juoksemaan pihalle. Tuleva koti saakin varautua siihen, että Telerin tulee tarvitsemaan useita tunteja liikuntaa päivittäin. Tarhalla Telerin ei ole puutteellisista resursseista johtuen saanut kovinkaan paljon liikuntaa ja onkin päässyt hieman lihomaan liikaa. Laihdutuskuuri olisi siis myös edessä tulevassa kodissa.

9.9.2021

Telerin aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 

____________________________________________________________________________

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Telerin saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Telerin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Telerinin yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.