Päivitetty 21.10.2022

Kotia etsivä koira: LEXOR


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romania (Ioana Bodea, Cosoba)
Kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

21.10.2022

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Lexorin taustasta emme tiedä muuta kuin sen, että se oli joutunut Mihailestin isolle kunnalliselle koiratarhalle ja se sai mahdollisuutensa, kun Ioana päätti ottaa Lexorin huostaansa joulukuussa 2021 ja se pääsi Cosoban tarhalle. Tarhalta tarhalle ei ehkä kuulosta kummoiselta parannukselta ja eihän se sitä monella tavalla olekaan, mutta Ioanan huomassa ollessaan Lexor pääsi kuitenkin adoptio-ohjelmaamme ja sillä on nyt toivoa paremmasta elämästä. Lexor on jo kodin saaneen Telerin veli, jonka Ioana pelasti kunnalliselta tarhalta jo ennen veljeään. Tällä hetkellä Lexor jakaa häkkinsä Neithin kanssa, jonka kanssa yhteiselo sujuu hyvin.

Yhdistyksemme aktiivit tapasivat Lexorin maaliskuun 2022 loppupuolella. Lexor on uteliaan kiinnostunut uusista vierailijoista. Vaikka Lexor ei ole ihmisten kanssa arka, siitä huomaa, että se on ihmisiin ja kosketukseen hieman tottumaton eikä se pidä hoitotoimenpiteistä. Aktiivien yllättävät liikkeet saavat Lexorin säpsymään hieman. Lexor on kuitenkin yleisesti luonteeltaan rauhallisen ja iloisen oloinen koira ja se onkin kameran edessä hieno poseeraaja. Lexoria voitaisiin ajatella monenlaiseen kotiin ja  reipas koirakaveri voisi olla Lexorille mukava juttu.

Lexor on noin 4-vuotias uros ja se on noin 55 cm korkea ja se painaa noin 30 kiloa. Lexor on tällä hetkellä kuitenkin hieman paksussa kunnossa, joten painoa olisi hyvä hieman pudottaa.

Päivitykset

21.10.2022

Kulkurin toimijat tapasivat Romanian vierailullaan lempeän Lexorin syyskuussa. Lexorin häkki kaveri on Neith, siihen verrattuna Lexor on paljon rauhallisempi. Toimijamme kuvaavat Lexoria avoimeksi ja lempeäksi. Lexor on kiinnostunut toimijoista ja hyppiikin innoissaan päin. Lexor on kuitenkin hieman varovainen vieraiden kanssa ja säpsyy äkkinäisiä liikkeitä, joten tulevassa kodissa varmasti kaikki uusi on aluksi jännittävää. Missä on ihanan Lexorin koti?

Profiiliin on lisätty kuvia ja videoita.

4.8.2022

Suloiselle Lexorille lisätty kuvia ja video, jossa se on innoissaan tervehtimässä hoitajaansa Ioanaa.

18.7.2022

Lexor pääsi viimein aloittamaan oman kodin etsinnän adopito-ohjelmassa.


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lexor saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lexor on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Lexorin yhteyshenkilö: Outi Kekkonen 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.