Kodin saanut koira: LILLYFAYE

Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
8.8.2020

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. Eläinsuojelijat työskentelevät väsymättä auttaakseen kodittomia eläimiä. Heidän joukossaan ovat Adina ja Dragos Vladut, jotka omistavat Onevetin eläinlääkäriaseman. Eläinlääkärin työnsä ohella Adinalla riittää työsarkaa hänen perustamansa yhdistyksen One Rescue Associationin ylläpitämällä Cosoban tarhalla, missä asuu ja etsii omaa kotiaan yli 200 koiraa. Tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jolloin ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä tarhan klinikalle steriloitavaksi maksutta.

Noin viisivuotias Lillyfaye on pelastettu huonoista oloista Cosoban tarhalle. Sen taustasta tiedetään vain, että sen elämä tuskin on ollut ruusuilla tanssimista ja että siihen luultavasti on sisältynyt kaltoinkohtelua tai vaihtoehtoisesti minimaalisesti ihmiskontakteja. Pienenä, pörröisenä koirana ei myöskään ole mitenkään mahdotonta, että sitä olisi käytetty esimerkiksi pentutehtaassa emänä.

Taustastaan johtuen Lillyfaye on ujo ihmisten seurassa. Se ei itse hakeudu tarhalla ihmisten luokse, vaan pysyttelee mielummin loitommalla näistä jännittävistä olennoista. Nöyränä se kuitenkin antaa ihmisten käsitellä edes pyristelemättä vastaan. Lillyfayella onkin tarhalla hiukan surullinen ja alistuva olemus. Odotamme tulevalta kodilta ymmärrystä ja/tai aiempaa kokemusta aroista koirista sekä realistista suhtautumista siihen, ettei Lillyfayesta ehkä koskaan tule supersosiaalista varsinkaan vieraiden ihmisten seurassa. On myös tärkeää, että tuleva koti antaa Lillyfayelle aikaa ja rauhaa tutustua uusiin asioihin sen omaan tahtiin ja käyttää koirankoulutuksessa pelkästään positiivisia koulutusmenetelmiä.

Toisten koirien kanssa Lillyfaye tulee ongelmitta juttuun ja tulevassa kodissa voisikin ennestään asua reipas koirakaveri, jolta Lillyfaye kotiuduttuaan voisi saada tukea ja turvaa. Lillyfayen ei tarhalla myöskään ole kuultu haukkuvan, joten se voisi sopia hyvin asumaan myös kerrostaloon.

Lillyfaye on pikkuinen koira, se on noin 30 cm korkea ja painaa noin 5 kiloa.

Päivitykset

8.8.2020
Suloinen Lillyfaye saapui omaan kotiinsa Suomeen 8.8.2020 ja siitä kuoriutui heti ensimmäisenä päivänä hurjasti odotettua reippaampi ilopilleri. Onnea Lillyfaye ja perhe!

13.7.2020
Kauaa ei suloinen Lillyfaye onneksi joutunut uutta kotia etsimään: Lillyfaye on tänään varattu omaan kotiin!

30.6.2020
Joskus elämä heittää yllättäen kärrynpyörää. Lillyfayen varaus peruuntui siitä itsestään riippumattomista syistä ja Lillyfaye palaa etsimään omaa kotia.

16.4.2020
Lillyfayen ei tarvinnut kauaa omaa kotia odottaa! Lillyfaye varattiin tänään omaan kotiin.

7.4.2020
Lillyfaye aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lillyfaye saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lillyfaye on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lillyfayen yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: