Päivitetty 11.09.2019

Kotia etsivä koira: CHOKO POPS (Murotiimi)


Syntymäaika: 12/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
kastroitu

Perustiedot ja tausta

28.7.2019

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. OneVetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan, sekä ulko- ja sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia.

Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Choko Pops kuuluu viiden pennun pentueeseen, jotka paikallinen vanha rouva oli löytänyt pellolta ja vienyt niille ruokaa. Nämä pennut pelastettiin Adinan luo kesäkuussa 2019, ja niistä neljä voitiin ottaa mukaan ohjelmaan. Yksi pennuista on niin arka, ettei sitä voitu vielä ottaa mukaan. Kaikki neljä ohjelmaan valikoitunutta pentua ovat iloisia ja sosiaalisia pentuja, jotka heiluttelevat häntäänsä pirteästi.

Choko Pops on reipas pojankoltiainen, pennuista isoin. Se on hyvin utelias ihmisiä kohtaan ja hakee reippaan katsekontaktin. Väritykseltään se on tummempi kuin sisarensa Rice Krispies, ruskeine pointteri-pilkkuineen. Luonteeltaan se on reipas ja positiivinen, tulee ihmisen luo ja on helposti käsiteltävissä.

Kooltaan Choko Pops on yli 62 senttinen ja painoa reippaat 20 kiloa.

Päivitykset:

28.7.2019

Choko Pops kirmasi kotia etsivien koirien laumaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Choko Pops saapuu Suomeen kastroituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Caprioara on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Mikäli Choko Pops kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Antti Silvola

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa