Kodin saanut koira: LINDY

Syntymäaika: 1/2015
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
Kokoarvio:

 

23.2.2016
Asociatia Suflete Dragi yhdistys on toinen Kulkurien pääyhteistyökumppaneista Romaniassa ja tällä Sintestissä sijaitsevalla tarhalla, on Lindy ollut nyt 10 kk. Tullessaan tarhalle, kärsi Lindy iho-ongelmista, mutta nyt on terve ja upean turkinkin omaava kaunis nuori koira. Lindyn menneisyydestä emme tiedä, emmekä sitä, kuinka Lindy on päätynyt tarhalle, mutta se tavallinen tarina on näillä kaikilla, hylätty ja sattuman kautta löydetty.

Tammikuussa 2016 tapasimme Lindyn, ja tämä tyttö hurmasi niin kauneudellaan, kuin upealla luonteellaakin. Nuori koira rauhallisella luonteella, joka tuntui ensin miettivän ja toimivansa vasta sitten, malttia oli jo olemassa. Namipalat maistuivat tytölle, joten motivointi on helppoa ja Lindy vaikuttaakin koiralta, jolle oppiminen on ilo ja mahdollisuus. Vieraita ihmisiä kohtaan ei Lindyllä ollut minkäänlaisia epäilyjä, vaan reippaasti tuli tervehtimään ja kun ihmissormet löysivät sopivan rapsutus kohdan Lindyn kuonosta, saimme palkinnoksi valloittavan hymyn ja olimme sulaa vahaa (video). Lindy ei haukkunut juurikaan ja on luonteeltaan pehmeän oloinen koira, dominoivampaa häkkikaveria ei lähtenyt haastamaan, vaan mielummin väisti ja keksi muuta tekemistä.

Lindyn on arvioitu kasvavan noin 50 cm kokoiseksi ja painoa noin 20 kg tietämillä.

31.3.2016
Aktiiivimme tapasivat maaliskuussa Lindyn ja heidän kertoman mukaan on Lindyllä oli kova kiinnostus ja halu tulla uutta ihmistä tapaamaan, vaikka se onkin jonkin verran jännittävää Lindyn mielestä. Lindy tarvitsee kodin, joka osaa auttaa tässä asiassa ja saa luotua Lindyyn uskoa lisää. Lindyn käsittely kyllä onnistuu, mutta siinä tarvitsee myös totuttelua, että huomaa senkin olevan ihan mukavaa, eikä tarvitse jännittää. Maltillisessa käsissä tulee Lindystä timantti.

19.5.2016
Matkasimme toukokuun alussa Romaniaan ja Sintestissä sijaitsevalle Asociatia Suflete Dragin tarhalle. Tapasimme ihastuttavan Lindyn jälleen ja tyttö oli kasvanut hurjasti ja kaunistunut entisestään. Vastaan tulikin iloinen ja vähintäänkin syliin hyppäävä Lindy. Ujous on tytöstä kadonnut ja tilalle astunut se normaalin nuoren koiran meno ja meininki. Malttoi kuitenkin jäädä rapsuteltavaksi ja sama hymy tuli koiralle, kun kuonosta rapsuteltiin. Kuvia ja video nuoreksi neitokoiraksi kasvaneesta Lindystä lisätty.

27.6.2016
Lindyn matka omaa kotia ja maata alkaa, tällä kertaa se on Ranskaan. Hyvää kotimatkaa Lindy!

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lindy saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lindy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: