Päivitetty 23.06.2016

Kodin saanut koira: AKELA


Syntymäaika: 12/15 - 01/16
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
ei kastroitu

 

15.5.2016
Romaniassa syntyy päivittäin lukuisia uusia, kodittomia koirapentueita. Emoja ja pentuja on kaikkialla, teidän varsilla, pelloilla, hylätyissä rakennuksissa… Vain hyvin pieni osa näistä koirista on niin onnekkaita, että päätyy paikallisten eläinsuojelijoiden hoiviin saaden toivon paremmasta elämästä. Eräänä päivänä onni potkaisi pientä Akelaa sekä sen siskoa Rakshaa. Syystä tai toisesta nämä pennut joutuivat hylätyiksi ja Kulkureiden toinen pääyhteistyökumppani Anda Murgu  vei ne  turvaan yhdistyksensä Asociatia Suflete Dragin (Kind Souls) tarhalle Sintestin kylään. Kulkureiden edustajien vieraillessa Romaniassa toukokuussa 2016 valikoituivat nämä pennut osaksi Kulkureiden adoptio-ohjelmaa ja niiden on aika aloittaa kodinetsintä Suomesta.

Akela on luonteeltaan leikkisä kuten normaalin pennun kuuluukin. Pojan tavanneet kertovat sen olevan aikamoinen ADHD, joka ei millään malttaisi rauhoittua paikoilleen. Koiralaumassa Akela käyttäytyy kehitystasonsa mukaisesti ja pomppii iloisesti ympäri häkkiä. Uusia ihmisiä se tulee moikkaamaan reippaasti eikä jännitä turhia. Sitä saa käsitellä ja tutkia ilman ongelmia. Ihmisen käsiä Akela vielä hammastelee pentumaiseen tapaan. Akela parasta olisi varmasti koti, jossa nautitaan aktiviteetistä ja kaikenlaisesta puuhastelusta yhdessä koiran kanssa. Ehkäpä jostain harrastuslajistakin. Akela tulee olemaan isona noin 50cm korkea ja painoltaan noin 15-17kg.

4.6.2016
Lisätty video.

23.6.2016
Akela on varattu Ranskaan.

—————————————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Akela saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Akela on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.